Opublikowano 11 Października 20232 l Cześć, 📁 Nowości w Ładowaniu Zasobów! Wprowadzam wsparcie dla ładowania zasobów bezpośrednio z nowo utworzonych folderów: npc_pet i npc_mount. Jest to zmiana mająca na celu usprawnienie Waszej pracy i organizacji plików! 🧑🔧 Mała Refaktoryzacja, Duża Różnica! Zająłem się refaktoryzacją funkcji ładowania zasobów i mam nadzieję, że teraz działa ona nieco bardziej intuicyjnie. To Wy decydujecie, które foldery mają być przeszukiwane przez funkcję. Poprzednio, mając zwierzaka w folderze npc_pet, funkcja automatycznie przeszukiwała także: monster monster2 npc npc2 🗂️ Teraz Wszystko W Jednym Miejscu! Od teraz zarówno zwierzaki, jak i wierzchowce będą lokalizowane i przechowywane wyłącznie w folderach npc_pet oraz npc_mount. To tam również powinny trafić wszystkie przyszłe pety i wierzchowce, aby zachować przejrzystość i porządek w kliencie gry. 🚨 Warto Pamiętać! Jeśli Wasze pety znajdują się w innych folderach, niestety, nie zostaną one wczytane przy użyciu tej funkcji. To samo dotyczy folderu npc_mount. Mam nadzieję, że te zmiany sprawią, że praca nad serwerami stanie się dla Was jeszcze bardziej intuicyjna! Jak zawsze, jestem tu dla Was i z niecierpliwością czekam na Wasze uwagi i sugestie. Implementacja: 📁 Lokalizacja pliku: 'GameLib -> RaceManager.h' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodaj 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler 📁 Lokalizacja pliku: 'GameLib -> RaceManager.cpp' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: ➕Niżej dodaj
Opublikowano 11 Października 20232 l Zmiana jak najbardziej na plus, czy załóżmy kostiumy też by szło tak zrobić, czy to jest liczone po prostu jako przedmiot? Można by to głębiej przemyśleć i zastosować wszędzie tam, gdzie da się to realnie podzielić na więcej sub-kategorii. Lubię porządek w kodzie, jak i w plikach.
Opublikowano 11 Października 20232 l Autor Jest to do zrobienia ten podział dotyczy ładowania zasobów uwzględniając zakresy identyfikatorów dla mob_proto.
Opublikowano 14 Października 20232 l Autor Zaktualizowałem temat, poprawiłem błąd z ładowaniem potworów.
Opublikowano 22 Października 20232 l Napewno tu mocno ułatwi w porządku żeby się nie pogubić z tym mountami i petami.