Opublikowano Wtorek o 12:535 dn ____________________________________________________________________________________Owsap v6.2.4// Aktualizacja 04.06.2025r____________________________________________________________________________________Jeśli poszukujesz innych wersji plików serwerowych od OWSAP to zapraszam do tego tematu od @ARK : >> KLIKNIJ TUTAJ <<____________________________________________________________________________________📂Pliki znajdują się na dole tematu.💡Operacje poza plikami udostępnionymi są następujące:Pliki 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się zostały dostarczone przez @kanaxka0. 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się również usunął niektóre licencje.Usunąłem dwie licencje, które wykryłem po stronie gry.Po stronie klienta usunięto jedną licencję i zawarto umowę.Ponieważ po stronie poprawki nie było żadnych prawidłowych plików kluczy, na początku nie można było zapewnić dostępu. Aby przezwyciężyć ten problem, przystąpiłem do poprawiania plików pakietu V5.⚠️ UWAGA: FreeBSD jest instalowany od 0. Zainstalowano w nim tylko pakiety wymagane do uzyskania kompilacji i uruchomienia gry.🚀Przewodnik po uruchomieniu gryWystarczy wykonać poniższe czynności, aby uruchomić serwer.W pierwszej kolejności logujemy się do katalogu serwera poprzez terminal:cd /home/metin2/SerwerNastępnie, aby uruchomić serwer:python m2.pyPo wydaniu polecenia wprowadź następujące wpisy w kolejności:1yyaa aPo wykonaniu tych czynności Twój serwer zacznie działać płynnie.💡Dodatkowe informacje:Możesz zobaczyć różne operacje, takie jak zamykanie gry, za pomocą polecenia "python m2.py".🔄Aktualizuj notatki i napraw obszar dziennikaZ czasem podzielę się wszystkimi edycjami, rozwiązaniami błędów i aktualizacjami wprowadzonymi w tej sekcji. W tym miejscu każdy krok będzie w przejrzysty sposób rejestrowany.AKTUALIZACJA 1.0: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się AKTUALIZACJA 1.1:Pobierz go, możesz wrzucić go bezpośrednio do paczki, z wyjątkiem strony gry w środku. Zastosuj to, czego używasz, czyli stronę gry, winscp lub filezilla.Zastąp pasujące pliki, a zastąpi oficjalne.[ 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ]Opis - Zpunktu widzenia gry, naprawiono błąd znacznika, który powodował opróżnienie syserr.- Pliki, których nie można utworzyć po stronie Gry, są kompletowane.- Ikony przedmiotów z wydarzenia zimowego zostały ukończone.- Dostosowano przycisk upuszczania mobów w informacjach o celu.- Język turecki został zmieniony w celu uzyskania informacji o celu.- Naprawiono błąd powodujący, że gra zamykała się i dawała syserr podczas teleportacji do Doliny.- Usunięto błąd powodujący brak interfejsów w zawodach.- Wprowadzono aktualizacje w wielu obszarach, których brakowało po stronie interfejsu jako oficjalnych.- Okno Alchemii zostało naprawione.__________________________________AKTUALIZACJA 1.2: // Zmiana - 06.06.2025rPobierz go i wrzuć bezpośrednio do paczki. [ 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ]- Poprawiono alchemię.- Ikony niektórych przedmiotów zostały poprawione.- Naprawiono wierzchowca magicznej miotły.- Dodano efekt 1 moba bez efektu.- Dodano mapę Wołu. Nowa mapa wołów.AKTUALIZACJA 1.3 // Zmiana - 06.06.2025rPobierz i wrzuć go bezpośrednio do paczki. [ 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ]- Naprawiono braki w niektórych kostiumach.- Dodano kilka ikon kostiumów.📌INFO: Możesz skontaktować się zewnętrznie przez discord. discord: farques6ℹ️Obszar informacyjny🖥️Informacje o logowaniu do VDINazwa użytkownika: rootHasło: dev💡Możesz użyć tych informacji, aby zalogować się do serwera z pełnymi uprawnieniami.👑Informacje o koncie Mistrza Gry (GM)Nazwa użytkownika: Farqueshasło: 12345🎮 Możesz zalogować się za pośrednictwem tego konta, aby testować i zarządzać grą.🗄️Informacje o połączeniu z Navicat / MySQLNazwa użytkownika: rootHasło: password🛠️Za pomocą tych informacji można nawiązać połączenie z bazą danych.