Opublikowano 8 Kwietnia8 Kwi Cześć mam 3 pytania , na 1 już chyba widziałem tutaj fixa lecz nie mogę go znaleźć.To emotki na koniu źle się wyświetlają tzn. pokazują się w postaci.Gdzie zmienić to : To znaczy tą nazwę konia. Brak spacji miedzy nickiem a Koń ;DOraz gdzie zmienić Nick żeby był wyżej:
Opublikowano 9 Kwietnia9 Kwi 21 godzin temu, Burdavsky napisał(a):Oraz gdzie zmienić Nick żeby był wyżej:https://metin2.dev/topic/18629-race-height-of-actors/
Opublikowano 9 Kwietnia9 Kwi Autor 1 godzinę temu, Sevence napisał(a):https://metin2.dev/topic/18629-race-height-of-actors/A 1 i 2 może wiesz ? :D
Opublikowano 9 Kwietnia9 Kwi Rozwiązanie Co do emotikon ten powyższy temat również powinien to rozwiązać, a jeśli nie to musisz dodać do wysokości w SetEmoticon gdy postać jest na koniu. A co do nazwy konia to w char_horse - CHARACTER::HorseSummon jest setowana nazwa.
Opublikowano 9 Kwietnia9 Kwi Autor 23 minuty temu, Sevence napisał(a):Co do emotikon ten powyższy temat również powinien to rozwiązać, a jeśli nie to musisz dodać do wysokości w SetEmoticon gdy postać jest na koniu. A co do nazwy konia to w char_horse - CHARACTER::HorseSummon jest setowana nazwa.tak masz racje pomogło do Emotek a tu mam kod z HorseSummon :void CHARACTER::HorseSummon(bool bSummon, bool bFromFar, DWORD dwVnum, const char* pPetName) { if ( bSummon ) { //NOTE : summonÇߴµĄ ŔĚąĚ horse°ˇ ŔÖŔ¸¸é ľĆą«°Íµµ ľČÇŃ´Ů. if( m_chHorse != NULL ) return; if (GetHorseLevel() <= 0) return; // ą«ľđ°ˇ¸¦ Ÿ°í ŔÖ´Ů¸é ˝ÇĆĐ if (IsRiding()) return; sys_log(0, "HorseSummon : %s lv:%d bSummon:%d fromFar:%d", GetName(), GetLevel(), bSummon, bFromFar); long x = GetX(); long y = GetY(); if (GetHorseHealth() <= 0) bFromFar = false; if (bFromFar) { x += (number(0, 1) * 2 - 1) * number(2000, 2500); y += (number(0, 1) * 2 - 1) * number(2000, 2500); } else { x += number(-100, 100); y += number(-100, 100); } m_chHorse = CHARACTER_MANAGER::instance().SpawnMob( (0 == dwVnum) ? GetMyHorseVnum() : dwVnum, GetMapIndex(), x, y, GetZ(), false, (int)(GetRotation()+180), false); if (!m_chHorse) { ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("¸» ĽŇČŻżˇ ˝ÇĆĐÇĎż´˝Ŕ´Ď´Ů.")); return; } if (GetHorseHealth() <= 0) { // Á×Ŕş°ĹĂł·ł ŔÖ°Ô ÇĎ´Â Ăł¸® m_chHorse->SetPosition(POS_DEAD); // ŔĎÁ¤˝Ă°ŁŔÖ´Ů »ç¶óÁö°Ô ÇĎŔÚ. char_event_info* info = AllocEventInfo<char_event_info>(); info->ch = this; m_chHorse->m_pkDeadEvent = event_create(horse_dead_event, info, PASSES_PER_SEC(60)); } m_chHorse->SetLevel(GetHorseLevel()); const char* pHorseName = CHorseNameManager::instance().GetHorseName(GetPlayerID()); if ( pHorseName != NULL && strlen(pHorseName) != 0 ) { m_chHorse->m_stName = pHorseName; } else { m_chHorse->m_stName = GetName(); m_chHorse->m_stName += LC_TEXT("´ÔŔÇ ¸»"); } if (!m_chHorse->Show(GetMapIndex(), x, y, GetZ())) { M2_DESTROY_CHARACTER(m_chHorse); sys_err("cannot show monster"); m_chHorse = NULL; return; } if ((GetHorseHealth() <= 0)) { TPacketGCDead pack; pack.header = HEADER_GC_DEAD; pack.vid = m_chHorse->GetVID(); PacketAround(&pack, sizeof(pack)); } m_chHorse->SetRider(this); } else { if (!m_chHorse) return; LPCHARACTER chHorse = m_chHorse; chHorse->SetRider(NULL); // m_chHorse assign to NULL if (!bFromFar) { M2_DESTROY_CHARACTER(chHorse); } else { // ¸ÖľîÁö¸éĽ »ç¶óÁö´Â Ăł¸® Çϱâ chHorse->SetNowWalking(false); float fx, fy; chHorse->SetRotation(GetDegreeFromPositionXY(chHorse->GetX(), chHorse->GetY(), GetX(), GetY())+180); GetDeltaByDegree(chHorse->GetRotation(), 3500, &fx, &fy); chHorse->Goto((long)(chHorse->GetX()+fx), (long) (chHorse->GetY()+fy)); chHorse->SendMovePacket(FUNC_WAIT, 0, 0, 0, 0); } m_chHorse = NULL; } }i tutaj chyba nazwe daje jak dobrze kumam lecz gdzie dać spacje miedzy nickiem a koniem ;Dconst char* pHorseName = CHorseNameManager::instance().GetHorseName(GetPlayerID()); if ( pHorseName != NULL && strlen(pHorseName) != 0 ) { m_chHorse->m_stName = pHorseName; } else { m_chHorse->m_stName = GetName(); m_chHorse->m_stName += LC_TEXT("´ÔŔÇ ¸»"); }
Opublikowano 9 Kwietnia9 Kwi W locale_string wyszukaj sobie koń i dupnij spację przed szczerze mówiąc jednak ta spacja gdzieś indziej jest dodawana.
Cześć mam 3 pytania , na 1 już chyba widziałem tutaj fixa lecz nie mogę go znaleźć.
To emotki na koniu źle się wyświetlają tzn. pokazują się w postaci.
Gdzie zmienić to :
To znaczy tą nazwę konia. Brak spacji miedzy nickiem a Koń ;D
Oraz gdzie zmienić Nick żeby był wyżej: