Skocz do zawartości
Opublikowano

Coś odjebałem i szczerze nawet nie wiem co, chyba coś z questami bo wpisałem cos w stylu ./qc bo cos kminiłem z chat GPT i jeb nagle wszystko jebło, a questy wszystkie całe.

Potrzebuje pilnie pomocy :D Martysama.5.8 pliki

image.png

Dodam że sysser nic nie pokazuje oraz pliki channel są tak jak były.

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• luki3507
    luki3507

zepsułeś symlinki, sprawdź za pomocą ls -l do czego prowadzą i zrób nowe poprawne

Opublikowane grafiki

Featured Replies

Opublikowano

A nie usunąłeś czasem plików ? Nie wpisałeś rm -rf nazwa katalogu ?

Opublikowano

Tak to się kończy z używaniem AI. Teraz sporo osób też wspiera się podczas kodowania tymi modelami i jeśli ktoś ślepo wierzy to powodzenia z serwisem. 😄🤪

A co do tematu to brak katalogów lub plików komunikat mówi jasno, albo ich nie ma usunąłeś albo nwm zmieniłeś nazwę tylko ty wiesz co robiłeś . Co chciałeś zrobić jakie polecenia użyłeś? Może jesteś w niewłaściwym katalogu?

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z uruchomieniem serwera - awaria!
Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, MalikOo napisał(a):

A nie usunąłeś czasem plików ? Nie wpisałeś rm -rf nazwa katalogu ?

Możliwe, szczerze sam nie wiem co się stało.

Wiesz może jak zaradzić?/sprawdzić?

16 minut temu, Sevence napisał(a):

Tak to się kończy z używaniem AI. Teraz sporo osób też wspiera się podczas kodowania tymi modelami i jeśli ktoś ślepo wierzy to powodzenia z serwisem. 😄🤪

A co do tematu to brak katalogów lub plików komunikat mówi jasno, albo ich nie ma usunąłeś albo nwm zmieniłeś nazwę tylko ty wiesz co robiłeś . Co chciałeś zrobić jakie polecenia użyłeś? Może jesteś w niewłaściwym katalogu?

Są i się wczytują.

image.png

Opublikowano

Próbujesz uruchomić serwer skryptem do zarządzania tak jak zwykle? Wejdź do katalogu ch1 i pokaż nam screena.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Sevence napisał(a):

Próbujesz uruchomić serwer skryptem do zarządzania tak jak zwykle? Wejdź do katalogu ch1 i pokaż nam screena.

Tak, restart/start/stop, python3 admin_panel.py

image.pngimage.pngimage.png

Edytowane przez eksyyy

Opublikowano

No to właśnie widzimy problem - niepoprawny symlink do game, db. Rekompilowałeś game, db? Nie usunąłeś przypadkiem jakiegoś folderu? Pokaż mi zawartość katalogu usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/bin/

Opublikowano
  • Autor
Teraz, eksyyy napisał(a):

image.pngimage.pngimage.png

No to właśnie widzimy problem - niepoprawny symlink do game, db. Rekompilowałeś game, db? Nie usunąłeś przypadkiem jakiegoś folderu? Pokaż mi zawartość katalogu usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/bin/

Racja, nie otwierają sie, jakiś pomysl ja kto naprawic?

image.png

Opublikowano

Musisz skompilować źródło gry i db i wrzucić tam poprawne pliki, bo z nich tworzone są symlinki.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Sevence napisał(a):

Musisz skompilować źródło gry i db i wrzucić tam poprawne pliki, bo z nich tworzone są symlinki.

Dla mnie to totalna nowość nigdy tego nie robiłem a boje się ze cos bardziej spierdolę, dałbyś rade mi jakoś pomóc/wytłumaczyć?

Opublikowano

To jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłeś to podmieć te dwa pliki z paczki z której instalowałeś te pliki.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

To jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłeś to podmieć te dwa pliki z paczki z której instalowałeś te pliki.

Wlasnie tez tak myslalem lecz taki problem ze w paczce nie mam bin.

image.png

Opublikowano

To serwer postawiony lokalnie, czy na VPS? Ktoś Ci instalował te pliki? Szczerze mówiąc nigdy nie miałem okazji działać na src martysamy więc nie jestem najlepszy do pomocy. W każdym razie musisz skompilowane pliki game i db wrzucić do tego katalogu bin z tego co zerknąłem w skrypty bo z nich generowane są symlinki.

Opublikowano
  • Autor

To serwer postawiony lokalnie, czy na VPS? Ktoś Ci instalował te pliki? Szczerze mówiąc nigdy nie miałem okazji działać na src martysamy więc nie jestem najlepszy do pomocy. W każdym razie musisz skompilowane pliki game i db wrzucić do tego katalogu bin z tego co zerknąłem w skrypty bo z nich generowane są symlinki.