🔐Uwaga dotycząca bezpieczeństwa: Te informacje służą wyłącznie do celów testowych i programistycznych. Zdecydowanie zaleca się zmianę haseł przed użyciem ich na serwerze głównym.🧩 Główne linki do pobierania plików🔹Klient (pełna aktualizacja) 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔹Klient SRC 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔹Gra SRC 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔹Gra - Mysql 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔹 Narzędzia 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔹 VDI 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Linki zaaktualizowane - 06.06.2025rDla tych, którzy tego potrzebują, obejmuje serwer, mysql, server_src, client_src, dump_src, pełnego klienta. Pobierz, zainstaluj, uruchom.Nie zmieniaj ścieżki do folderów. Otwórz folder na pulpicie bezpośrednio tak, jak jest, i rozpakuj go w nim.Kompilacja klienta src (zbudowałem za pomocą vs22). Wrzuć plik EXE do klienta. Zmień adres IP.Użyj PML do pakowania. Wymagany plik JSON jest dostępny w folderze pack.W Tools/FreeBSD znajdują się pliki serwera i mysql.Użyłem FreeBSD14-64bit.Aktualizacje na ten temat są załączone.Konto testowe:pakiety metin1/12345, których używam dlaFreeBSD.pkg install -y boost-all devil cryptopp openssl googletest gcc llvm gmake makedepend python python2 python2 python27 mysql80-server gdb compat8x-amd64pkg install python3 gccpython3 -m install psutilJeśli nadal brakuje pakietów, m2.py uruchom polecenie numer 7. 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano Wtorek o 13:345 dn Było:https://sharegon.pl/topic/1424-owsap-pliki-serwerowe-komplet/#comment-15036
Opublikowano Wtorek o 15:575 dn 2 godziny temu, luki3507 napisał(a):Było:https://sharegon.pl/topic/1424-owsap-pliki-serwerowe-komplet/#comment-15036tu jest 6.2.6 a tam 6.2.4 jest jakas roznica?
Opublikowano Wtorek o 16:065 dn 8 minut temu, Arta napisał(a):tu jest 6.2.6 a tam 6.2.4 jest jakas roznica?fakt, mój błąd wersja od Januszka dodatkowo zawiera patcher + __RENEWAL_NOTICE__
Opublikowano Wtorek o 16:145 dn 7 minut temu, luki3507 napisał(a):fakt, mój błąd wersja od Januszka dodatkowo zawiera patcher + __RENEWAL_NOTICE__no trudno pobrać i sprawdzić np przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonany
Opublikowano Wtorek o 17:105 dn 55 minut temu, Eclipse Shade napisał(a):no trudno pobrać i sprawdzić np przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonanyoo Eclipse, najwiekszy hejter marty samy wrocil. Kupiles wkoncu te pliki czy dalej placzesz nad niepelnym wyciekiem XD>?@Januszek a nie lepiej zrobic jeden temat z tymi plikami owsapa? Edytowane Wtorek o 17:125 dn przez Spark
Opublikowano Wtorek o 20:285 dn Premium zrob ktos vdi nie chce mi sie bawic a tak powaznie to fajne pliki
Opublikowano Środa o 11:445 dn 15 godzin temu, tricker napisał(a):zrob ktos vdi nie chce mi sie bawic a tak powaznie to fajne plikiNa Turku jest vdi i jakieś poprawki od nich
Opublikowano Środa o 12:474 dn 16 godzin temu, tricker napisał(a):zrob ktos vdi nie chce mi sie bawic a tak powaznie to fajne plikiehh, znaj łaskę pana ( ͡° ͜ʖ ͡°)https://mega.nz/file/AswizaZb#IPD97Aeq-cKukYdU3hhZ8A_YxmVEfKceq5BXAdmeJGsDane:root - vdi/mysqlpassword - vdi/mysqlGra:admin12345 Edytowane Środa o 12:584 dn przez ARK
Opublikowano Środa o 14:114 dn Godzinę temu, ARK napisał(a):ehh, znaj łaskę pana ( ͡° ͜ʖ ͡°)https://mega.nz/file/AswizaZb#IPD97Aeq-cKukYdU3hhZ8A_YxmVEfKceq5BXAdmeJGsDane:root - vdi/mysqlpassword - vdi/mysqlGra:admin12345stop making kadłubki metinowe
Opublikowano Środa o 15:014 dn 49 minut temu, mrvns napisał(a):stop making kadłubki metinoweno dobra. następnym razem oznacze odpowiednia osobę do tego zadania zważając na range osobnika ( ͡° ͜ʖ ͡°) Edytowane Środa o 15:044 dn przez ARK
Opublikowano Czwartek o 23:163 dn Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/ServerJak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.potym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, narazie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.
