Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Cześć, chciałbym zapytać, jak edytować mapę. Szukałem w Google i znalazłem, że istnieje WorldEditor. Robię wszystko według instrukcji, które tam były opisane, ale w ogóle nie mogę otworzyć mapy. Chciałbym edytować jakąś mapę z klienta Arezzo, ale mimo wszelkich starań w ogóle mi to nie działa. Proszę więc o poradę.

Rozwiązane przez ExoCarossa

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

Co Ci wyskakuje gdy próbujesz otworzyć mapę?
WorldEditor masz na dysku D? D:\ymir work tutaj ma być wszystko WE, mapy, textureset, property itp

Tak, mam wszystko z klienta Arezzo i wyświetla mi komunikat: CMapManager::LOADMAP() Invalid map type...
Próbowałem otwierać mapy zarówno z rozpakowanego klienta, jak i z folderu maps na serwerze, ale nic nie działa.

Opublikowano
1 godzinę temu, renno napisał(a):

Tak, mam wszystko z klienta Arezzo i wyświetla mi komunikat: CMapManager::LOADMAP() Invalid map type...
Próbowałem otwierać mapy zarówno z rozpakowanego klienta, jak i z folderu maps na serwerze, ale nic nie działa.

pokaż gdzie dokładnie dodajesz mapy(cała ścieżka a najlepiej ss).Z serwera pliki nie pomogą w niczym bo tam tylko dajesz server_attr i .txt

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

pokaż gdzie dokładnie dodajesz mapy(cała ścieżka a najlepiej ss).Z serwera pliki nie pomogą w niczym bo tam tylko dajesz server_attr i .txt

Masz Discord, proszę cię?

Opublikowano
41 minut temu, renno napisał(a):

Masz Discord, proszę cię?

Nie, nic nie stoi na przeszkodzie abyś wrzucał tutaj bo to przyda się dla nastepnych. Każdy kiedyś zaczynał nie ma co się cykać :D

Opublikowano
  • Autor

image.png

4 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Nie, nic nie stoi na przeszkodzie abyś wrzucał tutaj bo to przyda się dla nastepnych. Każdy kiedyś zaczynał nie ma co się cykać :D

Rozpakowałem maps.data z folderu pack/, ale zawsze pokazuje mi tylko to.

image.png

Opublikowano
  • Rozwiązanie
9 godzin temu, renno napisał(a):

image.png

Rozpakowałem maps.data z folderu pack/, ale zawsze pokazuje mi tylko to.

image.png

No i właśnie o to chodziło.
Mapy muszą być również w ymir work, bez dodatkowych folderów typu maps

obraz.png

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.