Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Witam mam problem z baza MySQL na plikach Terenzo.

Po wgraniu na nowo item_proto do pierwszego odpalenia serwera jest dobrze po wyłączeniu i odpaleniu ponownie serwera tabelki w bazie świrują, zmieniają się same wartości przedmiotów, każda zmiana działa tylko do restartu....

Zniesiony był limit yang oraz stack przedmiotów.

Zrzut ekranu 2025-05-26 103147.png

Sysser

syserr syslog

Rozwiązane przez Sevence

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Czytanie bazy masz z sql czy txt?

Mam z SQL

5 minut temu, KoYGeR napisał(a):

Wyłącz mirroring

Jak wyłączyć? i za co to odpowiada?

Opublikowano
  • Autor

Super dziękuje za pomoc jednak chciałbym bardziej zrozumieć skąd pojawił się problem oraz za co odpowiadała ta funkcja. :)

Jakby ktoś znalazł chwilkę by opisać jak dla laika byłbym wdzięczny straciłem dość sporo czasu na próbie naprawy tego a tu proszę chwilka i ogarnięte. :D

Pozdrawiam oraz jeszcze raz dziękuje !

Opublikowano
4 godziny temu, piki_gsxr napisał(a):

Super dziękuje za pomoc jednak chciałbym bardziej zrozumieć skąd pojawił się problem oraz za co odpowiadała ta funkcja. :)

Jakby ktoś znalazł chwilkę by opisać jak dla laika byłbym wdzięczny straciłem dość sporo czasu na próbie naprawy tego a tu proszę chwilka i ogarnięte. :D

Pozdrawiam oraz jeszcze raz dziękuje !

Podczas pierwszego uruchomienia serwera struktura TItemTable ładuje się z item_proto z bazy i są kopiowane do pamięci m_vec_itemTable po shutdownie.

Jeżeli jest aktywne MirrorItemTableIntoDB() to może ona nadpisywać dane w bazie na podstawie danych z pamięci serwera xd czyli niezależnie od tego co było zmieniane w bazie wcześniej.

Ty edytujesz item_proto w bazie.

Odpalasz serwer – dane z bazy wchodzą do RAM.

Wyłączasz serwer – serwer mirroruje (zapisuje z RAM do bazy) i NADPISUJE zmiany z bazy!

Wszystko się cofa do tego, co było zapisane przy pierwszym starcie serwera.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Sasori napisał(a):

Podczas pierwszego uruchomienia serwa struktura TItemTable łąduje się z item_proto z bazy i są kopiowane do pamięci m_vec_itemTable

Po shutdownie

Jeżeli jest aktywne MirrorItemTableIntoDB() to może ona nadpisywać dane w bazie na podstawie danych z pamięci serwera xd czyli niezależnie od tego co było zmieniane w bazie wcześniej

Ty edytujesz item_proto w bazie.

Odpalasz serwer – dane z bazy wchodzą do RAM.

Wyłączasz serwer – serwer mirroruje (zapisuje z RAM do bazy) i NADPISUJE zmiany z bazy!

Wszystko się cofa do tego, co było zapisane przy pierwszym starcie serwera.

Dziękuję :)

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.