Opublikowano 10 Kwietnia10 Kwi Twórca Amundziała jeszcze lepiej niż poprzednik. (nawet dużo lepiej)Cechy tej wersji:Czat w pobliżu (lokalny)Czat gildii (na mapie)Czat grupowy (na mapie)Głośność globalna/głównaObsługa głośności dla każdego głośnika (z możliwością przypięcia głośników na górze listy)Możliwość konfigurowania częstotliwości próbkowania i kanałów (nadal polecam trzymać się 32 kHz i 1 kanału ze względu na rozmiary pakietów).Nie możesz mówić przez kanał, jeśli nie masz włączonej funkcji słyszeniaRedukcja hałasu zapobiegająca przedostawaniu się głośnych dźwięków do uszuPodstawowe, ale funkcjonalne wykrywanie dźwięku w celu uniknięcia niepotrzebnych pakietówKodowanie/dekodowanie FLAC w celu zmniejszenia rozmiaru pakietów, gdziekolwiek jest to możliwe?? Cholera wie, nie pamiętam.Uwagi:Sieć M2 nie obsługuje częściowych pakietów.Będziesz musiał:Wyłącz IMPROVED_PACKET_ENCRYPTIONlubWdróż tę część samodzielnie (nie pomogę Ci w tym, nie pisz do mnie na PW).Nie zawracaj sobie głowy żądaniami ściągnięcia. To repozytorium zostało wydane z konieczności i nie będzie otrzymywać żadnych aktualizacji.Jeśli chcesz dokonać zmian, możesz je swobodnie rozwidlić.System działa już od ponad roku na wielu serwerach i został przetestowany przez tysiące użytkowników.Jeśli nie działa na Twoim serwerze, zrobiłeś coś źle.Flagi Q/e voice_chat_disable 1/0włączyć/wyłączyć/e voice_chat_hear_yourself 1/0móc usłyszeć siebie (tylko na test_server)Zastosowane technologie:Miniaudio - biblioteka do odtwarzania i przechwytywania dźwięku dla języków C i C++FLAC - Darmowy bezstratny kodek audiom2-voice-chat-main.zip Edytowane 10 Kwietnia10 Kwi przez Arta
Opublikowano 10 Kwietnia10 Kwi No ciekawy ten autorJeśli nie działa na Twoim serwerze, zrobiłeś coś źle.
Opublikowano 10 Kwietnia10 Kwi Autor 3 minuty temu, MalikOo napisał(a):No ciekawy ten autorJeśli nie działa na Twoim serwerze, zrobiłeś coś źle.No wiele macicusiów ma problem z dodaniem nawet z poradnikiem więc lepiej za wczasu napisać ♦️
Opublikowano 10 Kwietnia10 Kwi Programista 44 minuty temu, MalikOo napisał(a):No ciekawy ten autorJeśli nie działa na Twoim serwerze, zrobiłeś coś źle.Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często zdarzają się przypadki, że klient źle doda zamówiony system i potem wychodzą kwiatki, których nie ma prawa być :D
Opublikowano 10 Kwietnia10 Kwi Super, już wszystkie kur** wyzywam pod kowalem. To mi się podoba. Moim graczom również.
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi 15 godzin temu, xAdr1an napisał(a):Super, już wszystkie kur** wyzywam pod kowalem. To mi się podoba. Moim graczom również.Ja od teraz wyzywam kowala jak coś spali, super system
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi Teraz, luki3507 napisał(a):Ja od teraz wyzywam kowala jak coś spali, super systemTeż polecam. Ale najlepiej się wyzywa w M1 graczy od biedaków jak w IS'a nie załadują na moim serwerze.
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi Bardzo fajny system. Pomijając że dodajac go dodajesz sobie przy okazji potencjalne +999999 kopiowań itemów bo serwer przestanie weryfikować zgodnosc pakietów miedzy clientem a serwerem po wylaczeniu improved packet encryption i łatwiej bedzie skopiowac jakies itemy bo przestanie wywalac z gry przy niezgodnosci pakietów
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi Autor 19 minut temu, KizioRCK napisał(a):Bardzo fajny system. Pomijając że dodajac go dodajesz sobie przy okazji potencjalne +999999 kopiowań itemów bo serwer przestanie weryfikować zgodnosc pakietów miedzy clientem a serwerem po wylaczeniu improved packet encryption i łatwiej bedzie skopiowac jakies itemy bo przestanie wywalac z gry przy niezgodnosci pakietówCaroline od pół roku z tego korzysta i nic się nie stało. robic trzeba z głową
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi Godzinę temu, Arta napisał(a):Caroline od pół roku z tego korzysta i nic się nie stało. robic trzeba z głowąCo nie zmienia faktu że wyłączenie improved packet encryption jest bardzo niebezpieczne bo może spowodowac wieksze szanse wystąpienia kopiowania itemów przez ten brak kickania
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi 6 godzin temu, Arta napisał(a):Caroline od pół roku z tego korzysta i nic się nie stało. robic trzeba z głowąjak byłem chwilę tam na starcie to mieli problem z tym systemem potem juz nie wbijałem, ale no nie działał przez 2 dni
Opublikowano 11 Kwietnia11 Kwi Ciekawy VC prawie taki jak mój, ale jednak nie :D Widać missingi w systemie no i jak wspomniał @KizioRCK gl przy wyłączeniu IMPROVED_PACKET_ENCRYPTIONTak czy siak piecze aż miło kogoś :D
Twórca Amun
działa jeszcze lepiej niż poprzednik. (nawet dużo lepiej)
Cechy tej wersji:
Czat w pobliżu (lokalny)
Czat gildii (na mapie)
Czat grupowy (na mapie)
Głośność globalna/główna
Obsługa głośności dla każdego głośnika (z możliwością przypięcia głośników na górze listy)
Możliwość konfigurowania częstotliwości próbkowania i kanałów (nadal polecam trzymać się 32 kHz i 1 kanału ze względu na rozmiary pakietów).