Skocz do zawartości
Opublikowano

Hej wszystkim!

Z radością ogłaszamy premierę aktualizacji Sharegon v2.2, która właśnie została wdrożona na forum! To kolejny ważny krok w kierunku rozwoju naszej społeczności oraz poprawy komfortu i wydajności korzystania z serwisu. W tej wersji skupiliśmy się przede wszystkim na kluczowych poprawkach błędów, które miały istotny wpływ na optymalizację działania forum. To jednak nie wszystko aktualizacja v2.2 wprowadza również kilka nowych funkcjonalności, w tym debiut naszego systemu Sklepu, który będzie odgrywał istotną rolę w dalszym rozwoju Sharegon.

Changelog – Sharegon v2.2 (kwiecień 2025)

🛠️ Poprawki i optymalizacje techniczne:

• Naprawiono problemy z tooltipami w Chrome – teraz nie doświadczysz opóźnień np. w panelu menu górnym.

• Zoptymalizowano sposób działania animacji – uruchamiane są teraz w CSS.

• Naprawiono błąd nowych kroków profilu użytkownika.

• Stabilizacja silnika wyszukiwania Elasticsearch wsparcia dla najnowszej wersji.

• Zwiększono stabilność edytora na aplikacji mobilnej.

🎨 Zmiany wizualne i UI:

• Naprawiono liczne drobne błędy interfejsu: blog, panele ostrzeżeń, hovercardy itp.

• Ulepszono wygląd UI angkiet dla gości

• Rozwiano problem z nakładającym się menu na tekst.

• Przyciski główne na aplikacji mobilnej nie zmieniają już nieoczekiwanie pozycji.

• Zoptymalizowano działanie edytora poprawki UX i znikające bg.

🧩 Naprawy błędów funkcjonalnych

• Usunięto błąd przy oznaczaniu posta jako rozwiązania.

• Rozwiązano problem z resetem hasła blokującym odpowiedź na alert.

• Dodano nowy wygląd dla scrollbarów.

• Teraz powiadomienia na czacie są dodane przez Areczek BOT.

• Zaktualizowano wielkość ikon niektórych reakcji.

Nowość: Sklep Sharegon i Subskrypcja Premium

Wraz z aktualizacją v2.2 uruchamiamy nasz nowy moduł Sklepu Sharegon – to pierwszy krok w kierunku dalszego rozwoju funkcjonalności związanych z kontem użytkownika, nagrodami i wsparciem dla forum. Wkrótce zostaną zaimplementowane bramka płatności.

💎 Subskrypcja Sharegon Premium

W sklepie dostępna jest obecnie jedna pozycja – Subskrypcja Premium, która oferuje szereg korzyści.

image.png

Nowość: Użytkownicy przeglądający temat w czasie rzeczywistym

Wprowadzamy zupełnie nową funkcjonalność, która dodaje forum dynamiki i społecznego charakteru – od teraz, podczas przeglądania tematu, na górze strony zobaczysz pasek z awatarami użytkowników, którzy w tym samym momencie również go przeglądają. Lista aktualizuje się w czasie rzeczywistym, dzięki czemu możesz na bieżąco widzieć, kto właśnie dołączył, kto jest aktywny, a kto opuścił wątek. To proste, ale niezwykle użyteczne narzędzie, które wspiera aktywność, ułatwia interakcję i sprawia, że udział w dyskusji staje się bardziej angażujący i naturalny.

Odświeżanie postów w czasie rzeczywistym

Nowość, która znacząco podnosi komfort dyskusji!

Podczas przeglądania tematu nowe posty pojawiają się automatycznie, bez potrzeby ręcznego odświeżania strony. Dzięki temu rozmowa staje się płynniejsza, szybsza i bardziej naturalna - szczególnie w aktywnych wątkach.