VPS, jeden ziomek którego poznałem kiedyś co siedzi właśnie w Metinie mi go postawił.

Opublikowano

To musiał Ci skompilować game i db tam wrzucić, ciekawie czy robił to na twoim serwerze czy lokalnie skompilował i tam wrzucił. Sprawdź może katalog /src/ czy masz tam coś.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

To musiał Ci skompilować game i db tam wrzucić, ciekawie czy robił to na twoim serwerze czy lokalnie skompilował i tam wrzucił. Sprawdź może katalog /src/ czy masz tam coś.

image.png

Opublikowano

Jest tu ktoś doświadczony z plikami marty i pomoże koledze? Nie jestem pewien, czy panel zarządzania ma opcję skomplikowania src. Spróbuj wejść do katalogu /usr/home/src/Server/game/src i wpisz gmake -j `nproc`

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Sevence napisał(a):

Jest tu ktoś doświadczony z plikami marty i pomoże koledze? Nie jestem pewien, czy panel zarządzania ma opcję skomplikowania src. Spróbuj wejść do katalogu /usr/home/src/Server/game/src i wpisz gmake -j `nproc`

Niestety, nie ma tam czegoś takiego.

Opublikowano

Niestety nie ma tam czegos takiego

???

Musisz zalogować się do SSH poprzez putty lub inny klient SSH i przejść do tego katalogu poprzez cd /usr/home/src/Server/game/src i po prostu wpisać takie polecenia gmake -j 'nproc' wtedy powinien rozpocząć się proces kompilacji game.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

???

Musisz zalogować się do SSH poprzez putty lub inny klient SSH i przejść do tego katalogu poprzez cd /usr/home/src/Server/game/src i po prostu wpisać takie polecenia gmake -j 'nproc' wtedy powinien rozpocząć się proces kompilacji game.

Aha przepraszam w plikach patrzylem, image.png

Opublikowano

Jest też opcja że ma wszystko skompilowane, tylko zepsuł symlinki generatorem z panelu w folderze db i game mogą być skompilowane pliki.

Z tego co widziałem to w folderze share/bin powinny być skompilowane game i db a on tam ma uszkodzone pliki 1KB.

Właśnie tam prawdopodobnie jest symlink do src.

@eksyyy Sprawdź poleceniem ls -l do czego prowadzą pliki które są w share/bin

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

gmake -j 'nproc'

Ogarnąłem jak kompilować, spróbuje to zrobić, i zobaczę czy się uda i nie wywali błędu, skompiluje db i game i zobaczę możliwe ze to tez co kolega pod tym napisał.

Opublikowano
1 minutę temu, luki3507 napisał(a):

Jest też opcja że ma wszystko skompilowane, tylko zepsuł symlinki generatorem z panelu w folderze db i game mogą być skompilowane pliki.

Z tego co widziałem to w folderze share/bin powinny być skompilowane game i db a on tam ma uszkodzone pliki 1KB.

Ogarnąłem jak kompilować, spróbuje to zrobić, i zobaczę czy się uda i nie wywali błędu, skompiluje db i game i zobaczę możliwe ze to tez co kolega pod tym napisał.

Zobacz sobie plik Makefile, który będzie w /usr/home/src/Server/game/src/ i sprawdź gdzie zostanie utworzony skompilowany plik game w BINDIR masz to określony jeśli .. to powinien się utworzyć katalog wyżej czyli w /usr/home/src/Server/game/ będziesz musiał go przenieść do /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/bin/ później to samo robisz z db.

5 minut temu, luki3507 napisał(a):

właśnie tam prawdopodobnie jest symlink do src

Aaa, to w takim razie my bad, mówię nie używałem martysamy nie bardzo się orientuje jak to wygląda tam.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Sevence napisał(a):

Zobacz sobie plik Makefile, który będzie w /usr/home/src/Server/game/src/ i sprawdź gdzie zostanie utworzony skompilowany plik game w BINDIR masz to określony jeśli .. to powinien się utworzyć katalog wyżej czyli w /usr/home/src/Server/game/ będziesz musiał go przenieść do /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/bin/ później to samo robisz z db.

Tak właśnie kompiluje DB i przeniosę obydwa.

Opublikowano
  • Autor

Nowe DB i game dziala, lecz dalej brakuje tych uszkodonych plików srv1-ch1-core1/2/ch99-core99/auth-1 i tak dalej, totalnie nie wiem co z nimi jak je naprawic

image.png