Skocz do zawartości

Pliki serwerowe - Owsap v6.2.4 + AKTUALIZACJE

Featured Replies

Opublikowano

jjj.png
____________________________________________________________________________________

Owsap v6.2.4

// Aktualizacja 04.06.2025r
____________________________________________________________________________________

Jeśli poszukujesz innych wersji plików serwerowych od OWSAP
to zapraszam do tego tematu od @ARK : >> KLIKNIJ TUTAJ <<

📂Pliki znajdują się na dole tematu.
💡Operacje poza plikami udostępnionymi są następujące:

• Pliki 

🔐 Ukryta Treść 🔐
     zostały dostarczone przez @kanaxka0.
  • 🔐 Ukryta Treść 🔐
     również usunął niektóre licencje.
  • Usunąłem dwie licencje, które wykryłem po stronie gry.

• Po stronie klienta usunięto jedną licencję i zawarto umowę.

• Ponieważ po stronie poprawki nie było żadnych prawidłowych plików kluczy, na początku nie można było zapewnić dostępu. Aby przezwyciężyć ten problem, przystąpiłem do poprawiania plików pakietu V5.

⚠️ UWAGA: FreeBSD jest instalowany od 0. Zainstalowano w nim tylko pakiety wymagane do uzyskania kompilacji i uruchomienia gry.

🚀Przewodnik po uruchomieniu gry

Wystarczy wykonać poniższe czynności, aby uruchomić serwer.
W pierwszej kolejności logujemy się do katalogu serwera poprzez terminal:

cd /home/metin2/Serwer

Następnie, aby uruchomić serwer:

python m2.py

Po wydaniu polecenia wprowadź następujące wpisy w kolejności:

1
y
y
a
a a

Po wykonaniu tych czynności Twój serwer zacznie działać płynnie.

💡Dodatkowe informacje:

• Możesz zobaczyć różne operacje, takie jak zamykanie gry, za pomocą polecenia "python m2.py".

🔄Aktualizuj notatki i napraw obszar dziennika

Z czasem podzielę się wszystkimi edycjami, rozwiązaniami błędów i aktualizacjami wprowadzonymi w tej sekcji.
W tym miejscu każdy krok będzie w przejrzysty sposób rejestrowany.

AKTUALIZACJA 1.0:

🔐 Ukryta Treść 🔐

AKTUALIZACJA 1.1:

Pobierz go, możesz wrzucić go bezpośrednio do paczki, z wyjątkiem strony gry w środku. Zastosuj to, czego używasz, czyli stronę gry, winscp lub filezilla.
Zastąp pasujące pliki, a zastąpi oficjalne.
[

🔐 Ukryta Treść 🔐
]

Opis - Z
punktu widzenia gry, naprawiono błąd znacznika, który powodował opróżnienie syserr.
- Pliki, których nie można utworzyć po stronie Gry, są kompletowane.
- Ikony przedmiotów z wydarzenia zimowego zostały ukończone.
- Dostosowano przycisk upuszczania mobów w informacjach o celu.
- Język turecki został zmieniony w celu uzyskania informacji o celu.
- Naprawiono błąd powodujący, że gra zamykała się i dawała syserr podczas teleportacji do Doliny.
- Usunięto błąd powodujący brak interfejsów w zawodach.
- Wprowadzono aktualizacje w wielu obszarach, których brakowało po stronie interfejsu jako oficjalnych.
- Okno Alchemii zostało naprawione.

AKTUALIZACJA 1.2: // Zmiana - 06.06.2025r

Pobierz go i wrzuć bezpośrednio do paczki. [

🔐 Ukryta Treść 🔐
]

- Poprawiono alchemię.
- Ikony niektórych przedmiotów zostały poprawione.
- Naprawiono wierzchowca magicznej miotły.
- Dodano efekt 1 moba bez efektu.
- Dodano mapę Wołu. Nowa mapa wołów.

AKTUALIZACJA 1.3 // Zmiana - 06.06.2025r

Pobierz i wrzuć go bezpośrednio do paczki. [

🔐 Ukryta Treść 🔐
]

- Naprawiono braki w niektórych kostiumach.
- Dodano kilka ikon kostiumów.

📌INFO: Możesz skontaktować się zewnętrznie przez discord. discord: farques6

ℹ️Obszar informacyjny

🖥️Informacje o logowaniu do VDI

• Nazwa użytkownika: root

• Hasło: dev

💡Możesz użyć tych informacji, aby zalogować się do serwera z pełnymi uprawnieniami.

👑Informacje o koncie Mistrza Gry (GM)

• Nazwa użytkownika: Farques

• hasło: 12345

🎮 Możesz zalogować się za pośrednictwem tego konta, aby testować i zarządzać grą.

🗄️Informacje o połączeniu z Navicat / MySQL

• Nazwa użytkownika: root

• Hasło: password

🛠️Za pomocą tych informacji można nawiązać połączenie z bazą danych.

🔐Uwaga dotycząca bezpieczeństwa: 
Te informacje służą wyłącznie do celów testowych i programistycznych.
Zdecydowanie zaleca się zmianę haseł przed użyciem ich na serwerze głównym.

