Opublikowano 6 Maja6 Maj Witam chciałem sobie odpalić pliki Arrezo dla siebie tylko, i podczas odpalania i zalogowania się do maszynki wyskakuje błąd "connection refused" dodam też że nie mogę się zalogować do WinSCP, jakby jakaś duszyczka dobra pomogła to ogarnąć <3
Opublikowano 6 Maja6 Maj Pewnie ip błędne, zobacz w ustawieniach maszyny ustawienia karty sieciowej, jeśli wszystko git to komenda w konsoli bsdconfig i tam ustawienia karty sieciowej i ustaw ip.Dodatkowo: jeśli będziesz miał problem z łączeniem się z serwerem to w root ip zmieniasz nie tylko w serverinfo, tutaj jeszcze w intrologin musisz ip ustawić.
Opublikowano 6 Maja6 Maj Autor Ogólnie to w bsdconfig ip jest dobre a w ustawieniach maszyny jest bridget ustawiona więc nie mam pojęcia.
Opublikowano 6 Maja6 Maj Najłatwiejszym sposobem było by zainstalowanie hamachi ustawienie karty sieciowej na hamachi, oraz w bscconfig także z hamachi tylko z końcówką .100 jeśli się nie mylę. Wtedy bez problemu sam tak robiłem. Wtedy winscp także ip z hamachi tylko chyba także z końcówką .100, MySQL także. Ale to musisz zobaczyć.
Opublikowano Wtorek o 08:415 dn W dniu 6.05.2025 o 21:47, masteresco napisał(a):Najłatwiejszym sposobem było by zainstalowanie hamachi ustawienie karty sieciowej na hamachi, oraz w bscconfig także z hamachi tylko z końcówką .100 jeśli się nie mylę. Wtedy bez problemu sam tak robiłem. Wtedy winscp także ip z hamachi tylko chyba także z końcówką .100, MySQL także. Ale to musisz zobaczyć.Co takiego? Co ty mu polecasz przyjacielu to było modne 10 lat temu. 😄@_zeteka_ Proszę wrzuć nam tu logi bo to podstawa głównie z bazy, logowania to plik sysser, syslog, start.log wtedy będziemy mogli coś poradzić. Ten błąd, który wskazałeś może oznaczać problem połączenia game z procesem bazy możliwe że całkowicie ten proces się nie uruchomił, ale bez dalszych logów nic nie poradzimy.