Ulepszona prezentacja systemu osiągnięć

W tej aktualizacji zadbaliśmy również o czytelność i wygodę korzystania z systemu osiągnięć. Zmieniliśmy sposób prezentacji treści, aby każdy użytkownik niezależnie od poziomu zaawansowania łatwo odnalazł potrzebne informacje, wiedział co trzeba zrobić, gdzie to znaleźć i jak zdobyć konkretne odznaczenia. Tabela z ograniczeniami została przeniesiona na sam dół strony dzięki temu najważniejsze informacje są teraz na pierwszym planie, a sama tabela może być łatwiej rozbudowywana w przyszłości bez wpływu na przejrzystość całego widoku.

Sprawdź zmiany: Ścieżka Rozwoju

🧭 Co dalej? Ulepszenia w nawigacji działów

Nie zwalniamy tempa, aktualnie pracujemy nad usprawnieniem struktury działów na forum, aby nawigacja była jeszcze bardziej intuicyjna i przyjazna zarówno dla nowych, jak i stałych użytkowników.

Naszym celem jest stworzenie przejrzystego układu, który pozwoli szybciej dotrzeć do interesujących treści i sprawniej korzystać z zasobów społeczności.

🛠️ Wkrótce przedstawimy naszą propozycję zmian – liczymy na Wasz feedback i wspólne dopracowanie finalnej wersji!

Featured Replies

Opublikowano

Mamo, Tato jestem tam.

Opublikowano
Godzinę temu, Arta napisał(a):

Mamo Tato jestem tam

Można autograf?

O kurwica, cena tego premium to jak za Netflixa!

Opublikowano

Trochę XD to premium, 50zł za coś co i tak nic nie daje xD sensownego.

Opublikowano
  • Autor

Teraz, xAdr1an napisał(a):

Rozumiem, możesz mieć takie odczucia każdy ma prawo do swojej opinii. Chciałbym tylko dodać, że cena 50 zł obejmuje pierwszy miesiąc, a przedłużenie kosztuje już tylko 30 zł. W dzisiejszych realiach to naprawdę symboliczna kwota w skali miesiąca. Ranga premium jest opcjonalna i nikt nie jest do niczego zmuszany. Potraktuj to bardziej jako formę wsparcia dla forum. Obecna wersja nie jest jeszcze ostateczna w planach są kolejne benefity, które zwiększą jej wartość.

Opublikowano
  • Premium
4 minuty temu, xAdr1an napisał(a):

50 zł to dzisiaj drobne, a jeśli wszystko zadziała tak jak myślę, to chyba warto. Przy okazji można wesprzeć forum, więc dlaczego by nie?

Opublikowano
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

Rozumiem, możesz mieć takie odczucia każdy ma prawo do swojej opinii. Chciałbym tylko dodać, że cena 50 zł obejmuje pierwszy miesiąc, a przedłużenie kosztuje już tylko 30 zł. W dzisiejszych realiach to naprawdę symboliczna kwota w skali miesiąca. Ranga premium jest opcjonalna i nikt nie jest do niczego zmuszany. Potraktuj to bardziej jako formę wsparcia dla forum. Obecna wersja nie jest jeszcze ostateczna w planach są kolejne benefity, które zwiększą jej wartość.

Sekcja Premium? Co się w niej pojawi? Jakieś innowacyjne projekty administracji czy osób trzecich?

1 minutę temu, WhiteBambo88 napisał(a):

50 zł to dzisiaj drobne, a jeśli wszystko zadziała tak jak myślę, to chyba warto. Przy okazji można wesprzeć forum, więc dlaczego by nie?

Nikt nie napisał, że to duża kwota, ale mam swoje zdanie co do działania forum i jego prosperowania gdzie, gdyby brak osób trzecich i ich projektów to forum jest puste po prostu, uważam, że w momencie gdy nie ma na forum nic konkretnego to dodawanie premium jest trochę XD i skok na kasę ;)

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, xAdr1an napisał(a):

Sekcja Premium? Co się w niej pojawi? Jakieś innowacyjne projekty administracji czy osób trzecich?

