Opublikowano 17 Maja17 Maj 1 minutę temu, Malik napisał(a):Jakiego rozwiązania ? Napisałem, że podaj mi przykłady jak skraca rzekome animacje i wstawię za darmo fixy. Coś mi się wydaje, że wymyślasz bo żeby choćby combo skrócić to musisz nie miec cd. Mając cd choćby 10 sekund takie skaracanie animacji nic nie da, a żeby wywalić całkowicie skracanie czegokolwiek wystarczy dodać kilka warunków. Także swoje odpłatne poprawki proponuj w dziale płatne zlecenia i Cię ładnie tam wyjaśnią. Bo ja proponuję tylko dodanie czegoś za darmo jak ktoś mi wskaże błędy 🙂dlaczego mam się dzielić za darmo wiedzą aby ktoś miał za darmo? skoro wymyślam możemy się umówić, że ty sobie pozabezpieczasz jak chcesz różne rzeczy według ciebie związane ze skracaniem animacji, ja wchodzę i za każde ominięcie twojej blokady biorę 100 zł, ja zarobie kilka k, a ty będziesz miał fixy + lekcja pokory będzie ;) Edytowane 17 Maja17 Maj przez Perserga
Opublikowano 22 Maja22 Maj Skończ pierodolić cziłała W dniu 17.05.2025 o 19:16, Perserga napisał(a):dlaczego mam się dzielić za darmo wiedzą aby ktoś miał za darmo? skoro wymyślam możemy się umówić, że ty sobie pozabezpieczasz jak chcesz różne rzeczy według ciebie związane ze skracaniem animacji, ja wchodzę i za każde ominięcie twojej blokady biorę 100 zł, ja zarobie kilka k, a ty będziesz miał fixy + lekcja pokory będzie ;)chybafix.mp4DDPythonPlayerModuleDodajemy gdzieś na końcuPyObject* playerSWITCHEROSTATECZNY(PyObject* poSelf, PyObject* poArgs) { if (CPythonNetworkStream::Instance().IsPlayerAttacking2()) return Py_BuildValue("s", "Słuchaj smyku, nie można tego."); static std::map<int, time_t> lastCallTimes; const int cooldown = 5; int part; if (!PyTuple_GetInteger(poArgs, 0, &part)) return Py_BuildException(); int hidden; if (!PyTuple_GetInteger(poArgs, 1, &hidden)) return Py_BuildException(); time_t currentTime = time(NULL); if (lastCallTimes.count(part) && difftime(currentTime, lastCallTimes[part]) < cooldown) { return Py_BuildValue("s", "Przycisk nie zostaje jest używany należycie"); } CPythonNetworkStream::Instance().SendChatPacket(_getf("/hide_costume %d %d", part, hidden)); lastCallTimes[part] = currentTime; return Py_BuildValue("s", "OK"); }Szukamy:{ NULL, NULL, NULL },Dodajemy nad:{ "playerSWITCHEROSTATECZNY", playerSWITCHEROSTATECZNY, METH_VARARGS },uiinventory.pySzukamy: self.isLoaded = 0Dodajemy pod:self._hiddenButtonQueue = []Zamieniamy: def VisibleCostume(self, part, hidden): str = player.playerSWITCHEROSTATECZNY(part, hidden) chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, str) self._HideButtonTemporarily(part - 1)Dodajemy:def _HideButtonTemporarily(self, buttonIndex): if 0 <= buttonIndex < len(self.visibleButtonList): self.visibleButtonList[buttonIndex].Hide() expireTime = app.GetTime() + 5.0 self._hiddenButtonQueue.append((buttonIndex, expireTime)) def OnUpdate(self): now = app.GetTime() for buttonIndex, expireTime in self._hiddenButtonQueue[:]: if now >= expireTime: self.visibleButtonList[buttonIndex].Show() self.RefreshVisibleCostume() self._hiddenButtonQueue.remove((buttonIndex, expireTime))PS. To nie działa jak ktoś ręcznie na chacie będzie wpisywał komendę(60) Edytowane 22 Maja22 Maj przez theblabil
