Skocz do zawartości
Opublikowano

Cześć,

Jakiś czas temu przedstawiłem sposób ładowania modelu zwierzaka jak na oficjalnym serwerze za pomocą nowego typu przedmiotu przeznaczonego dla pieczęci. Opracowałem również metodę ładowania wszystkich zwierzaków bezpośrednio z folderu 'npc_pet'. Dostosujemy standardowe zwierzaki do tych zmian. 

Wymagane modyfikacje:

Wprowadzone modyfikacje?

• Zaktualizowałem nazwy tekstur zwierzaków, tak aby były ładowane z folderu 'npc_pet' i dostosowałem je do standardu 'entry-core'.
  • Zaktualizowałem identyfikatory pieczęci, tak aby ładowały się kolejno, zaczynając od 53001.
  • Zaktualizowałem identyfikatory modeli zwierzaków, zaczynając od 34001.
  • Zaktualizowałem opisy pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem.
  • Dostosowałem ikony pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem.
  • Dostosowałem bonusy oraz czas trwania pieczęci według oficjalnego serwera.
  • Typ przedmiotu to 'ITEM_PET', a subtype to 'PET_PAY', co określa zwierzaki z itemshopu.
  • Każda animacja zwierzaka została dostosowana i obecnie jest ładowana z folderu 'npc_pet'.
  • Zaktualizowano pliki serwerowe dotyczące zwierzaków.
  • Wszystkie modele i tekstury pochodzą z najnowszej aktualizacji oficjalnego serwera.

Jakich zwierzaków dotyczy aktualizacja?

1. Ognisty Feniks
  2. Reniferek
  3. Lodowy Feniks
  4. Azrealuś
  5. Złoty Azraeluś
  6. Bambi
  7. Leonidas
  8. Khan
  9. Boczuś
  10. Rufus

Prezentacja:

Implementacja:

📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> itemdesc.txt'

♻️ Zamień:

🔐 Ukryta Treść 🔐

📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> item_list.txt'

♻️ Zamień:

🔐 Ukryta Treść 🔐

📁 Lokalizacja pliku: 'root -> npclist.txt'

♻️ Zamień:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Zapytanie aktualizujące rekordy dla pieczęci w 'item_proto'

🔐 Ukryta Treść 🔐

Zapytanie aktualizujące rekordy dla modelów w 'mob_proto'

🔐 Ukryta Treść 🔐

Pobierz paczkę:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Skan pliku:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Po pobraniu paczku:

1. pliki z folderu server_side wrzuć do odpowiednich katalogów. 
  2. z folderu client_side skopiuj folder ymir work stwórz nowy folder w pack np. npc_pet wrzuć tam ten plik ymir work spakuj folder npc_pet dodaj do pliku index nowy patch. 

Dla leniwych - gotowy patch

🔐 Ukryta Treść 🔐

Skan pliku:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze widzę? Jakieś nowe bonusy wpadły do entry core? Jakiś magiczny/krótkodystansowy atak 😄 Super!

Opublikowano
  • Autor

To standardowy bonus możliwe że ma on trochę inną nazwę aktualnie w stylu obrażenia zadawane od ataku czy jakoś tak.

Opublikowano

ooooo 😄

Opublikowano
Godzinę temu, Sevence napisał(a):
Azraeluś	Mini-wersja władcy demonów wymaga wyjątkowo dużo miłości, a w zamian da ci od 2. poziomu Wieży Demonów oraz 2. poziomu Diabelskich Katakumb bonus w postaci

Te bonusy są brane pod uwagę? Można na to zerknąć, albo po prostu opis w błąd wprowadza, lub na globalu to inaczej działa.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Bartosz napisał(a):

Te bonusy są brane pod uwagę? Można na to zerknąć, albo po prostu opis w błąd wprowadza, lub na globalu to inaczej działa.

Te bonusy działają zgodnie z opisem. 

Azraeluś – Metin2 Wiki (gameforge.com)

Opublikowano
12 godzin temu, Sevence napisał(a):

Te bonusy działają zgodnie z opisem. 

Azraeluś – Metin2 Wiki (gameforge.com)

Wiesz co, bardziej chodziło mi o moment 

12 godzin temu, Bartosz napisał(a):
w zamian da ci od 2. poziomu Wieży Demonów oraz 2. poziomu Diabelskich Katakumb bonus w postaci

czyli z opisu wychodzi na to, że Azraelki powinni dawać bonusy dopiero od drugiego piętra DT/Katakumb, a to ciekawostka. W takim razie opis jest mylny 😄 Bo pewnie bonus działa non stop tak jak dla każdego zwierzaka 😄

Opublikowano
  • Autor

Ja doskonale wiem o który moment Ci chodzi. Ten pet działa dokładnie w ten sposób. Bonus jest przydzielany w DT od 2 piętra domyślnie nie dodaje bonusów. Tak to działa oryginalnie. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziekuje!