Skocz do zawartości
Opublikowano

Był sobie i o zniknął @Sevence

Ale już pomijając, to jakąś rozpocznę. xD

Otwarty Świat w metin2 - co sądzicie?
Mam na myśli mapę na której są wszystkie mapy (poza dungami/rajdami/eventowymi)
Wiem że próby już tego były ale zazwyczaj te mapy składały się z 4 map.
A ja mam na myśli jedną dużą mapę na której są:

~Miasta M1 oraz M2
- Dolina Orków
~ Pustynia
~ Góra Sohan
~ Ognista Ziemia
~ Miasta M3 (imha)
~ Lochy Pająków v1/v2/v3
- Żywy Las & Red Las
~ Wężowe Pole & Kraina Gigantów
~ Świątynia Hwang
I te inne z Pla o których nazw nie znam (trytony i te inne potwory)
- Rybacka & Kopalnia
- Handlowy globalny rynek(?)

No dobra, no to większość powie że zbyt duza mapa zbyt duzo graczy na jednym core, no niby tak.

Ale z drugiej strony gdyby tą mapę globalną edytować poprzez source, tak aby kazdy jej element i "przeskok" w stylu z zywego lasu przechodzisz na red las, to aby dany x pod folder mapy z red lasem był juz na innym core.

Co do wielkości mapy myślę ze pewnie 20x20 cos tego rodzaju lub ciut mniejsza, i wiadomo ustawianie npc respów na takiej mapie trochę by trwało, ale może byłoby warto?
Można by taką mapę urozmaicić w różne np drogowskazy, z tp = rodem z wiedźmina
Różne skrzynie, znajdźki, pomniki, rośliny etc = tez by mozna było urozmaicić (nie puste modele tylko coś w grze co ma na coś wpływ)
dodatkowo mozna by wprowadzić miejsca, w których gracz mógłby otrzymać debuff'y.
W stylu Pustynia = efekt jakiś ruchomych piasków na mapie, jak wejdziesz w obszar dostajesz spowolnienie (taki przykład)
Wraz z tą mapą system latania wierzchowców miałby tez sens dodatkowy.
Zwoje takie jak "Zwój powrotu" również zyskałby dodatkowy sens (teraz martwy item, przez zapis pozycji)
Kolejny plus to mogą być respy, kazdy gracz doskonale zna obecne mapy na pamięć, a tak musiałby odkrywać je nowo (spoty/metiny/bossy)
Ziemie Gildii mogłyby być o wiele większe, dla większej ilości gildii
Event znajdź GM trwałby pewnie trochę dłuzej..
Kwestia nieba czy wody to raczej sprawa prosta, wchodząc na x folder mapy czy x kordy po prostu niebo jak i woda by się zmieniała

EWENTUALNIE:
Jeśli to nie ma zbytnio sensu, to co jeśli zrobić taką mapę dla osób z vipem? Zamiast własnego Ch, mieliby własną mapę na której są wszystkie mapy.

Podzielcie się swoim zdaniem jestem ciekaw, bo na pewno nie jest to rzecz "niemożliwa"

Ps: Nie, nie mam zamiaru takiej robić, chce tylko poznać wasze zdanie xD.

Featured Replies

Opublikowano

Hydruś nie rób smaka

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Sevence napisał(a):

Sorry!

Nie mogliśmy zlokalizować elementu, który próbujesz wyświetlić.

Kod błędu: 2F176/1

Opublikowano
43 minuty temu, Hydro napisał(a):

Sorry!

Mi działa więc twoja ranga jest nieadekwatna

Opublikowano
Godzinę temu, Hydro napisał(a):

Sorry!

mi tez nie dziala, ten sam blad xD

Opublikowano

Mi sie osobiscie pomysl bardzo podoba, a co do dzialu dyskusje to mi tez dziala wiec pewnie uzytkownicy nie moga wejsc, a nowicjusze juz tak x-D

Opublikowano

Ostatnio staralem się "rozpisać" ciekawa rozgrywkę i myślałem właśnie nad czymś podobnym, ale usnąłem ze może to być ciężko osiągalne. Natomiast sam zamysł, jaknajbardziej ciekawy.