Opublikowano 14 Października 20231 r Cześć, Jakiś czas temu przedstawiłem sposób ładowania modelu zwierzaka jak na oficjalnym serwerze za pomocą nowego typu przedmiotu przeznaczonego dla pieczęci. Opracowałem również metodę ładowania wszystkich zwierzaków bezpośrednio z folderu 'npc_pet'. Dostosujemy standardowe zwierzaki do tych zmian. Wymagane modyfikacje: Wprowadzone modyfikacje? Zaktualizowałem nazwy tekstur zwierzaków, tak aby były ładowane z folderu 'npc_pet' i dostosowałem je do standardu 'entry-core'. Zaktualizowałem identyfikatory pieczęci, tak aby ładowały się kolejno, zaczynając od 53001. Zaktualizowałem identyfikatory modeli zwierzaków, zaczynając od 34001. Zaktualizowałem opisy pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem. Dostosowałem ikony pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem. Dostosowałem bonusy oraz czas trwania pieczęci według oficjalnego serwera. Typ przedmiotu to 'ITEM_PET', a subtype to 'PET_PAY', co określa zwierzaki z itemshopu. Każda animacja zwierzaka została dostosowana i obecnie jest ładowana z folderu 'npc_pet'. Zaktualizowano pliki serwerowe dotyczące zwierzaków. Wszystkie modele i tekstury pochodzą z najnowszej aktualizacji oficjalnego serwera. Jakich zwierzaków dotyczy aktualizacja? Ognisty Feniks Reniferek Lodowy Feniks Azrealuś Złoty Azraeluś Bambi Leonidas Khan Boczuś Rufus Prezentacja: Implementacja: 📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> itemdesc.txt' ♻️ Zamień: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> item_list.txt' ♻️ Zamień: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁 Lokalizacja pliku: 'root -> npclist.txt' ♻️ Zamień: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Zapytanie aktualizujące rekordy dla pieczęci w 'item_proto' 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Zapytanie aktualizujące rekordy dla modelów w 'mob_proto' 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Pobierz paczkę: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Skan pliku: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Po pobraniu paczku: pliki z folderu server_side wrzuć do odpowiednich katalogów. z folderu client_side skopiuj folder ymir work stwórz nowy folder w pack np. npc_pet wrzuć tam ten plik ymir work spakuj folder npc_pet dodaj do pliku index nowy patch. Dla leniwych - gotowy patch 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Skan pliku: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano 14 Października 20231 r Dobrze widzę? Jakieś nowe bonusy wpadły do entry core? Jakiś magiczny/krótkodystansowy atak 😄 Super!
Opublikowano 14 Października 20231 r Autor To standardowy bonus możliwe że ma on trochę inną nazwę aktualnie w stylu obrażenia zadawane od ataku czy jakoś tak.
Opublikowano 14 Października 20231 r Godzinę temu, Sevence napisał(a): Azraeluś Mini-wersja władcy demonów wymaga wyjątkowo dużo miłości, a w zamian da ci od 2. poziomu Wieży Demonów oraz 2. poziomu Diabelskich Katakumb bonus w postaci Te bonusy są brane pod uwagę? Można na to zerknąć, albo po prostu opis w błąd wprowadza, lub na globalu to inaczej działa.
Opublikowano 14 Października 20231 r Autor 1 minutę temu, Bartosz napisał(a): Te bonusy są brane pod uwagę? Można na to zerknąć, albo po prostu opis w błąd wprowadza, lub na globalu to inaczej działa. Te bonusy działają zgodnie z opisem. Azraeluś – Metin2 Wiki (gameforge.com)
Opublikowano 15 Października 20231 r 12 godzin temu, Sevence napisał(a): Te bonusy działają zgodnie z opisem. Azraeluś – Metin2 Wiki (gameforge.com) Wiesz co, bardziej chodziło mi o moment 12 godzin temu, Bartosz napisał(a): w zamian da ci od 2. poziomu Wieży Demonów oraz 2. poziomu Diabelskich Katakumb bonus w postaci czyli z opisu wychodzi na to, że Azraelki powinni dawać bonusy dopiero od drugiego piętra DT/Katakumb, a to ciekawostka. W takim razie opis jest mylny 😄 Bo pewnie bonus działa non stop tak jak dla każdego zwierzaka 😄
Opublikowano 15 Października 20231 r Autor Ja doskonale wiem o który moment Ci chodzi. Ten pet działa dokładnie w ten sposób. Bonus jest przydzielany w DT od 2 piętra domyślnie nie dodaje bonusów. Tak to działa oryginalnie.