Skocz do zawartości

Pliki Terenzo FreeBSD 9.2 przejście na nowszy system FreeBSD

Opublikowano

Witam co jest potrzebne by przenieść pliki od Terenzo na nowsze FreeBSD z C++20, Python3. ?

Aktualna wersja to 9.2, samo wgranie plików na zainstalowany wirtualny system 13.3 chyba nie jest możliwe, ktoś podpowie jak się do tego zabrać oraz jakie zmiany po stronie src są potrzebne ?

kompilacja src wymaga 32bit systemu czy jest już możliwość kompilacji na 64bit ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Super dzięki za odpowiedź, C++ nowe biblioteki oraz Python normlanie komendą/pkg wgrywać i po stronie src nie musze nic zmieniać ?

• Sevence zmienił(a) tytuł na Pliki Terenzo FreeBSD 9.2 przejście na nowszy system FreeBSD
Opublikowano

Z tego co się orientuje była chyba paczka Terenzo z aktualnym systemem, ale mogę się mylić.

Opublikowano
2 godziny temu, Sevence napisał(a):

Z tego co się orientuje była chyba paczka Terenzo z aktualnym systemem, ale mogę się mylić.

edytowana przez grzyba, czy coś dał od siebie "specjalnego" to nie wiem,

Opublikowano
3 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

edytowana przez grzyba, czy coś dał od siebie "specjalnego" to nie wiem,

Aaa no to możliwe że przez niego. Na pewno będzie łatwiej odpalić to niż przerabiać z BSD 9.2 na 13.x oraz upgrade na C++20 i py3 trzeba zrobić sporo modyfikacji w src.

Opublikowano

Przecież lata po necie terenzo na bsd 12.1.

Opublikowano
1 minutę temu, Nietykalny napisał(a):

Przecież lata po necie terenzo na bsd 12.1.

Możesz wstawić tu chyba nie ma, ale najlepiej to na 13.x lub 14.x bo 12.x chyba już nie jest wspierany.

Opublikowano
4 godziny temu, Sevence napisał(a):

Aaa no to możliwe że przez niego. Na pewno będzie łatwiej odpalić to niż przerabiać z BSD 9.2 na 13.x oraz upgrade na C++20 i py3 trzeba zrobić sporo modyfikacji w src.

Trzeba jednakże zwrócić uwagę na fakt, iż dla 99% metinowego community to zbędny dodatek (mówię tu o cpp20)