Jakiś czas temu przedstawiłem sposób ładowania modelu zwierzaka jak na oficjalnym serwerze za pomocą nowego typu przedmiotu przeznaczonego dla pieczęci. Opracowałem również metodę ładowania wszystkich zwierzaków bezpośrednio z folderu 'npc_pet'. Dostosujemy standardowe zwierzaki do tych zmian.
Wymagane modyfikacje:
Wprowadzone modyfikacje?
Zaktualizowałem nazwy tekstur zwierzaków, tak aby były ładowane z folderu 'npc_pet' i dostosowałem je do standardu 'entry-core'.
Zaktualizowałem identyfikatory pieczęci, tak aby ładowały się kolejno, zaczynając od 53001.
Zaktualizowałem identyfikatory modeli zwierzaków, zaczynając od 34001.
Zaktualizowałem opisy pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem.
Dostosowałem ikony pieczęci zgodnie z oficjalnym serwerem.
Dostosowałem bonusy oraz czas trwania pieczęci według oficjalnego serwera.
Typ przedmiotu to 'ITEM_PET', a subtype to 'PET_PAY', co określa zwierzaki z itemshopu.
Każda animacja zwierzaka została dostosowana i obecnie jest ładowana z folderu 'npc_pet'.
Zaktualizowano pliki serwerowe dotyczące zwierzaków.
Wszystkie modele i tekstury pochodzą z najnowszej aktualizacji oficjalnego serwera.
pliki z folderu server_side wrzuć do odpowiednich katalogów.
z folderu client_side skopiuj folder ymir work stwórz nowy folder w pack np. npc_pet wrzuć tam ten plik ymir work spakuj folder npc_pet dodaj do pliku index nowy patch.
Cześć,
Jakiś czas temu przedstawiłem sposób ładowania modelu zwierzaka jak na oficjalnym serwerze za pomocą nowego typu przedmiotu przeznaczonego dla pieczęci. Opracowałem również metodę ładowania wszystkich zwierzaków bezpośrednio z folderu 'npc_pet'. Dostosujemy standardowe zwierzaki do tych zmian.
Wymagane modyfikacje:
Wprowadzone modyfikacje?
Jakich zwierzaków dotyczy aktualizacja?
Prezentacja:
Implementacja:
📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> itemdesc.txt'
♻️ Zamień:
📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> item_list.txt'
♻️ Zamień:
📁 Lokalizacja pliku: 'root -> npclist.txt'
♻️ Zamień:
Zapytanie aktualizujące rekordy dla pieczęci w 'item_proto'