Skocz do zawartości

Nowa komenda do testowania questów typu polowanie, dungeony itp.

Featured Replies

Opublikowano

Siema, ostatnio ktoś (ja również) szukał sposobu na testowanie dungeonu w szybszy sposób niż wybijanie powiedzmy 100 mobów po komendzie /weak która zostawia moby z hp w ilości 10.

Przedstawiam nową komendę z dodatkami.

Nie dodawałem warunków o dzialanie limitów tylko na dungeonie, wolałem również stworzyć nową komendę niż edytować /weak.

Nic nie stoi na przeszkodzie abyś edytował sobie w takowy sposób podstawową komendę /weak, każdy robi po swojemu

🔐 Ukryta Treść 🔐

Nowa komenda zawiera:

• limit potworów do zabicia 🟰 jeżeli mamy 300 mobów i użyjemy /wtd all to w większości przypadków dungeon będzie zbugowany z powodu zbyt dużej ilości potworów zabitych na raz, testowałem wiele wersji i 100 działa na luzie.

• dodano sposób zadawania obrażeń potworom 🟰bez dodania sposobu ataku bardzo często bugowało mi dungeon. Idąc na logikę "coś zadało obrażenia ale co".

• Pomija zabijanie NPC 🟰w przypadku DT użycie komendy bez warunku zabije nam również Starożytne pieczęci, kowala itp.

• zwiększony zasięg łapania potworów z bazowego 1k które zabiłoby nam tylko kilka mobów. 5.5k zasięgu na DT działa +/- do tego czegoś na środku ˣᴰ

• Dodano informacje na chacie ile mobów zabito komendą

Prosty, krótki kodzik:

game/cmd.cpp

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

game/cmd_gm.cpp

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Jeżeli ktoś chciałby zmienić komendę to wystarczy zmienić "wtd" na swoje i przebudować game.

Z drobnostek które zauważyłem to czasem potrafią spaść fps do 1 na sekundę - w końcu atakujemy 100 potworów na raz.

Masz jakieś sugestie dotyczące funkcjonowania kodu to pisz śmiało⬇️

Miejsce na hejt zostało aktywowane ;)

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

Super super fajne fajne, coś troche w stylu damage haqu co kiedyś kag321 wrzucał z pulokiem tylko pod komendą.

A co jakby to podpiąć pod item, żeby sobie wrzucić tam w pasek szybkiego dostepu np pod f2 zeby miec pod jednym kliknieciem to? Fajne usrpawnienie, albo po prostu zbindować sobie komende pod jakis klawisz też można :D