🧩 Główne linki do pobierania plików

🔹Klient (pełna aktualizacja)

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔹Klient SRC

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔹Gra SRC

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔹Gra - Mysql

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔹 Narzędzia

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔹 VDI

🔐 Ukryta Treść 🔐

Linki zaaktualizowane - 06.06.2025r

Dla tych, którzy tego potrzebują, obejmuje serwer, mysql, server_src, client_src, dump_src, pełnego klienta. Pobierz, zainstaluj, uruchom.
Nie zmieniaj ścieżki do folderów. Otwórz folder na pulpicie bezpośrednio tak, jak jest, i rozpakuj go w nim.
Kompilacja klienta src (zbudowałem za pomocą vs22). Wrzuć plik EXE do klienta. Zmień adres IP.
Użyj PML do pakowania. Wymagany plik JSON jest dostępny w folderze pack.
W Tools/FreeBSD znajdują się pliki serwera i mysql.
Użyłem FreeBSD14-64bit.
Aktualizacje na ten temat są załączone.
Konto testowe:
pakiety metin1/12345, których używam dla
FreeBSD.
pkg install -y boost-all devil cryptopp openssl googletest gcc llvm gmake makedepend python python2 python2 python27 mysql80-server gdb compat8x-amd64

pkg install python3 gcc
python3 -m install psutil

Jeśli nadal brakuje pakietów, m2.py uruchom polecenie numer 7.

🔐 Ukryta Treść 🔐
  • Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 956
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• ehh, znaj łaskę pana ( ͡° ͜ʖ ͡°) https://mega.nz/file/AswizaZb#IPD97Aeq-cKukYdU3hhZ8A_YxmVEfKceq5BXAdmeJGs Dane: root - vdi/mysql password - vdi/mysql Gra: admin 12345

• no dobra. następnym razem oznacze odpowiednia osobę do tego zadania zważając na range osobnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Yy po co tyle zabawy kbdmap i wybierasz język potem w confgu IP i Lang pod swój. Utrudnianie sobie życia i liked

Opublikowane grafiki

Opublikowano
7 minut temu, luki3507 napisał(a):

fakt, mój błąd
wersja od Januszka dodatkowo zawiera patcher + __RENEWAL_NOTICE__

no trudno pobrać i sprawdzić np przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonany

Opublikowano
55 minut temu, Eclipse Shade napisał(a):

no trudno pobrać i sprawdzić np przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonany

oo Eclipse, najwiekszy hejter marty samy wrocil. Kupiles wkoncu te pliki czy dalej placzesz nad niepelnym wyciekiem XD>?

@Januszek a nie lepiej zrobic jeden temat z tymi plikami owsapa?

Edytowane przez Spark

Opublikowano
15 godzin temu, tricker napisał(a):

zrob ktos vdi nie chce mi sie bawic a tak powaznie to fajne pliki

Na Turku jest vdi i jakieś poprawki od nich

• Januszek zmienił(a) tytuł na Pliki serwerowe - Owsap v6.2.4 + AKTUALIZACJE
Opublikowano
49 minut temu, mrvns napisał(a):

stop making kadłubki metinowe

no dobra. następnym razem oznacze odpowiednia osobę do tego zadania zważając na range osobnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edytowane przez ARK

Opublikowano

Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/Server

Jak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .

W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.

potym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, narazie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.

Opublikowano
10 godzin temu, marcin9994PL napisał(a):

Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/Server

Jak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .

W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.

potym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, narazie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.

Yy po co tyle zabawy kbdmap i wybierasz język potem w confgu IP i Lang pod swój. Utrudnianie sobie życia i liked

Opublikowano

nie wiem czemu ale nie działa mi ftp i mysql chyba że tutaj nie lączy się przez filezille i navicata xd

edit już działa nie wiem czemu ale jak zmieniłem w maszynie ip z 192.168.1.50 na 192.168.50.138 to zaskoczyło pewnie jesk jakiś powód przyczyna ale nie zagłebiam się w to xd

Edytowane przez marcin9994PL

Opublikowano
  • Premium
8 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):

Czy tylko ja jestem na tyle ułomny i nie umiem używać PML? W okienku mam że spakowane w 0ms i no nie spakowane xd

nie wiem u mnie dziala normalnie

Opublikowano

nie wiem czemu ale nic nie mogę pobrać i edytować w filezilli xd

w filezilli wyskakuje mi using username root potem access denied a na maszynie mam "error pam authentication failure for root from metin2"

#edit

problem rozwiązany wystarczyło ustawić dla root hasło bo nie ma hasła

#edit2

znalazłem w plikach stronę do changeloga wszystkich wersji tutaj link:

http://62.171.146.112/docs/#

najnowsza wersja to 6.2.9

Edytowane przez marcin9994PL
problem rozwiązany

Opublikowano

Takie pytanie - co z prawami autorskimi owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.

Opublikowano
2 godziny temu, takuma_22 napisał(a):

Takie pytanie - co z prawami autorskimi owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.

xD tak samo jak z prawami ymir/webzen xDDDD

Opublikowano

Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wwszedzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa.

Edytowane przez takuma_22
.

Opublikowano
1 godzinę temu, takuma_22 napisał(a):

Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wwszedzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa.

No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.
Tam masz pewnie jakas nowsza wersje bsdka wiec bedzie bsdconfig a nie sysintall

Opublikowano
7 minut temu, ARK napisał(a):

No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.
Tam masz pewnie jakas nowsza wersje bsdka wiec bedzie bsdconfig a nie sysintall

No dobra już sam znalazłem to wcześniej. Wpisuję swoje IP oraz 255.0.0.0 maskę. Dalej nie mogę się połączyć z winscp oraz navicat. Błąd podczas połączenia z serwerem. Serwer normalnie startuje w VirtualBox.

Edytowane przez takuma_22