Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• hehexde999
    hehexde999

To tylko cooldown, który to ogranicza, ale nie rozwiązuje problemu.

• Owsap daje go w paczce a czy potrzebny czy nie to nie zmienia faktu ze paczka nie jest pełna. No, grafika bardzo sie zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) Twoje: WorldARD: OWSAP:

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zdjęcie do zmiany bo wskazuje na system WorldArda a nie OWSAPa XD

W dodatku questa brakuje wiec paka niepełna

Edytowane przez ARK

Opublikowano

warto wspomnieć, że jak i ten jak i wszystkie systemy z ukrywajką mają błędy ze skracaniem skilli/animacji i nie tylko więc jak ktoś dodaje niech się przygotuje na fajną zabawę w przeróżne blokady :D

Edytowane przez Perserga

Opublikowano
1 godzinę temu, ARK napisał(a):

Zdjęcie do zmiany bo wskazuje na system WorldArda a nie OWSAPa XD

W dodatku questa brakuje wiec paka niepełna

cooooooooooooo jakiego questa xD

Opublikowano
56 minut temu, mrvns napisał(a):

cooooooooooooo jakiego questa xD

No ten systemik posiada questa o nazwie costume_option.quest jeszcze XD

W sumie we wiekszosci wyciekow go nie ma z tego co widzialem XD

Edytowane przez ARK

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, ARK napisał(a):

No ten systemik posiada questa o nazwie costume_option.quest jeszcze XD

W sumie we wiekszosci wyciekow go nie ma z tego co widzialem XD

Bo nie jest potrzebny. System jest pełny i zgodny z grafiką. Nic nie brakuje

Opublikowano
5 minut temu, Malik napisał(a):

Bo nie jest potrzebny. System jest pełny i zgodny z grafiką. Nic nie brakuje

Owsap daje go w paczce a czy potrzebny czy nie to nie zmienia faktu ze paczka nie jest pełna.
No, grafika bardzo sie zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

Twoje:

image.png

WorldARD:

image.png

OWSAP:

image.png

Edytowane przez ARK

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Perserga napisał(a):

warto wspomnieć, że jak i ten jak i wszystkie systemy z ukrywajką mają błędy ze skracaniem skilli/animacji i nie tylko więc jak ktoś dodaje niech się przygotuje na fajną zabawę w przeróżne blokady :D

Char.h

#ifdef __HIDE_COSTUME_SYSTEM__

private:

time_t m_dwLastCostumeHideTime;

#endif

Char.cpp

m_dwLastCostumeHideTime = 0;

#endif

cmd_general.cpp

ACMD(do_hide_costume)

{

const time_t now = get_global_time();

if (now - ch->m_dwLastCostumeHideTime < 10)

{

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Ponownie możesz ukryć kostium za %d sek.", 10 - (now - ch->m_dwLastCostumeHideTime));

return;

}

char arg1[256], arg2[256];

two_arguments(argument, arg1, sizeof(arg1), arg2, sizeof(arg2));

if (!*arg1)

return;

bool hidden = true;

BYTE bPartPos = 0;

BYTE bHidden = 0;

str_to_number(bPartPos, arg1);

if (*arg2)

{

str_to_number(bHidden, arg2);

if (bHidden == 0)

hidden = false;

}

switch (bPartPos)

{

case 1:

ch->SetBodyCostumeHidden(hidden);

break;

case 2:

ch->SetHairCostumeHidden(hidden);

break;

case 3:

ch->SetAcceCostumeHidden(hidden);

break;

case 4:

ch->SetWeaponCostumeHidden(hidden);

break;

default:

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Niepoprawna część kostiumu: 1-4");

return;

}

ch->m_dwLastCostumeHideTime = now;

ch->UpdatePacket();

}

#endif

Nie ma za co

Opublikowano
6 godzin temu, Malik napisał(a):

Char.h

private:

time_t m_dwLastCostumeHideTime;

