Opublikowano 27 Maja27 Maj Witam uprzejmie,zmagam się z pojebanym problemem, odnośnie umiejętności, dla ninji, o id: 36.Sytuacja wygląda następująco:potrzebuję, aby działało obramowanie "toggle", gdyż technicznie ono działa, ale tego toggle nie widać.Wszystko mam ustawione tak, jak być powinno i mam ten paradoks tylko w wolno działającej truciźnie - przy aurze, bądź np. silnym ciele wszystko działa.Podrzucam wpisy, aby widzieć całą konfigurację (w razie czego)Wpis z skilldesc:36 ASSASSIN Wolno Działająca Trucizna STANDING_SKILL|TOGGLE seomjeon 6 4 Wartość ataku PVM %.0f (100 + str + lv 1.5)k (100 + str + lv 1.5)kWpis z skilltable (client)36 1 0 (100 + str + lv 1.5)k 0*k 1680*k 0 0Wpis z skill_proto:36 Szybki Cios Quick Blow Lovitură Rapidă Hızlı Darbe Schneller Schlag Rychlý Úder Golpe Rápido Gyors Ütés Golpe Rápido Colpo Veloce 2 1 1 0 ATT_NEW_EXP (100 + str + lv 1.5)k 0*k 1680*k 0*k 0 (100 + str + lv 1.5)k SELFONLY,TOGGLE SEOMJEON NONE 0*k 0 0 NORMAL 1 1 0 0Odpowiadając na pytania, które mogą się pojawić, a się jeszcze nie pojawiłem:Tak, próbowałem ustawić affectflaga z innych umiejętności.Tak, zmieniałem bonusy, tak samo jak wartości.Tak, dodawałem nowego affectflaga.Umiejętność nie jest atakująca, ma tylko za zadanie dać bonus na x czasu, z możliwością wyłączenia.Poniżej zamieszczam jeszcze nagranie z całego zajścia.Jeśli ma ktoś jakiś pomysł, prosiłbym o odpowiedź, bo mnie już pomysłów brak.Z góry dziękuję.JebaneToggle.mp4 Edytowane 28 Maja28 Maj przez Krzysztof
Opublikowano 27 Maja27 Maj Sprawdź dokładnie czy masz wszystko poprawie ustawione zerknij na ten poradnik. https://sharegon.pl/topic/102-jak-aktywowa%C4%87-atrybut-toggle-dla-umiej%C4%99tno%C5%9Bci/Wrzuć tu swoje wpisy z skilldesc.txt skillproto.txt i wpis z bazy.
Opublikowano 27 Maja27 Maj Autor Teraz, Sevence napisał(a):Sprawdź dokładnie czy masz wszystko poprawie ustawione zerknij na ten poradnik. https://sharegon.pl/topic/102-jak-aktywowa%C4%87-atrybut-toggle-dla-umiej%C4%99tno%C5%9Bci/Wrzuć tu swoje wpisy z skilldesc.txt skillproto.txt i wpis z bazę.Zerkałem już, a nawet umieściłem komentarz 17 Maja.Temat zaktualizowany. Edytowane 27 Maja27 Maj przez Krzysztof
Opublikowano 27 Maja27 Maj Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a):To wygląda na to że brakuje ci flagi TOGGLE w skillproto.txt w kliencie.Jak brakuje, skoro każda umiejętność ma toggle i działa, tylko nie ta?Tak wygląda mój enum od skilltable:i każda umiejętność ma toggle i działa, tylko nie ta nowa. Dlaczego?Dodam te 2 tokeny i sprawdzę @Sevence, ale nadal pozostaje pytanie - dlaczego aura/silne, bądź inne umiejętności działają, tylko nie ta?Dodałem odczyt do binki, wraz z skilltable i nadal jest tak samo:36 1 0 (100 + str + lv 1.5)k 0*k 1680*k 0*k 0 SELFONLY,TOGGLE SEOMJEON 0 enum ESkillTableTokenType { TABLE_TOKEN_TYPE_VNUM, TABLE_TOKEN_TYPE_MAX_LEVEL, TABLE_TOKEN_TYPE_LEVEL_LIMIT, TABLE_TOKEN_TYPE_POINT_POLY, TABLE_TOKEN_TYPE_SP_COST_POLY, TABLE_TOKEN_TYPE_DURATION_POLY, TABLE_TOKEN_TYPE_DURATION_SP_COST_POLY, TABLE_TOKEN_TYPE_COOLDOWN_POLY, TABLE_TOKEN_TYPE_FLAG, TABLE_TOKEN_TYPE_AFFECT_FLAG, TABLE_TOKEN_TYPE_TARGET_RANGE, TABLE_TOKEN_TYPE_MAX_NUM, };