Opublikowano 8 Maja8 Maj Cześć, napisałem sobie system Juki Konne. System działa na zasadzie dodatkowego ekwipunku, jakie macie zdanie o takim systemie. Jest przydatny, czy już lepiej standardowe dodatkowe EQ?Osobna tabelka w player -> inventory_horseMożliwość przechowywania przedmiotów, tylko o ustalonym typieOparte na ccache Edytowane 8 Maja8 Maj przez Malik
Opublikowano 8 Maja8 Maj Wskazówki:Przedmioty powinny być trzymane w tabeli item (nowe window)Hardcodowanie danych to też nie jest dobra praktykaPoza tym spoko
Opublikowano 8 Maja8 Maj Podobnie jak w BDO, ale wydaje mi się, że to bardziej pod harda by pasowało niż na easy/medium. Idziesz np dropic do v2 i oprócz zwykłego masz jeszcze ten ekwipunek na drop. Można dodać coś w stylu konfiguracji utraty części itemów jeśli koń zdechnie, czy np szybsze zużycie staminy u konia albo zmniejszenie prędkości poruszania się czy bicia. Ogólnie ciekawy system
Opublikowano 8 Maja8 Maj Autor 13 minut temu, KoYGeR napisał(a):Wskazówki:Przedmioty powinny być trzymane w tabeli item (nowe window)Hardcodowanie danych to też nie jest dobra praktykaPoza tym spokoCzyli dla bezpieczeństwa kodu i systemu. Przepisze sobie pod już istniejącą tabelę item tak jak jest w przypadku dodatkowego EQCzyli co lepiej po vnum lecieć? Myślałem, że po subtype jak polecę będzie optymalnie Edytowane 8 Maja8 Maj przez Malik
Opublikowano 8 Maja8 Maj 42 minuty temu, Malik napisał(a):Czyli dla bezpieczeństwa kodu i systemu. Przepisze sobie pod już istniejącą tabelę item tak jak jest w przypadku dodatkowego EQCzyli co lepiej po vnum lecieć? Myślałem, że po subtype jak polecę będzie optymalnieChodzi o to żeby wybór przedmiotów, które były możliwe do włożenia do tego ekwipunku nie były ustawiane w kodzie, bo wtedy przy każdej zmianie musisz kompilować kod
Opublikowano 8 Maja8 Maj wszystko spoko, eq jak eq - zwykłe czy jakieś nowe nie ma to dla graczy znaczenia póki im miejsca starcza i nie jest przekombinowane