Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Cześć mam pytanie jak ustawic by mozna było bic z konia 1lvl ? może ktos mnie nakieruje w InstanceBase.cpp ustawione by mozna było bić lecz nic sie nie dzieje :D
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi # Client /// 1) go in Srcs-Client/UserInterface/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Client/UserInterface/InstanceBaseBattle.cpp // search: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel() { if (!IsMountingHorse()) return FALSE; return m_kHorse.CanAttack(); } // change like: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel() { if (!IsMountingHorse()) return FALSE; #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return GetLevel() >= 20; #else return m_kHorse.CanAttack(); #endif } # Server /// 1) go in Srcs-Server/common/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Server/game/src/pvp.cpp // search: if (pkChr->IsHorseRiding()) { if (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; } // change like: if (pkChr->IsHorseRiding()) { #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return pkChr->GetLevel() >= 20; #else if (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; #endif } // Now you can change the 20 with the level you want as minimum level to deal damage from horseDodatek Mitachiego, było na forum.
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 9 minut temu, WhiteBambo88 napisał(a):# Client /// 1) go in Srcs-Client/UserInterface/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Client/UserInterface/InstanceBaseBattle.cpp // search: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel(){ if (!IsMountingHorse()) return FALSE; return m_kHorse.CanAttack(); } // change like: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel(){ if (!IsMountingHorse()) return FALSE; #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return GetLevel() >= 20; #else return m_kHorse.CanAttack(); #endif } # Server /// 1) go in Srcs-Server/common/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Server/game/src/pvp.cpp // search:if (pkChr->IsHorseRiding()) { if (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; } // change like:if (pkChr->IsHorseRiding()) { #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVELreturn pkChr->GetLevel() >= 20; #elseif (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; #endif } // Now you can change the 20 with the level you want as minimum level to deal damage from horseDodatek Mitachiego, było na forum nie mam plików macroDefines wiec gdzie to dodac ?
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi 3 minuty temu, Burdavsky napisał(a):nie mam plików macroDefines wiec gdzie to dodac ?locale_inc.h w Userinterfacea src to w common/service.h
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 3 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):locale_inc.h w Userinterfacea src to w common/service.hZrobiłem tak dalej nie działa:D
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor pvp.cpp : if(pkChr->IsHorseRiding()) { #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return pkChr->GetLevel() >= 1; #else if (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; #endif //if( pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade() ) //return false; }InstanceBaseBattle.cpp : BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel() { if (!IsMountingHorse()) return FALSE; #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return GetLevel() >= 1; #else return m_kHorse.CanAttack(); #endif }
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi 3 minuty temu, Burdavsky napisał(a):pvp.cpp : if(pkChr->IsHorseRiding()) { #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVELreturn pkChr->GetLevel() >= 1; #elseif (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; #endif//if( pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade() ) //return false; }InstanceBaseBattle.cpp :BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel(){ if (!IsMountingHorse()) return FALSE; #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return GetLevel() >= 1; #else return m_kHorse.CanAttack(); #endif }dodałeś do service.h i locale_inc.h #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL? Po całym procesie musisz od nowa kompilować src i binkeJeżeli używasz src martysamy to nie w service.h a w CommonDefines.h które znajdziesz w ścieżka/common/ Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez ExoCarossa
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 4 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):dodałeś do common.h i locale_inc.h #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL? Po całym procesie musisz od nowa kompilować src i binketak dodałem i kompilowaem nawet po 2 razy :D
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor Teraz, WhiteBambo88 napisał(a):Zmieniłeś 20 na 1?tka ja wyzej podałem zmieniłem 2x 20 na 1
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Godzinę temu, WhiteBambo88 napisał(a):# Client /// 1) go in Srcs-Client/UserInterface/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Client/UserInterface/InstanceBaseBattle.cpp // search: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel(){ if (!IsMountingHorse()) return FALSE; return m_kHorse.CanAttack(); } // change like: BOOL CInstanceBase::CanAttackHorseLevel(){ if (!IsMountingHorse()) return FALSE; #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL return GetLevel() >= 20; #else return m_kHorse.CanAttack(); #endif } # Server /// 1) go in Srcs-Server/common/macroDefines.h // add: #define ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVEL /// 2) go in Srcs-Server/game/src/pvp.cpp // search:if (pkChr->IsHorseRiding()) { if (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; } // change like:if (pkChr->IsHorseRiding()) { #ifdef ENABLE_HORSE_ATTACK_MIN_LEVELreturn pkChr->GetLevel() >= 20; #elseif (pkChr->GetHorseLevel() > 0 && 1 == pkChr->GetHorseGrade()) return false; #endif } // Now you can change the 20 with the level you want as minimum level to deal damage from horseDodatek Mitachiego, było na forum.To przypadkiem nie działa tak, że od 20 poziomu naszej postaci pozwala atakować z konia? Pobieżnie tylko przejrzałem#TOPICAnimację ataku masz i nie zadajesz obrażeń w potwory czy w ogóle nie ma animacji ataku? Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez KoYGeR
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 6 minut temu, KoYGeR napisał(a):To przypadkiem nie działa tak, że od 20 poziomu naszej postaci pozwala atakować z konia? Pobieżnie tylko przejrzałem#TOPICAnimację ataku masz i nie zadajesz obrażeń w potwory czy w ogóle nie ma animacji ataku?nawet animacji ataku nie mam
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Gosciu bo ty musisz militera przywolac wojskowego konia a pewnie kucykiem chcesz bić 😤
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor Może źle tu się wyraziłem ale chodzi mi o 1lvl konia nie postaci :D
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Sprawdz sobie to: https://metin2.dev/topic/33210-mount-without-a-horse-level/
Opublikowano 8 Kwietnia8 Kwi Autor Żeby każdy zrozumiał, chodzi mi o 1 lvl konia a nie 1 lvl postaci ! Chce moc bić z 1 lvl konia tak jak np na balmorze
Opublikowano 8 Kwietnia8 Kwi Autor Rozwiązanie Rozwiązałem swój problem niżej daje rozwiązanie jak ktoś potrzebuje i można zamknąć w bince klienta InstanceBase.cpp :Szukamy : UINT CInstanceBase::SHORSE::GetLevel()i w tym szukamy tego : case 20101: case 20102: case 20103: return 1;zamieniamy na to : case 20101: case 20102: case 20103: return 3;po tym zabiegu działa bicie z 1 lvl konia :D