Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Witam, pisałem skrypt wspólnie z chatem gpt ale nie mozemy sobie poradzic hahaChodzi o to ze quest podany na dole dziala, czyli oddaje item, dostaje nagrode bajlando, lecz problem w tym ze quest sie nie usuwa i mozna go oddawac caly czas i nie wiem czego tam brakuje by po oddaniu przedmiotu dostac nagrode i quest sie uusnal na zawsze.quest oddajitemy begin state start begin when login or levelup with pc.level >= 10 begin set_state(rozmowa_z_soonem) end end state rozmowa_z_soonem begin when letter begin local v = find_npc_by_vnum(20023) if v != 0 then target.vid("__TARGET__", v, "Kolekcjoner") end send_letter("Kolekcjoner I") end when button or info begin say_title("Kolekcjoner") say("Witaj "..pc.get_name()..".") say("Kolekcjonuje starocie i brakuje mi paru przedmiotow do kolekcji, pomozesz mi je zdobyc?") say("W zamian za to otrzymasz cenna nagrode.") say("Zdobadz dla mnie Pien Brzozy") end when TARGET.target.click or 20023.chat."Kolekcjoner" begin target.delete("__TARGET__") say_title("Kolekcjoner") say("Czy masz ze soba Pien Brzozy?") local selecter = select("Tak", "Nie") if selecter == 1 then if pc.count_item(79507) > 0 then pc.remove_item(79507, 1) -- Usuwamy jedna sztuke zelaza -- Nagroda dla gracza, np. zloto (ID przedmiotu nagrody: 1001, ilosc: 10) affect.add_collect(apply.ATT_GRADE_BONUS, 50, 60*60*24*365*60) --60Jahre say("TAAAK, dziekuje ci za pomoc!") say("W nagrode otrzymujesz 50 wartosci ataku na stale!") else say("Nie posiadasz Pien Brzozy") end end end end state COMPLETE begin endend -- To zamknięcie całego questu Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez eksyyy
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Godzinę temu, eksyyy napisał(a):Do zamkniecia!Mógłbyś powiedzieć co zrobiłeś dla reszty że dziala
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Rozwiązanie 3 godziny temu, Burdavsky napisał(a):Mógłbyś powiedzieć co zrobiłeś dla reszty że dzialaBrak set_state(__COMPLETE__)
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 14 godzin temu, Burdavsky napisał(a):Mógłbyś powiedzieć co zrobiłeś dla reszty że dzialaSiema, dopiero co przeczytalem, kurcze szczerze to nie pamietam, któras z linijek edytowalem ale nie pamietam, teraz quest jest bardziej rozpisany, Jak chcesz moge ci go podeslac jak potrzebujesz.