Nikt nie napisał, że to duża kwota, ale mam swoje zdanie co do działania forum i jego prosperowania gdzie, gdyby brak osób trzecich i ich projektów to forum jest puste po prostu, uważam, że w momencie gdy nie ma na forum nic konkretnego to dodawanie premium jest trochę XD i skok na kasę ;)

Co do rangi Premium to wszystkie benefity, które są planowane do wdrożenia oznaczyłem jako 'wkrótce dostępne' widać tą informację już na etapie zakupu. Nie wprowadzamy nikogo w błąd, wypraszam sobie, a wręcz przeciwnie, informujemy od razu, że to wersja rozwojowa... Już po zakupie otrzymujesz szereg korzyści, m. in. uprawnienia z rangia Arcymistrza, którą normalnie zdobywa się bardzo długo, a tu masz ją od razu, a do tego dochodzą inne udogodnienia + nowe funkcjonalności niebawem dostępne. Jednak jak wspomniałem traktuj to bardziej jako formę dotacji projektu.

Co do dalszej części Twojej wypowiedzi – no brak słów, serio. Warto pamiętać, że forum to nie jest tylko „content od administracji”, jak niektórzy mogą oczekiwać. To przede wszystkim społeczność, która je napędza. To Wy tworzycie to miejsce dodajecie posty, pomagacie innym, rozkręcacie dyskusje i dzięki temu forum żyje.

A co do Premium to jest to po prostu opcja dla tych, którzy chcą nas dodatkowo wspomóc i chcemy takim osobom dać coś dodatkowo w zamian.

Opublikowano
13 minut temu, Sevence napisał(a):

Co do rangi Premium to wszystkie benefity, które są planowane do wdrożenia oznaczyłem jako 'wkrótce dostępne' widać tą informację już na etapie zakupu. Nie wprowadzamy nikogo w błąd, wypraszam sobie, a wręcz przeciwnie, informujemy od razu, że to wersja rozwojowa... Już po zakupie otrzymujesz szereg korzyści, m. in. uprawnienia z rangia Arcymistrza, którą normalnie zdobywa się bardzo długo, a tu masz ją od razu, a do tego dochodzą inne udogodnienia + nowe funkcjonalności niebawem dostępne. Jednak jak wspomniałem traktuj to bardziej jako formę dotacji projektu.

Co do dalszej części Twojej wypowiedzi – no brak słów, serio. Warto pamiętać, że forum to nie jest tylko „content od administracji”, jak niektórzy mogą oczekiwać. To przede wszystkim społeczność, która je napędza. To Wy tworzycie to miejsce dodajecie posty, pomagacie innym, rozkręcacie dyskusje i dzięki temu forum żyje.

A co do Premium to jest to po prostu opcja dla tych, którzy chcą nas dodatkowo wspomóc i chcemy takim osobom dać coś dodatkowo w zamian.

Może jakieś systemy z Xardasa rozbierasz do Premium. image.png

Opublikowano
  • Autor

Nie, nic z Xardasa do tego działu nie wleci. \(〇_o)/

Opublikowano
11 minut temu, Sevence napisał(a):

Nie, nic z Xardasa do tego działu nie wleci. \(〇_o)/

Wracając do forum, możesz dodać u góry limit lajków jaki został użyty bo nie mogę lajka dać, a nawet nie pisze ile wykorzystałem c;

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Arta napisał(a):

Wracając do forum, możesz dodać u góry limit lajków jaki został użyty bo nie mogę lajka dać, a nawet nie pisze ile wykorzystałem c;

Tak, możemy wprowadzić takie rozwiązanie postaram się przygotować na kolejną aktualizację.

Opublikowano

drogo ale coz raczej malo osob kupi cos takiego i szczerze overkill bedzie to dla strony i teraz mamy metin2hub i inne strony gdzie w wiekszosci sa mniejsze ceny a wiecej tematow maja