Opublikowano Piątek o 09:363 dn 10 godzin temu, marcin9994PL napisał(a):Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/ServerJak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.potym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, narazie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.Yy po co tyle zabawy kbdmap i wybierasz język potem w confgu IP i Lang pod swój. Utrudnianie sobie życia i liked
Opublikowano Piątek o 12:212 dn Czy tylko ja jestem na tyle ułomny i nie umiem używać PML? W okienku mam że spakowane w 0ms i no nie spakowane xd
Opublikowano Piątek o 17:002 dn nie wiem czemu ale nie działa mi ftp i mysql chyba że tutaj nie lączy się przez filezille i navicata xdedit już działa nie wiem czemu ale jak zmieniłem w maszynie ip z 192.168.1.50 na 192.168.50.138 to zaskoczyło pewnie jesk jakiś powód przyczyna ale nie zagłebiam się w to xd Edytowane Piątek o 17:302 dn przez marcin9994PL
Opublikowano Piątek o 21:082 dn Premium 8 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):Czy tylko ja jestem na tyle ułomny i nie umiem używać PML? W okienku mam że spakowane w 0ms i no nie spakowane xdnie wiem u mnie dziala normalnie
Opublikowano Piątek o 23:482 dn nie wiem czemu ale nic nie mogę pobrać i edytować w filezilli xdw filezilli wyskakuje mi using username root potem access denied a na maszynie mam "error pam authentication failure for root from metin2"#editproblem rozwiązany wystarczyło ustawić dla root hasło bo nie ma hasła#edit2znalazłem w plikach stronę do changeloga wszystkich wersji tutaj link:http://62.171.146.112/docs/#najnowsza wersja to 6.2.9 Edytowane Sobota o 00:012 dn przez marcin9994PL problem rozwiązany
Opublikowano Sobota o 07:382 dn Takie pytanie - co z prawami autorskimi owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.
Opublikowano Sobota o 10:002 dn 2 godziny temu, takuma_22 napisał(a):Takie pytanie - co z prawami autorskimi owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.xD tak samo jak z prawami ymir/webzen xDDDD
Opublikowano Sobota o 15:211 dn Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wwszedzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa. Edytowane Sobota o 16:281 dn przez takuma_22 .
Opublikowano Sobota o 17:051 dn 1 godzinę temu, takuma_22 napisał(a):Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wwszedzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa.No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.Tam masz pewnie jakas nowsza wersje bsdka wiec bedzie bsdconfig a nie sysintall
Opublikowano Sobota o 17:131 dn 7 minut temu, ARK napisał(a):No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.Tam masz pewnie jakas nowsza wersje bsdka wiec bedzie bsdconfig a nie sysintallNo dobra już sam znalazłem to wcześniej. Wpisuję swoje IP oraz 255.0.0.0 maskę. Dalej nie mogę się połączyć z winscp oraz navicat. Błąd podczas połączenia z serwerem. Serwer normalnie startuje w VirtualBox. Edytowane Sobota o 17:131 dn przez takuma_22