Skocz do zawartości

Pytanko jak dodac starsze repozytorium do freebsd13.1 vps amd 64bit

Featured Replies

Opublikowano
  • Premium

mam problem nie wiem jak wgrac starsze repozytorium czyli mysql starsze wersje bo nie dziala cos ostatnio mi release_2. cos ktos dopowie co i jak albo szybki tut wideo

Rozwiązane przez mrvns

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Ja tak chce tylko przypomnieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

image.png

@Sevence może byś tak w końcu pomógł użytkownikowi premium, temat stoi już 10h bez odpowiedzi, chyba nie chcesz powiedzieć ze profity z tej rangi to tylko puste słowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edytowane przez ARK

Opublikowano
  • Rozwiązanie
15 godzin temu, tricker napisał(a):

mam problem nie wiem jak wgrac starsze repozytorium czyli mysql starsze wersje bo nie dziala cos ostatnio mi release_2. cos ktos dopowie co i jak albo szybki tut wideo

po co ci starsze mysql? instalujesz mariadb aktualne i działa tak samo, a może nawet i lepiej.

po instalacji dodatkowo 2 komendy wrzucasz:

(Dla tych którzy nie rozumieją: tutaj robi się skrót do mysql.sock potrzebnego dla uruchomienia rdzeni gry)
ln -s /var/run/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock

(Tutaj zmieniamy bind ip na 0.0.0.0 dzięki któremu możemy zalogować się z każdego adresu)

sed -i '' -e 's/^bind-address[[:space:]]*=[[:space:]]*127\.0\.0\.1/bind-address = 0.0.0.0/' /usr/local/etc/mysql/conf.d/server.cnf

i śmiga.

Edytowane przez mrvns