Opublikowano 22 Maja22 Maj przecież to nie rozwiązanie tak jak pisałem up xDD cooldown tylko zmniejszy tego działanie, ale i tak po kilku sekundach ponownie można to wcisnąć, ludzie czytajcie cały temat jak już chcecie coś do niego wnieść pls. Już nie mówiąc, że to się robi po stronie serwera, a nie binki żeby to poprawnie zablokować bez dziwnych cd xD Próbujecie rozwiązania rodem 2010 jakieś ukrywanie przycisków, po co? i tak jak pisałem wyżej ten system ma też kilka innych smaczków więc nawet jak uda wam się to zablokować (żeby mi dopiec?) to i tak nie wiecie o innych problemach z tym systemem :D Edytowane 22 Maja22 Maj przez Perserga
Opublikowano 24 Maja24 Maj W dniu 22.05.2025 o 14:36, Perserga napisał(a):przecież to nie rozwiązanie tak jak pisałem up xDD cooldown tylko zmniejszy tego działanie, ale i tak po kilku sekundach ponownie można to wcisnąć, ludzie czytajcie cały temat jak już chcecie coś do niego wnieść pls. Już nie mówiąc, że to się robi po stronie serwera, a nie binki żeby to poprawnie zablokować bez dziwnych cd xD Próbujecie rozwiązania rodem 2010 jakieś ukrywanie przycisków, po co? i tak jak pisałem wyżej ten system ma też kilka innych smaczków więc nawet jak uda wam się to zablokować (żeby mi dopiec?) to i tak nie wiecie o innych problemach z tym systemem :Doczywiście ze powinno się zablokować po stronie serwera, ale otwórz umysł i po co przeciążać serwer czymś zbędnym?? nie szczekaj tak dużo, zacznij coś robić, A samo ukrywanie przycisku tak o żeby był bajer :D, jak się nie potrafi to tylko można zadawać pytania po co
Opublikowano 24 Maja24 Maj Godzinę temu, theblabil napisał(a):oczywiście ze powinno się zablokować po stronie serwera, ale otwórz umysł i po co przeciążać serwer czymś zbędnym?? nie szczekaj tak dużo, zacznij coś robić, A samo ukrywanie przycisku tak o żeby był bajer :D, jak się nie potrafi to tylko można zadawać pytania po coprzeciążać serwer kilkoma linijkami i to jeszcze warunkami? xD skończ pisać, bo wiedzy nie masz, a zachowujesz się jakbyś korzystał z chatugpt i poskradał tutaj zmysły, pisanie typu zacznij coś robić jest dosyć śmieszne z faktu, że to ty próbujesz zablokować coś co ja mam zrobione dobrze i od dawna więc te słowa kieruj do siebie co najwyżej przyjacielu ;) Edytowane 24 Maja24 Maj przez Perserga
Opublikowano 24 Maja24 Maj oj zabolało xD, postaw se cortiuma Edytowane 24 Maja24 Maj przez theblabil
Opublikowano 24 Maja24 Maj 7 godzin temu, theblabil napisał(a):oj zabolało xD, postaw se cortiumaCiebie musi boleć skoro do dziś odpowiadasz w temacie bezsensownie, szukasz od dłuższego czasu zaczepki gdzie nie masz nic do zaoferowania, a taka odpowiedź jak ta powinna być nagradzana punktami, bo nic ona do tematu nie wnosi "postaw sobie cortiuma" pokazuje pięknie jak nie masz nic do napisania i dajesz losowe słowa byleby coś napisać, po prostu nie zaczepiaj mnie, bo nie masz do mnie podjazdu i nie będzie żadnego problemu ;) Musiałem trafic z chatgpt skoro nawet się do tego nie odniosłeś 😅
Opublikowano 24 Maja24 Maj 38 minut temu, Perserga napisał(a):Ciebie musi boleć skoro do dziś odpowiadasz w temacie bezsensownie, szukasz od dłuższego czasu zaczepki gdzie nie masz nic do zaoferowania, a taka odpowiedź jak ta powinna być nagradzana punktami, bo nic ona do tematu nie wnosi "postaw sobie cortiuma" pokazuje pięknie jak nie masz nic do napisania i dajesz losowe słowa byleby coś napisać, po prostu nie zaczepiaj mnie, bo nie masz do mnie podjazdu i nie będzie żadnego problemu ;) Musiałem trafic z chatgpt skoro nawet się do tego nie odniosłeś 😅oczywiscie ze korzystam i dlatego mam nad toba przewage twoje 12 lat w 4 msc. Pozdrawiam serdecznie :)