#endif

Char.cpp

m_dwLastCostumeHideTime = 0;

#endif

cmd_general.cpp

ACMD(do_hide_costume)

{

const time_t now = get_global_time();

if (now - ch->m_dwLastCostumeHideTime < 10)

{

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Ponownie możesz ukryć kostium za %d sek.", 10 - (now - ch->m_dwLastCostumeHideTime));

return;

}

char arg1[256], arg2[256];

two_arguments(argument, arg1, sizeof(arg1), arg2, sizeof(arg2));

if (!*arg1)

return;

bool hidden = true;

BYTE bPartPos = 0;

BYTE bHidden = 0;

str_to_number(bPartPos, arg1);

if (*arg2)

{

str_to_number(bHidden, arg2);

if (bHidden == 0)

hidden = false;

}

switch (bPartPos)

{

case 1:

ch->SetBodyCostumeHidden(hidden);

break;

case 2:

ch->SetHairCostumeHidden(hidden);

break;

case 3:

ch->SetAcceCostumeHidden(hidden);

break;

case 4:

ch->SetWeaponCostumeHidden(hidden);

break;

default:

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "Niepoprawna część kostiumu: 1-4");

return;

}

ch->m_dwLastCostumeHideTime = now;

ch->UpdatePacket();

}

#endif

Nie ma za co

Opublikowano
3 godziny temu, hehexde999 napisał(a):

dokładnie, ale jak rozmawiałem z różnymi osobami o takich rzeczach to praktycznie kazdy od razu miał myśli cd nie wiem czemu xD @Malik i mi nie musisz dawać tego, bo ja u siebie mam zablokowane każde możliwe skracanie i kilka innych ciekawych rzeczy z tym związane, już nawet nie wspominam o innych czynnościach jakie można robić przy skracaniu animacji bez używania tego systemu, ale po prostu ten system to kolejny gwóźdź do robienia tego. Nie byle kto zablokuje każde możliwości, bo tutaj trzeba mieć głowę do tego i umieć robić przeróżne rzeczy (czasem odwrotne logice) wiem, że to dziwnie brzmi, ale to tak wygląda.

Edytowane przez Perserga

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, hehexde999 napisał(a):

dokładnie, ale jak rozmawiałem z różnymi osobami o takich rzeczach to praktycznie kazdy od razu miał myśli cd nie wiem czemu xD @Malik i mi nie musisz dawać tego, bo ja u siebie mam zablokowane każde możliwe skracanie i kilka innych ciekawych rzeczy z tym związane, już nawet nie wspominam o innych czynnościach jakie można robić przy skracaniu animacji bez używania tego systemu, ale po prostu ten system to kolejny gwóźdź do robienia tego. Nie byle kto zablokuje każde możliwości, bo tutaj trzeba mieć głowę do tego i umieć robić przeróżne rzeczy (czasem odwrotne logice) wiem, że to dziwnie brzmi, ale to tak wygląda.

Rozumiem Cię i znam logikę metina. Ale uważam, że cooldown 5/10 minut załatwia sprawę.

Opublikowano
14 minut temu, Malik napisał(a):

Rozumiem Cię i znam logikę metina. Ale uważam, że cooldown 5/10 minut załatwia sprawę.

nie, nie załatwi, poza tym dawać cd 5/10 min na 1 rzecz to chłop by musiał kilkanaście minut czekać na samo ukrycie all xD, po takich wypowiedziach nie dajesz powodów abyś znał logikę metina, bo można to rozwiązać bez żadnego cd. Ile byś nie dał czasu to i tak za 1 razem skróci animacje, a wgl. wpaść na pomysł o cd 5-10 min jest wybitnie głupie zamiast to jak człowiek zabezpieczyć żeby nie dało się wgl. skracać xD

