Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Witam, domyslnie drop kd nie jest przypisany w mob_drop_item, nie wiem gdzie to szukac by wyjebac ten drop.Korzystam z martysamy5.8
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 14 minut temu, KoYGeR napisał(a):char.cppvoid CHARACTER::DetermineDropMetinStone()A pomoglbyys jak to wylacczyc ;Dvoid CHARACTER::DetermineDropMetinStone(){#ifdef ENABLE_NEWSTUFF if (g_NoDropMetinStone) { m_dwDropMetinStone = 0; return; }#endif static const DWORD c_adwMetin[] = {#if defined(ENABLE_WOLFMAN_CHARACTER) && defined(USE_WOLFMAN_STONES) 28012,#endif 28030, 28031, 28032, 28033, 28034, 28035, 28036, 28037, 28038, 28039, 28040, 28041, 28042, 28043,#if defined(ENABLE_MAGIC_REDUCTION_SYSTEM) && defined(USE_MAGIC_REDUCTION_STONES) 28044, 28045,#endif }; DWORD stone_num = GetRaceNum(); int idx = std::lower_bound(aStoneDrop, aStoneDrop+STONE_INFO_MAX_NUM, stone_num) - aStoneDrop; if (idx >= STONE_INFO_MAX_NUM || aStoneDrop[idx].dwMobVnum != stone_num) { m_dwDropMetinStone = 0; } else { const SStoneDropInfo & info = aStoneDrop[idx]; m_bDropMetinStonePct = info.iDropPct; { m_dwDropMetinStone = c_adwMetin[number(0, sizeof(c_adwMetin)/sizeof(DWORD) - 1)]; int iGradePct = number(1, 100); for (int iStoneLevel = 0; iStoneLevel < STONE_LEVEL_MAX_NUM; iStoneLevel ++) { int iLevelGradePortion = info.iLevelPct[iStoneLevel]; if (iGradePct <= iLevelGradePortion) { break; } else { iGradePct -= iLevelGradePortion; m_dwDropMetinStone += 100; } } } }}
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Programista Wyszukaj w src gdzie jest przypisana wartość do:g_NoDropMetinStoneA następnie zmień na: false
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Autor 11 minut temu, KoYGeR napisał(a):Wyszukaj w src gdzie jest przypisana wartość do:g_NoDropMetinStoneA następnie zmień na: false zróbilem w ten sposob zapisalem, zrobilem restart i dalej lecą, kurde szczerze to pierwszy raz grzebie tych srci troche nie ogarniam haha, dalem to false w char.cpp Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez eksyyy
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Programista 22 minuty temu, eksyyy napisał(a): zróbilem w ten sposob zapisalem, zrobilem restart i dalej lecą, kurde szczerze to pierwszy raz grzebie tych srci troche nie ogarniam hahaW tabeli quest wyszukaj:no_drop_metin_stoneI zobacz jaką masz wartość przypisaną, ja usunąłem u siebie ten configJeśli się nie mylę to w kolumnie lValue będziesz miał wartość 1, ustaw na 0 i powinno pomóc Edytowane 7 Kwietnia7 Kwi przez KoYGeR
Opublikowano 8 Kwietnia8 Kwi Autor Godzinę temu, KoYGeR napisał(a):W tabeli quest wyszukaj:no_drop_metin_stoneI zobacz jaką masz wartość przypisaną, ja usunąłem u siebie ten configJeśli się nie mylę to w kolumnie lValue będziesz miał wartość 1, ustaw na 0 i powinno pomócjesli chodzi o to, to nie posiadam tam tego questa.
Opublikowano 8 Kwietnia8 Kwi Może kompilacje zrób najpierw i podmień pliki źródłowe, bo sam restart zmian Ci nie wniesie na source
Witam, domyslnie drop kd nie jest przypisany w mob_drop_item, nie wiem gdzie to szukac by wyjebac ten drop.
Korzystam z martysamy5.8