Opublikowano 24 Maja24 Maj Teraz, theblabil napisał(a):oczywiscie ze korzystam i dlatego mam nad toba przewage twoje 12 lat w 4 msc. Pozdrawiam serdecznie :)widać, nie ma co :D zwłaszcza po "rozwiązaniu" które nie rozwiązuje problemu, ale tak przewaga jest, pamiętaj sztuczna inteligencja może ci napisać jakiś kodzik, ale mózgu ci nie da ani wiedzy o tej grze jak co wywoływać itp, a tego ci brakuje patrząc co wypisujesz i jak próbujesz wmówić o swojej racji (obciążanie serwera rozwiązaniem po stronie serwera, niby rozwiązanie powinno być po stronie serwera, ale jednak dałeś rozwiązanie w bince, a skoro powinno być po stronie serwera to dlaczego tego nie ma po stronie serwera tylko dałeś do binki, chatgpt nie podołał? :) ) Edytowane 24 Maja24 Maj przez Perserga
Opublikowano 24 Maja24 Maj 13 minut temu, Perserga napisał(a):widać, nie ma co :D zwłaszcza po "rozwiązaniu" które nie rozwiązuje problemu, ale tak przewaga jest, pamiętaj sztuczna inteligencja może ci napisać jakiś kodzik, ale mózgu ci nie da ani wiedzy o tej grze jak co wywoływać itp, a tego ci brakuje patrząc co wypisujesz i jak próbujesz wmówić o swojej racji (obciążanie serwera rozwiązaniem po stronie serwera, niby rozwiązanie powinno być po stronie serwera, ale jednak dałeś rozwiązanie w bince, a skoro powinno być po stronie serwera to dlaczego tego nie ma po stronie serwera tylko dałeś do binki, chatgpt nie podołał? :) )jeżeli piszesz że ten problem nic nie rozwiązuje, to pokazuje jakim cienkim bolkiem jestes :D
Opublikowano 24 Maja24 Maj Teraz, theblabil napisał(a):jeżeli piszesz że ten problem nic nie rozwiązuje, to pokazuje jakim cienkim bolkiem jestes :DZnów marna prowokacja, a argumenty co do tego już pisałem wcześniej, jeśli to dla ciebie jest rozwiązanie to powodzenia jak kiedyś wystartujesz (a 98% osób z tego forum i tak końcowo nie odpala serwera metin2) nie wiesz ile ten system ma smaczków i ten cooldown nic nie wnosi, nadal mógłbym wejść i omijać twoją śmieszną blokadę, wystarczy ruszyć mózgiem, którego nie posiadasz, a argument z bajerem znikania przycisków wypowiem się tylko tyle "xD" na pewno jakiś gracz po zobaczeniu tego powie wow, nie ma co xD. Jak kiedyś dojdziesz do etapu tworzenia prezentacji serwera musisz to koniecznie uwzględnić, że przy ukrywaniu znika przycisk na kilka sekund, taki bajer! Edytowane 24 Maja24 Maj przez Perserga
Opublikowano 24 Maja24 Maj Nie interesowałem się zbytnio tym tematem, ale ogółem tak jak pisze @Perserga cooldown czy jakieś ukrywanie przycisku bardziej będzie uciążliwe dla normalnych graczy, niz sensownym rozwiązaniem. I jak już chcemy blokować takie rzeczy, to warto sobie zadać pytanie co pozwala skracać skille? Serwer, jak i klient. Drugą sprawą jest to że skille w metinie są strasznie chujowo napisane, chociażby z tego względu że część skilli w metinie można edytować na samym kliencie i np zwiększyć zasięg duchowego uderzenia, nie ingerując ani w serwer ani w sql a tylko na samym kliencie, juz samo to powinno dać do myślenia. I fakt systemem zmiany wizerunku nakladka/kostium/fryz możesz skrócić skille, czemu? Bo gra pozwala Ci na taką zmianę w trakcie ruchu postaci, jak i wczytywanej animacji. To pierwsza kwestia, druga kwestia jest ładowanie pliku .msm w przypadku fryzury / kostiumu / zbroi Postać dostaje wtedy nie wiem jak to nazwać, milisekundowego laga, a w tym czasie mozesz skrócić skill, zgaduję że podobnie jest na affectach aktywowanych w tym skillach toogle. / obszarówkach