Opublikowano 15 Października 20232 l Cześć, Przedstawiam opis w jaki sposób przerabiać komunikaty w źródle do nowego formatu odczytywanego z klienta gry. Przykład: Mamy funkcję w której występuje komunikat ChatPacket, domyślnie to koreańskie znaczki, które są przetłumaczone w locale_string.txt na serwerze. Musimy zaktualizować ten komunikat w źródle gry do nowego formatu, a więc: Komunikat: Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto Będzie miał teraz taki format: locale_string.txt z klienta gry: Przeanalizujmy ten format: Jeśli komunikat nie ma argumentów wystarczy zapis. Jeśli argument ma wartość liczbową wtedy używamy formatu - %d W ten sposób możesz przerobić wszystkie komunikaty w źródle do nowego formatu odczytywanego z klienta gry zamiast serwera.
Opublikowano 15 Października 20232 l Autor Ja to odpuściłem bo tego jest od zajebania tylko część komunikatów przerobiłem w entry.
Opublikowano 15 Października 20232 l To nic, dla kogoś kto faktycznie będzie korzystał z tych plików można poświęcić z pół godzinki dziennie. Super wstawka!
Opublikowano 3 Listopada 20232 l Ja to chyba bym musiał wstać o 5 rano i do pół nocy tak modyfikować to wszystko haha
Opublikowano 3 Listopada 20232 l Autor @Delta Zawsze możesz zostawić jako odczytywane z serwerowego. 😉