Skocz do zawartości

[C++] Komenda Ban + Globalna Informacja

Featured Replies

Opublikowano

Cześć, udostępniam wam ciekawy dodatek na serwer. Często bywało tak, że gracze mieli pretensje o brak reakcji Administracji na boty.

Ta komenda znacznie ułatwi wam informowanie graczy, że nie siedzicie na dupie bezczynnie

• Globalna informacja dla każdego gracza

• Automatyczne wylogowanie gracza bez odliczania

• Ustawienie Statusu konta w bazie danych na BLOCK

🔐 Ukryta Treść 🔐

9eb6d6c62c5f17863123843590b88b8c.png

Opublikowano

świetna robota ale zamiast komendy kick dopisać wyłączenie clienta użytkownika bo tak na autologinie będzie mógł wejść w nieskończoność chyba że mu się zmieni hasło a to bez sens

smaczek odemnie:

src client >> PythonNetworkStream.cpp

w

void CPythonNetworkStream::AbsoluteExitGame()

nie wiem jak u was w jakims randomowym source mam tak

{

if (!IsOnline())

return;

OnRemoteDisconnect();		

Disconnect();

}

zamienić na

{

if (!IsOnline())

return;

OnRemoteDisconnect();

MessageBoxA(NULL, "Zostałeś zbanowany przez administratora.\nGra zostanie zamknięta.", "ZBANOWANY", MB_OK | MB_ICONERROR);

ExitApplication();

}

Dlaczego tak?

• AbsoluteExitGame() jest wołane m.in. przez LogOutGame(), a to z kolei przez ExitGame().

• A jeśli serwer woła victim->Disconnect("ban"), to klient to traktuje jak zwykłe rozłączenie (przechodzi do okna logowania).

• Więc najlepiej przekierować to wszystko do twardego zamknięcia aplikacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w tych czasach dawać info kto dostał bana jest bezsensowna, przelecisz się na serwie z kilkaset online zbanujesz z 30 kont i już panika u graczy, że połowa serwera została zbanowana, zaraz sami zostaniecie na serwie etc, etc. takie coś fajne było 10 lat temu jak gracze propsowali, że admini banują boty, a teraz niby spoko, ale jak zbanujesz za dużo to zaraz płacz, że nikogo nie będzie + to dodatkowe info dla cheaterów aby pilnować boty, bo gm banuje

Opublikowano
56 minut temu, Perserga napisał(a):

w tych czasach dawać info kto dostał bana jest bezsensowna, przelecisz się na serwie z kilkaset online zbanujesz z 30 kont i już panika u graczy, że połowa serwera została zbanowana, zaraz sami zostaniecie na serwie etc, etc. takie coś fajne było 10 lat temu jak gracze propsowali, że admini banują boty, a teraz niby spoko, ale jak zbanujesz za dużo to zaraz płacz, że nikogo nie będzie + to dodatkowe info dla cheaterów aby pilnować boty, bo gm banuje

Ty czytasz czasami co ty piszesz, ludzi wkurwia to że banujesz boty?

Opublikowano
Godzinę temu, theblabil napisał(a):

Przyjacielu drogi, ja bym się Ciebie bardziej zapytał - czy Ty czasami czytasz, co piszesz? Persi tam wyżej Ci napisał, że u ludzi pojawia się panika, gdy zostaje banowana wielka ilość botów. Ty się go pytasz: czy ludzi wkurwia, że boty są banowane. Ja rozumiem, że majówka, majóweczką, ale proponuje się udzielać dopiero, gdy % zejdą, wtedy konwersacja może być na wysokim poziomie, aniżeli jak teraz - zerowym.

Opublikowano
2 godziny temu, theblabil napisał(a):

postaw serwer, miej kilkaset online, zbanuj 100 kont (najlepiej w ciągu 1-2h) i daj znać reakcje ludzi, pozdrawiam

Edytowane przez Perserga

Opublikowano

Ma to swoje plusy i minusy, ale finalnie uważam ze pokazywanie tego jako komunikatów w grze trochę bezsens.

Jedyny serwer gdzie to widziałem lub cos podobnego to była Pangeya.

Wylogowanie i zmiana statusu OK, komunikat do wywalenia lub tylko jako dodatek dla admina.

Opublikowano
11 minut temu, off_nike napisał(a):

Ma to swoje plusy i minusy, ale finalnie uważam ze pokazywanie tego jako komunikatów w grze trochę bezsens.

Jedyny serwer gdzie to widziałem lub cos podobnego to była Pangeya.

Wylogowanie i zmiana statusu OK, komunikat do wywalenia lub tylko jako dodatek dla admina.

dodatek dla admina? a w czym ten komunikat ma adminowi pomagać aby był dodatkiem skoro admin dobrze wie kogo za co i na ile banuje? xd

Opublikowano
13 minut temu, Perserga napisał(a):

dodatek dla admina? a w czym ten komunikat ma adminowi pomagać aby był dodatkiem skoro admin dobrze wie kogo za co i na ile banuje? xd

Dla potwierdzenia ze dobrze zbanowal ( ͡° ͜ʖ ͡°)