Opublikowano 28 Kwietnia28 Kwi Siemka, moja maszynka na virtualboxie ciągle się resetuje. Niedawno wszedłem bez problemu i mój lapek sam się zgasił po jakimś czasie, chce odpalić maszynkę i ciągły reset... Mam na freebsd 9.2 postawiony serwerek. Wiem, że z fusów nie wróżycie, dlatego chciałbym się dowiedzieć co byście potrzebowali żeby wam podrzucić do wyjaśnienia problemu? Dodam jeszcze tylko że maszyna załapuje odpalenie, lecz nie chce przejść do wpisania loginu i hasła...
Opublikowano 28 Kwietnia28 Kwi Jakiś screen przed restarem, filmik z vb.Spróbuj może przez Putty się zalogować o ile będzie to możliwe chociażby by zobaczyć logi z vb/freebsd, bądź zgrać swój postęp prac na serwerze.
Opublikowano 28 Kwietnia28 Kwi Programista System wpada w kernel panic, bo ma jakiś problem z plikami. Spróbuj odpalić boot single-user (na etapie bootloadera) i użyć fsck. Edytowane 28 Kwietnia28 Kwi przez Thorek
Opublikowano 6 Maja6 Maj The machine is 32-bit, you are giving it resources it can't handle (ram)Turn off the virtual machine, right click on the machine in virtualbox, go to settings and decrease ram memory:Some times decreasing the cpu cores in the section to the right of “Motherboard” is also necessary to solve, put 2 cores and 2048 ram and it will definitely start.Offtopic: what are you doing on such an old version?
Opublikowano Wtorek o 08:465 dn @Drip-133 Czy problem udało się rozwiązać i któryś post z powyższych pomógł? Jeśli nie to odezwij się czy nadal potrzebujesz rozwiązania, czy mogę zamknąć temat.