Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Premium Cześć,Przychodzę do Was z problemem, który wygląda następująco.Podczas instalacji entrycore według poradnika, napotkał mnie taki problem, że po wypakowaniu plików, zrobieniu userow/haseł/praw, nie mogę zalogować się przez navicat.
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Cześć, co konkretnie wpisałeś, nie otrzymałeś jakichś błędów? Jaki błąd podczas łączenia?
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Proszę wpisz takie polecenie i podaj wynik: service mysql-server status
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Autor Premium Tak dodałem #EditJestem w tym zielony, czy może to być spowodowane brakiem wykonaniaPortsnap fetchPortsnap extract?
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi 1 minutę temu, pendzel napisał(a):Tak dodałem #A wykonałeś restart mysql po dodaniu #?
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Źle zainstalowałeś MySQLWykonaj polecenieservice mysql-server stopNastępnie według kolejnościpkg delete mariadb* -frm -rf /var/db/mysqlrm -rf /usr/local/etc/mysqlrm -f /etc/rc.conf.d/mysql-serverrm -f /usr/local/etc/rc.d/mysql-serverpw userdel mysql -rpw groupdel mysqlTeraz zainstaluj ponownie MariaDBPamiętaj, żeby prawidłowo stworzyć użytkownika root i mt2 Edytowane 17 Kwietnia17 Kwi przez MalikOo
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Dlaczego instalujesz mysql? zainstaluj mariadb, przynajmniej ma wsparcie.
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Programista Godzinę temu, mrvns napisał(a):Dlaczego instalujesz mysql? zainstaluj mariadb, przynajmniej ma wsparcie.Bo tak jest napisane w poradniku...
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi 13 minut temu, Thorek napisał(a):Bo tak jest napisane w poradniku...W poradniku jest MariaDB. Kolega nie skonfigurował poprawnie userow i dodał poprawnie bazy do autostartu. Mimo tego, że MySQL ma niby włączone, to nie ma MySQL.sockWarto wtedy wykonać polecenie ln -s /var/run/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi Autor Premium teraz nastał drugi problem, miannowicie nieprawidlowy login lub haslo podczas logowania
Opublikowano 17 Kwietnia17 Kwi logowania gdzie(gra/myslq/ftp)? bo równie dobrze to do apki kfc możesz się logować... Nauczcie się opisywać problem, a jeśli nie potraficie to nie wiem, istnieje coś takiego jak ss ekranu i opcja załącznik w lewym dolnym rogu. Jeśli do gry to źle przekleiłeś hasło z generatora12345 = *00A51F3F48415C7D4E8908980D443C29C69B60C9
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi Sprawdź pliki CONFIG, conf.txt w kanałach i db auth sprawdź czy dane się zgadzają bo w entry był taki problem.
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi 7 godzin temu, pendzel napisał(a):teraz nastał drugi problem, miannowicie nieprawidlowy login lub haslo podczas logowaniaconfig db zmień7 godzin temu, pendzel napisał(a):teraz nastał drugi problem, miannowicie nieprawidlowy login lub haslo podczas logowaniazmień w login proces na takiePLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# account COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log
Cześć,
Przychodzę do Was z problemem, który wygląda następująco.
Podczas instalacji entrycore według poradnika, napotkał mnie taki problem, że po wypakowaniu plików, zrobieniu userow/haseł/praw, nie mogę zalogować się przez navicat.