Skocz do zawartości
Opublikowano

Tak jak w temacie.

wygląda lepiej? czy nie pasuje do metina?

CIENIE4K.gif

Featured Replies

Opublikowano
  • Programista

4k jest trochę przesadzone z tego względu, że nawet rzeczywiste cienie nie są tak "ostre" zrób lekkie rozmycie i będzie cacy

Opublikowano
  • Autor

No 4k są faktycznie strasznie szczegółowe, 2k niewiele się różnią, praktycznie tylko wagą plików ;x

A tak wyglądają mniejsze rozdzielczości

dowyborydokoloru.gif

Opublikowano

Całkiem spoko, ale najlepiej to wypadałoby zrobić w metku tak aby cienie były generowane w grze od obiektów itp z map, tak jak jest na npc/mobach bo tutaj edycja kazdego cienia i wklejania do map poprawionych dds trochę nijak ☹️

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Hydro napisał(a):

Całkiem spoko, ale najlepiej to wypadałoby zrobić w metku tak aby cienie były generowane w grze od obiektów itp z map, tak jak jest na npc/mobach bo tutaj edycja kazdego cienia i wklejania do map poprawionych dds trochę nijak ☹️

próbowałem zrobić aby w worldeditorze cienie generowały się w czasie rzeczywistym, że jak przesunę dany objekt by cien się od razu generował i przypisywał do obiektu lecz zbyt duże obciążenie to powodowało (może zrobiłem coś nie tak).

Jestem ciekaw jakby wyglądały cienie generowane w czasie rzeczywistym na ruchomych objektach np wiatraki, koła wodne, latające ptaki etc.

Opublikowano
5 minut temu, Igor napisał(a):

próbowałem zrobić aby w worldeditorze cienie generowały się w czasie rzeczywistym, że jak przesunę dany objekt by cien się od razu generował i przypisywał do obiektu lecz zbyt duże obciążenie to powodowało (może zrobiłem coś nie tak).

Jestem ciekaw jakby wyglądały cienie generowane w czasie rzeczywistym na ruchomych objektach np wiatraki, koła wodne, latające ptaki etc.

tu akurat nie ma na nagraniu ruchu drzew, ale pamietam ze byla dodana animacja ruchu drzew w normalnym pliku .spt i gra tworzyła cienie od nich w czasie rzeczywistym

Opublikowano
  • Autor

No tu na filmiku u Jetyxa to już te shadery generują te cienie. Strasznie mnie odrzuca odbicie światła od ziemi na tych shaderach
Co do animacji ruchu drzew to chodzi Ci chyba o wind w worldeditorze który odpowiada za ruch textury liści na drzewach

we jest na dx8, nie aktualizowałem do nowszej wersji, używam tego co jest dostępne 🤣, na samym nowszym directx można by już działać cuda

Opublikowano

Fajne fajne, polecam

Opublikowano

myślę że ludziom to dynda

Opublikowano

Pchacie metina i RAM do limitu 4GB a przypomne wam ze w x86 (32bit) jest limit ramu do 4GB a sporo serwerow juz doszlo nawet do 3gb uzycia jeszcze 1-2 lata i bedzie trzeba buildowac clienta x64 XD