Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Gdzie macie swoje maszynki testowe i w jakiej cenie?Moja prezentuje się następująco:Dostawca: OVHMyślę, że cena (142 zł brutto na miesiąc) nie jest jakaś wygórowana :)
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi WebhKompilacja source + strona i serwer na 4 kanały. Daje sobie świetnie radęZalety:Cena 80zlWydajność dobraSzybkość kompilacji ( około 1 minuty )Sprawny support i przejrzysty panel zarządzaniaWady:Konieczność instalacji swojego bsd z iso ( Oryginalnie BSD 64bit, nie będzie się dało kompilować bez większych zmian w kodzie )Ewentualnie instalacja drugiego systemu na vps jail @KizioRCK dzięki za info Edytowane 6 Kwietnia6 Kwi przez MalikOo
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Zwykły vps z ovh wystarcza. Trzeba sobie bsd samemu zainstalować z iso Edytowane 6 Kwietnia6 Kwi przez KizioRCK
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 52 minuty temu, xAdr1an napisał(a):400 online, 0 lagówgdzie zakupiona ? i jaki serwis ?
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 1 minutę temu, Burdavsky napisał(a):gdzie zakupiona ? i jaki serwis ?Mi to wygląda na https://contabo.com/en/vps/
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi A Polecacie cos dla laika w tych tematach ? Tak do pobawienia sie i testów , żeby była łatwa instalacja freebsd itp.
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 1 minutę temu, Burdavsky napisał(a):A Polecacie cos dla laika w tych tematach ? Tak do pobawienia sie i testów , żeby była łatwa instalacja freebsd itp.Webh chyba najprościej
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi A co sądzicie by kupić sobie na własny użytek jakąś używkę intel nuc ? Taka za max 300-400 zł zużycie prądu jak liczyłem „na oko” wychodzi chyba nawet 10 zł xD na miesiąc gdzie chodzi to 24h
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 24 minuty temu, marcin9994PL napisał(a):A co sądzicie by kupić sobie na własny użytek jakąś używkę intel nuc ? Taka za max 300-400 zł zużycie prądu jak liczyłem „na oko” wychodzi chyba nawet 10 zł xD na miesiąc gdzie chodzi to 24hMożna tylko po co? Za te 400 PLN masz VPS na rok i dużo mniej problemów. ;p
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Programista 2 godziny temu, Sevence napisał(a):Mi to wygląda na https://contabo.com/en/vps/Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 1 minutę temu, Thorek napisał(a):Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.Też zdecydowanie odradzam, co prawda dawno temu miałem tam serwer to przez większość czasu mi sieć zrywało, a dyski to szkoda gadać. Jednak są osoby na forum, co wychwalają sobie ten hosting. ;P
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 49 minut temu, Sevence napisał(a):Też zdecydowanie odradzam, co prawda dawno temu miałem tam serwer to przez większość czasu mi sieć zrywało, a dyski to szkoda gadać. Jednak są osoby na forum, co wychwalają sobie ten hosting. ;PContabo to mozna wychwalac ale tylko jesli sie nie robi testów predkosci dyskow które oscylują na poziomie 10mb/s często.
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 17 minut temu, wojciech74 napisał(a):exonePamiętam jak mój pierwszy VPS z 12 lat temu tam kupiłem i instalowałem porty gdzie trwało to dobre kilka godzin po czym zobaczyłem błąd.
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Godzinę temu, KizioRCK napisał(a):Contabo to mozna wychwalac ale tylko jesli sie nie robi testów predkosci dyskow które oscylują na poziomie 10mb/s często.chuj wie, mam na contabo od kilku miesiecy pakiet z 16gb ram i śmiga bez problemów, kompilacja giga szybka. FreeBSD 13.2 amd64. Edytowane 6 Kwietnia6 Kwi przez Daha
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi ovh śmiga aż miłoInstalling Operating System from custom image on OVH VPS ( CentOS 8 ... - OVHcloud Community EN
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi 3 godziny temu, Sevence napisał(a):Pamiętam jak mój pierwszy VPS z 12 lat temu tam kupiłem i instalowałem porty gdzie trwało to dobre kilka godzin po czym zobaczyłem błąd.Mój pierwszy vps był około 2010, konto założone na dane firmy z neta, bo na osobę prywatną coś nie szło. Po paru tygodniach mail z informacją, że zawieszony do momentu weryfikacji firmy😂 Co do technicznych spraw uwag nie mam, od października stoi z odpalonym serwerem m2 i rustdesk, freebsd14
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Contabo to giga śmietnik, nigdy tak beznadziejnego supportu nie widziałem. Kupiłem jakiś tani VPS i czekałem słownie 3 dni na zresetowanie w panelu (włączyłem reinstalację systemu, która trwała cały ten czas). Support odpisywał dwa razy dziennie.
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi 17 godzin temu, Thorek napisał(a):Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.17 godzin temu, Sevence napisał(a):Też zdecydowanie odradzam, co prawda dawno temu miałem tam serwer to przez większość czasu mi sieć zrywało, a dyski to szkoda gadać. Jednak są osoby na forum, co wychwalają sobie ten hosting. ;PTotalne bzdury, nie słuchajcie ich… 400 online, brak lagów, stabilność prefekto!Najważniejsze że logowanie jest stabilne, nie ma cofek i wycieków maili. Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez xAdr1an
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi 5 godzin temu, Andrzej napisał(a):Contabo to giga śmietnik, nigdy tak beznadziejnego supportu nie widziałem. Kupiłem jakiś tani VPS i czekałem słownie 3 dni na zresetowanie w panelu (włączyłem reinstalację systemu, która trwała cały ten czas). Support odpisywał dwa razy dziennie.Może to kwestia pecha, ale ja z Contabo nigdy nie miałem problemów.System reinstaluje się w 3 minuty, a support zawsze na poziomie. Tylko niektórym chyba ciężko zaakceptować, że tanie VPS-y mają swoje ograniczenia
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Contabo od wielu miesięcy i zero problemów, raz chyba wywaliło sieć na parenaście minut. Kompilacja na jailu zajmuje z 3-4 min.