Skocz do zawartości
Opublikowano
  • Programista

Gdzie macie swoje maszynki testowe i w jakiej cenie?

Moja prezentuje się następująco:
IW3GkCe.png

Dostawca: OVH

Myślę, że cena (142 zł brutto na miesiąc) nie jest jakaś wygórowana :)

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• na testy starcza bahu.pro

• xAdr1an
    xAdr1an

400 online, 0 lagów

• Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.

Opublikowane grafiki

Featured Replies

Opublikowano

image.png

na testy starcza

bahu.pro

Edytowane przez Igor

Opublikowano

Webh

Kompilacja source + strona i serwer na 4 kanały. Daje sobie świetnie radę

Zalety:

• Cena 80zl

• Wydajność dobra

• Szybkość kompilacji ( około 1 minuty )

• Sprawny support i przejrzysty panel zarządzania

Wady:

• Konieczność instalacji swojego bsd z iso ( Oryginalnie BSD 64bit, nie będzie się dało kompilować bez większych zmian w kodzie )

• Ewentualnie instalacja drugiego systemu na vps jail @KizioRCK dzięki za info

IMG_0164.jpeg

Edytowane przez MalikOo

Opublikowano

Zwykły vps z ovh wystarcza. Trzeba sobie bsd samemu zainstalować z iso

image.png

Edytowane przez KizioRCK

Opublikowano
  • Programista

Też używamy tego wyżej z bahu, plus

zxc.png

Opublikowano

400 online, 0 lagów

IMG_1736.jpeg

Opublikowano
52 minuty temu, xAdr1an napisał(a):

400 online, 0 lagów

IMG_1736.jpeg

gdzie zakupiona ? i jaki serwis ?

Opublikowano

A Polecacie cos dla laika w tych tematach ? Tak do pobawienia sie i testów , żeby była łatwa instalacja freebsd itp.

Opublikowano
1 minutę temu, Burdavsky napisał(a):

A Polecacie cos dla laika w tych tematach ? Tak do pobawienia sie i testów , żeby była łatwa instalacja freebsd itp.

Webh chyba najprościej

Opublikowano

A co sądzicie by kupić sobie na własny użytek jakąś używkę intel nuc ? Taka za max 300-400 zł zużycie prądu jak liczyłem „na oko” wychodzi chyba nawet 10 zł xD na miesiąc gdzie chodzi to 24h

Opublikowano
24 minuty temu, marcin9994PL napisał(a):

A co sądzicie by kupić sobie na własny użytek jakąś używkę intel nuc ? Taka za max 300-400 zł zużycie prądu jak liczyłem „na oko” wychodzi chyba nawet 10 zł xD na miesiąc gdzie chodzi to 24h

Można tylko po co? Za te 400 PLN masz VPS na rok i dużo mniej problemów. ;p

Opublikowano
  • Programista
2 godziny temu, Sevence napisał(a):

Mi to wygląda na https://contabo.com/en/vps/

Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.

Opublikowano
1 minutę temu, Thorek napisał(a):

Od razu mówię, że nie polecam (gdyby ktoś się zastanawiał). Nałogowe problemy z serwerami, support słaby, i co, że tanio, jak chujowo.

Też zdecydowanie odradzam, co prawda dawno temu miałem tam serwer to przez większość czasu mi sieć zrywało, a dyski to szkoda gadać. Jednak są osoby na forum, co wychwalają sobie ten hosting. ;P

Opublikowano
49 minut temu, Sevence napisał(a):

Też zdecydowanie odradzam, co prawda dawno temu miałem tam serwer to przez większość czasu mi sieć zrywało, a dyski to szkoda gadać. Jednak są osoby na forum, co wychwalają sobie ten hosting. ;P

Contabo to mozna wychwalac ale tylko jesli sie nie robi testów predkosci dyskow które oscylują na poziomie 10mb/s często.

