Skocz do zawartości

Voice chat by - Amun ~~[LEPSZA WERSJA] ~~

Opublikowano

Twórca Amun
działa jeszcze lepiej niż poprzednik. (nawet dużo lepiej)

Cechy tej wersji:

• Czat w pobliżu (lokalny)

• Czat gildii (na mapie)

• Czat grupowy (na mapie)

• Głośność globalna/główna

• Obsługa głośności dla każdego głośnika (z możliwością przypięcia głośników na górze listy)

• Możliwość konfigurowania częstotliwości próbkowania i kanałów (nadal polecam trzymać się 32 kHz i 1 kanału ze względu na rozmiary pakietów).

• Nie możesz mówić przez kanał, jeśli nie masz włączonej funkcji słyszenia

• Redukcja hałasu zapobiegająca przedostawaniu się głośnych dźwięków do uszu

• Podstawowe, ale funkcjonalne wykrywanie dźwięku w celu uniknięcia niepotrzebnych pakietów

• Kodowanie/dekodowanie FLAC w celu zmniejszenia rozmiaru pakietów, gdziekolwiek jest to możliwe

• ?? Cholera wie, nie pamiętam.

Uwagi:

• Sieć M2 nie obsługuje częściowych pakietów.

• Będziesz musiał:

• Wyłącz IMPROVED_PACKET_ENCRYPTIONlub

• Wdróż tę część samodzielnie (nie pomogę Ci w tym, nie pisz do mnie na PW).

• Nie zawracaj sobie głowy żądaniami ściągnięcia. To repozytorium zostało wydane z konieczności i nie będzie otrzymywać żadnych aktualizacji.

• Jeśli chcesz dokonać zmian, możesz je swobodnie rozwidlić.

• System działa już od ponad roku na wielu serwerach i został przetestowany przez tysiące użytkowników.

• Jeśli nie działa na Twoim serwerze, zrobiłeś coś źle.

Flagi Q

• /e voice_chat_disable 1/0włączyć/wyłączyć

• /e voice_chat_hear_yourself 1/0móc usłyszeć siebie (tylko na test_server)

Zastosowane technologie:

image.png

m2-voice-chat-main.zip

Edytowane przez Arta

Featured Replies

Opublikowano

fajne, ciekawe

Opublikowano

No ciekawy ten autor

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, MalikOo napisał(a):

No ciekawy ten autor

No wiele macicusiów ma problem z dodaniem nawet z poradnikiem więc lepiej za wczasu napisać ♦️

Opublikowano
  • Programista
44 minuty temu, MalikOo napisał(a):

No ciekawy ten autor

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często zdarzają się przypadki, że klient źle doda zamówiony system i potem wychodzą kwiatki, których nie ma prawa być :D

Opublikowano

Super, już wszystkie kur** wyzywam pod kowalem. To mi się podoba. Moim graczom również.

Opublikowano
15 godzin temu, xAdr1an napisał(a):

Super, już wszystkie kur** wyzywam pod kowalem. To mi się podoba. Moim graczom również.

Ja od teraz wyzywam kowala jak coś spali, super system

Opublikowano
Teraz, luki3507 napisał(a):

Ja od teraz wyzywam kowala jak coś spali, super system

Też polecam. Ale najlepiej się wyzywa w M1 graczy od biedaków jak w IS'a nie załadują na moim serwerze.

Opublikowano

Bardzo fajny system. Pomijając że dodajac go dodajesz sobie przy okazji potencjalne +999999 kopiowań itemów bo serwer przestanie weryfikować zgodnosc pakietów miedzy clientem a serwerem po wylaczeniu improved packet encryption i łatwiej bedzie skopiowac jakies itemy bo przestanie wywalac z gry przy niezgodnosci pakietów

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, KizioRCK napisał(a):

Bardzo fajny system. Pomijając że dodajac go dodajesz sobie przy okazji potencjalne +999999 kopiowań itemów bo serwer przestanie weryfikować zgodnosc pakietów miedzy clientem a serwerem po wylaczeniu improved packet encryption i łatwiej bedzie skopiowac jakies itemy bo przestanie wywalac z gry przy niezgodnosci pakietów

Caroline od pół roku z tego korzysta i nic się nie stało. robic trzeba z głową

Opublikowano
Godzinę temu, Arta napisał(a):

Co nie zmienia faktu że wyłączenie improved packet encryption jest bardzo niebezpieczne bo może spowodowac wieksze szanse wystąpienia kopiowania itemów przez ten brak kickania

Opublikowano
6 godzin temu, Arta napisał(a):

jak byłem chwilę tam na starcie to mieli problem z tym systemem potem juz nie wbijałem, ale no nie działał przez 2 dni

Opublikowano

Ciekawy VC prawie taki jak mój, ale jednak nie :D

Widać missingi w systemie no i jak wspomniał @KizioRCK gl przy wyłączeniu IMPROVED_PACKET_ENCRYPTION

Tak czy siak piecze aż miło kogoś :D

Opublikowano

dzk