Edytowane przez Perserga

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Perserga napisał(a):

nie, nie załatwi, poza tym dawać cd 5/10 min na 1 rzecz to chłop by musiał kilkanaście minut czekać na samo ukrycie all xD, po takich wypowiedziach nie dajesz powodów abyś znał logikę metina, bo można to rozwiązać bez żadnego cd. Ile byś nie dał czasu to i tak za 1 razem skróci animacje, a wgl. wpaść na pomysł o cd 5-10 min jest wybitnie głupie zamiast to jak człowiek zabezpieczyć żeby nie dało się wgl. skracać xD

Zacznijmy od tego, że daje proste rozwiązanie dla osób które nie mają pojęcia o kodzie. I skończmy ten temat, zawsze byłeś najmądrzejszy a proste rzeczy i systemy robi Ci ktoś inny. Takze nie wypowiadaj się na ten temat, bo jedyne co masz to fixy i rzeczy za które płacisz, a nie robisz nic sam 😄

Opublikowano
Teraz, Malik napisał(a):

Zacznijmy od tego, że daje proste rozwiązanie dla osób które nie mają pojęcia o kodzie. I skończmy ten temat, zawsze byłeś najmądrzejszy a proste rzeczy i systemy robi Ci ktoś inny. Takze nie wypowiadaj się na ten temat, bo jedyne co masz to fixy i rzeczy za które płacisz, a nie robisz nic sam 😄

ciekawe skąd taka wiedza skoro od 4 lat nie odpalałem żadnego serwera, a jak takie informacje rzucasz to musisz mieć jakieś dowody więc możesz je tutaj wrzucić ;) rozwiązanie, które nie rozwiązuje problemu, fajne rozwiązanie XDDD

Opublikowano
2 godziny temu, Malik napisał(a):

Nie chcę się wymądrzać, ani udawać mądrego, bo ja jestem, byłem i zawszę będę nikim, ale chciałbym Ci napisać, że z własnego doświadczenia wiem, iż Metin nie ma żadnej logiki, gdyż jest stosowany zawsze prawem odwrotnym, do powszechnie działającego, na zasadzie odgórnego założenia.

Sam osobiście dodawałem blokady do tego systemu i powiem Ci, że jakbyś zobaczył, w jaki sposób można wykorzystywać błędy tego mechanizmu, który został przez Ciebie wrzucony, to byś się za głowę złapał, żadne logi by Ci nawet nie pomogły. Co do licznika, przez Ciebie stworzonego - jest okej, ale to jest tylko rozpoczęcie wejścia, na górę lodową, zatem przed Tobą jeszcze długa droga.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Januszek napisał(a):

Areczku proszę dopełnić temat w przeciągu 24h albo zostanie usunięty.

Ale co ja mam Ci dopełnić>? Owsapa system wygląda tak samo 1 do 1 wizualnie. Questa chyba każdy umie sobie dopisac

15 godzin temu, Krzysztof napisał(a):

Nie chcę się wymądrzać, ani udawać mądrego, bo ja jestem, byłem i zawszę będę nikim, ale chciałbym Ci napisać, że z własnego doświadczenia wiem, iż Metin nie ma żadnej logiki, gdyż jest stosowany zawsze prawem odwrotnym, do powszechnie działającego, na zasadzie odgórnego założenia.

Sam osobiście dodawałem blokady do tego systemu i powiem Ci, że jakbyś zobaczył, w jaki sposób można wykorzystywać błędy tego mechanizmu, który został przez Ciebie wrzucony, to byś się za głowę złapał, żadne logi by Ci nawet nie pomogły. Co do licznika, przez Ciebie stworzonego - jest okej, ale to jest tylko rozpoczęcie wejścia, na górę lodową, zatem przed Tobą jeszcze długa droga.

Podaj 2 przykłady i wrzucę darmowe poprawki :) Nie widzę problemu, ale piszecie o czymś co jest zagadką? Czy tajemnicą ?

