Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Siemka, moja maszynka na virtualboxie ciągle się resetuje. Niedawno wszedłem bez problemu i mój lapek sam się zgasił po jakimś czasie, chce odpalić maszynkę i ciągły reset... Mam na freebsd 9.2 postawiony serwerek. Wiem, że z fusów nie wróżycie, dlatego chciałbym się dowiedzieć co byście potrzebowali żeby wam podrzucić do wyjaśnienia problemu? Dodam jeszcze tylko że maszyna załapuje odpalenie, lecz nie chce przejść do wpisania loginu i hasła...

Opublikowano

Jakiś screen przed restarem, filmik z vb.

Spróbuj może przez Putty się zalogować o ile będzie to możliwe chociażby by zobaczyć logi z vb/freebsd, bądź zgrać swój postęp prac na serwerze.

Opublikowano
  • Programista

System wpada w kernel panic, bo ma jakiś problem z plikami. Spróbuj odpalić boot single-user (na etapie bootloadera) i użyć fsck.

Edytowane przez Thorek

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z resetującą się maszyną FreeBSD 9.2 na VirtualBox
Opublikowano

The machine is 32-bit, you are giving it resources it can't handle (ram)

Turn off the virtual machine, right click on the machine in virtualbox, go to settings and decrease ram memory:

image.png

Some times decreasing the cpu cores in the section to the right of “Motherboard” is also necessary to solve, put 2 cores and 2048 ram and it will definitely start.
Offtopic: what are you doing on such an old version?