Opublikowano

exone
62pln/msc

image.png

Opublikowano
17 minut temu, wojciech74 napisał(a):

exone

Pamiętam jak mój pierwszy VPS z 12 lat temu tam kupiłem i instalowałem porty gdzie trwało to dobre kilka godzin po czym zobaczyłem błąd.

Opublikowano
Godzinę temu, KizioRCK napisał(a):

Contabo to mozna wychwalac ale tylko jesli sie nie robi testów predkosci dyskow które oscylują na poziomie 10mb/s często.

chuj wie, mam na contabo od kilku miesiecy pakiet z 16gb ram i śmiga bez problemów, kompilacja giga szybka. FreeBSD 13.2 amd64.
image.png

Edytowane przez Daha

Opublikowano

Też contabo od X lat, jakoś mnie nigdy nie zawiedli + dobry Support.

Screenshot_218.png

Opublikowano
3 godziny temu, Sevence napisał(a):

Pamiętam jak mój pierwszy VPS z 12 lat temu tam kupiłem i instalowałem porty gdzie trwało to dobre kilka godzin po czym zobaczyłem błąd.

Mój pierwszy vps był około 2010, konto założone na dane firmy z neta, bo na osobę prywatną coś nie szło. Po paru tygodniach mail z informacją, że zawieszony do momentu weryfikacji firmy😂 Co do technicznych spraw uwag nie mam, od października stoi z odpalonym serwerem m2 i rustdesk, freebsd14

Opublikowano

Contabo to giga śmietnik, nigdy tak beznadziejnego supportu nie widziałem. Kupiłem jakiś tani VPS i czekałem słownie 3 dni na zresetowanie w panelu (włączyłem reinstalację systemu, która trwała cały ten czas). Support odpisywał dwa razy dziennie.

Opublikowano
17 godzin temu, Thorek napisał(a):

17 godzin temu, Sevence napisał(a):

Totalne bzdury, nie słuchajcie ich… 400 online, brak lagów, stabilność prefekto!

Najważniejsze że logowanie jest stabilne, nie ma cofek i wycieków maili.

Edytowane przez xAdr1an

Opublikowano
5 godzin temu, Andrzej napisał(a):

Contabo to giga śmietnik, nigdy tak beznadziejnego supportu nie widziałem. Kupiłem jakiś tani VPS i czekałem słownie 3 dni na zresetowanie w panelu (włączyłem reinstalację systemu, która trwała cały ten czas). Support odpisywał dwa razy dziennie.

Może to kwestia pecha, ale ja z Contabo nigdy nie miałem problemów.

System reinstaluje się w 3 minuty, a support zawsze na poziomie. Tylko niektórym chyba ciężko zaakceptować, że tanie VPS-y mają swoje ograniczenia

Opublikowano

Contabo od wielu miesięcy i zero problemów, raz chyba wywaliło sieć na parenaście minut.
Kompilacja na jailu zajmuje z 3-4 min.

Opublikowano
39 minut temu, xAdr1an napisał(a):

Totalne bzdury, nie słuchajcie ich… 400 online, brak lagów, stabilność prefekto!

Najważniejsze że logowanie jest stabilne, nie ma cofek i wycieków maili.

Zainstaluj na serwerze fio i odpal testy dyskow i zobaczysz jaki beszczelny resell i nawet jesli teraz jest na akceptowalnym poziomie to za kilka miesiecy bedziesz mial tragedie jak dostawia kolejne vps na ten sam główny host.

fio --name=read_test --ioengine=sync --rw=read --bs=4k --numjobs=1 --size=1G --runtime=2m --time_based --direct=1 --output=read_test_result.txt

fio --name=write_test --ioengine=sync --rw=write --bs=4k --numjobs=1 --size=1G --runtime=2m --time_based --direct=1 --output=write_test_result.txt

Dla porownania na vps z ovh mam predkosci dyskow na poziomie 700mb/s do 1.5gb/s a na contabo jak odczyty osiagały na poziomie 20mb/s to było dobrze

Edytowane przez KizioRCK