Opublikowano

Chyba najłatwiejszym a zarazem trochę hujowym rozwiązaniem jest po prostu możliwość ukrywania kostiumów z jednym warunkiem - gracz musi mieć zdjętą broń. Czy jest łatwo ? Jest. Czy jest dobrze? Jest łatwo.

Należy pamiętać o skilach które nie wymagają założonej broni jednak to już raczej nikt tego nie użyje ze zredukowanym dmg

Opublikowano
1 minutę temu, hehexde999 napisał(a):

Chyba najłatwiejszym a zarazem trochę hujowym rozwiązaniem jest po prostu możliwość ukrywania kostiumów z jednym warunkiem - gracz musi mieć zdjętą broń. Czy jest łatwo ? Jest. Czy jest dobrze? Jest łatwo.

Należy pamiętać o skilach które nie wymagają założonej broni jednak to już raczej nikt tego nie użyje ze zredukowanym dmg

uprzedzam nie rozwiąże to żadnego problemu. Za kilka stówek mogę komuś powiedzieć wszelkie sposoby jak i rozwiązania co do skracania animacji w tym nawet przy combo ;)

Edytowane przez Perserga

Opublikowano
12 minut temu, Perserga napisał(a):

uprzedzam nie rozwiąże to żadnego problemu. Za kilka stówek mogę komuś powiedzieć wszelkie sposoby jak i rozwiązania co do skracania animacji w tym nawet przy combo ;)

Większość rozwiązuje bo jak chcesz skrócić skile / combo w momencie kliknięcia na ukrycie kostiumu gdy nie masz broni i nie możesz ich użyć ? No chyba że mówisz już o innych sposobach na skipowanie skili niż po za wyżej wymienionym systemie bo tego w metinie pełno :P

Opublikowano
5 minut temu, hehexde999 napisał(a):

Większość rozwiązuje bo jak chcesz skrócić skile / combo w momencie kliknięcia na ukrycie kostiumu gdy nie masz broni i nie możesz ich użyć ? No chyba że mówisz już o innych sposobach na skipowanie skili niż po za wyżej wymienionym systemie bo tego w metinie pełno :P

odpłatnie mogę all sposoby komuś ogarnąć, ale twoje rozwiązanie przy ukrywajce broni też to nic nie da jeśli chodzi o bezpośredni ten system, serio.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Perserga napisał(a):

odpłatnie mogę all sposoby komuś ogarnąć, ale twoje rozwiązanie przy ukrywajce broni też to nic nie da jeśli chodzi o bezpośredni ten system, serio.

Za kilka stówek to skasuj konto i idź czerpać kasę gdzieś indziej.

Opublikowano
3 minuty temu, Malik napisał(a):

Za kilka stówek to skasuj konto i idź czerpać kasę gdzieś indziej.

za wiedzę się płaci, a jak cię nie stać to się nie wypowiadaj, bo każdy ceni swój czas lub umiejętności wedle uznania i przestań być toksyczny tylko dlatego, bo nie chce ci dać rozwiązania na tacy

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Perserga napisał(a):

za wiedzę się płaci, a jak cię nie stać to się nie wypowiadaj, bo każdy ceni swój czas lub umiejętności wedle uznania i przestań być toksyczny tylko dlatego, bo nie chce ci dać rozwiązania na tacy

Jakiego rozwiązania ? Napisałem, że podaj mi przykłady jak skraca rzekome animacje i wstawię za darmo fixy. Coś mi się wydaje, że wymyślasz bo żeby choćby combo skrócić to musisz nie miec cd. Mając cd choćby 10 sekund takie skaracanie animacji nic nie da, a żeby wywalić całkowicie skracanie czegokolwiek wystarczy dodać kilka warunków. Także swoje odpłatne poprawki proponuj w dziale płatne zlecenia i Cię ładnie tam wyjaśnią. Bo ja proponuję tylko dodanie czegoś za darmo jak ktoś mi wskaże błędy 🙂