Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ____________________________________________________________________________________Owsap v6.2.4// Aktualizacja 04.06.2025r____________________________________________________________________________________Jeśli poszukujesz innych wersji plików serwerowych od OWSAP to zapraszam do tego tematu od : ____________________________________________________________________________________📂Pliki znajdują się na dole tematu.💡Operacje poza plikami udostępnionymi są następujące:Pliki zostały dostarczone przez @kanaxka0. również usunął niektóre licencje.Usunąłem dwie licencje, które wykryłem po stronie gry.Po stronie klienta usunięto jedną licencję i zawarto umowę.Ponieważ po stronie poprawki nie było żadnych prawidłowych plików kluczy, na początku nie można było zapewnić dostępu. Aby przezwyciężyć ten problem, przystąpiłem do poprawiania plików pakietu V5.⚠️ UWAGA: FreeBSD jest instalowany od 0. Zainstalowano w nim tylko pakiety wymagane do uzyskania kompilacji i uruchomienia gry.🚀Przewodnik po uruchomieniu gryWystarczy wykonać poniższe czynności, aby uruchomić serwer.W pierwszej kolejności logujemy się do katalogu serwera poprzez terminal:cd /home/metin2/SerwerNastępnie, aby uruchomić serwer:python m2.pyPo wydaniu polecenia wprowadź następujące wpisy w kolejności:1yyaa aPo wykonaniu tych czynności Twój serwer zacznie działać płynnie.💡Dodatkowe informacje:Możesz zobaczyć różne operacje, takie jak zamykanie gry, za pomocą polecenia "python m2.py".🔄Aktualizuj notatki i napraw obszar dziennikaZ czasem podzielę się wszystkimi edycjami, rozwiązaniami błędów i aktualizacjami wprowadzonymi w tej sekcji. W tym miejscu każdy krok będzie w przejrzysty sposób rejestrowany.AKTUALIZACJA 1.0:Pobierz go i umieść w pakiecie. [ ]W przypadku błędu widoku mapy zmień pakiet o nazwie "patch" w pakiecie na "zone" i zamknij go.Błąd przeglądarki CEFKlient SRC /UserInterface/CefWebBrowser.cppCefBrowserHost::CreateBrowser(info, client.get(), c_szURL, przeglądarkaZmieniaćCefBrowserHost::CreateBrowser(info, client.get(), c_szURL, browser_settings, NULL, NULL);Cient SRC /UserInterface/Locale_inc.h#define ENABLE_CEF_BROWSER // Przeglądarka CEFZmieniać#define ENABLE_CEF_BROWSER // Przeglądarka CEFOpis- Poprawiono widok obiektu na mapie- przeglądarka Cef była wyłączona, co powodowało różne błędy. Src został naprawiony i aktywowany w źródle.AKTUALIZACJA 1.1:Pobierz go, możesz wrzucić go bezpośrednio do paczki, z wyjątkiem strony gry w środku. Zastosuj to, czego używasz, czyli stronę gry, winscp lub filezilla.Zastąp pasujące pliki, a zastąpi oficjalne.[ ]Opis - Zpunktu widzenia gry, naprawiono błąd znacznika, który powodował opróżnienie syserr.- Pliki, których nie można utworzyć po stronie Gry, są kompletowane.- Ikony przedmiotów z wydarzenia zimowego zostały ukończone.- Dostosowano przycisk upuszczania mobów w informacjach o celu.- Język turecki został zmieniony w celu uzyskania informacji o celu.- Naprawiono błąd powodujący, że gra zamykała się i dawała syserr podczas teleportacji do Doliny.- Usunięto błąd powodujący brak interfejsów w zawodach.- Wprowadzono aktualizacje w wielu obszarach, których brakowało po stronie interfejsu jako oficjalnych.- Okno Alchemii zostało naprawione.Rozwiń__________________________________AKTUALIZACJA 1.2: // Zmiana - 06.06.2025rPobierz go i wrzuć bezpośrednio do paczki. [ ]- Poprawiono alchemię.- Ikony niektórych przedmiotów zostały poprawione.- Naprawiono wierzchowca magicznej miotły.- Dodano efekt 1 moba bez efektu.- Dodano mapę Wołu. Nowa mapa wołów.RozwińAKTUALIZACJA 1.3 // Zmiana - 06.06.2025rPobierz i wrzuć go bezpośrednio do paczki. [ ]- Naprawiono braki w niektórych kostiumach.- Dodano kilka ikon kostiumów.📌INFO: Możesz skontaktować się zewnętrznie przez discord. discord: farques6ℹ️Obszar informacyjny🖥️Informacje o logowaniu do VDINazwa użytkownika: rootHasło: dev💡Możesz użyć tych informacji, aby zalogować się do serwera z pełnymi uprawnieniami.👑Informacje o koncie Mistrza Gry (GM)Nazwa użytkownika: Farqueshasło: 12345🎮 Możesz zalogować się za pośrednictwem tego konta, aby testować i zarządzać grą.🗄️Informacje o połączeniu z Navicat / MySQLNazwa użytkownika: rootHasło: password🛠️Za pomocą tych informacji można nawiązać połączenie z bazą danych.🔐Uwaga dotycząca bezpieczeństwa: Te informacje służą wyłącznie do celów testowych i programistycznych. Zdecydowanie zaleca się zmianę haseł przed użyciem ich na serwerze głównym.🧩 Główne linki do pobierania plików🔹Klient (pełna aktualizacja)🔹Klient SRC🔹Gra SRC🔹Gra - Mysql🔹 Narzędzia🔹 VDILinki zaaktualizowane - 06.06.2025rDla tych, którzy tego potrzebują, obejmuje serwer, mysql, server_src, client_src, dump_src, pełnego klienta. Pobierz, zainstaluj, uruchom.Nie zmieniaj ścieżki do folderów. Otwórz folder na pulpicie bezpośrednio tak, jak jest, i rozpakuj go w nim.Kompilacja klienta src (zbudowałem za pomocą vs22). Wrzuć plik EXE do klienta. Zmień adres IP.Użyj PML do pakowania. Wymagany plik JSON jest dostępny w folderze pack.W Tools/FreeBSD znajdują się pliki serwera i mysql.Użyłem FreeBSD14-64bit.Aktualizacje na ten temat są załączone.Konto testowe:pakiety metin1/12345, których używam dlaFreeBSD.pkg install -y boost-all devil cryptopp openssl googletest gcc llvm gmake makedepend python python2 python2 python27 mysql80-server gdb compat8x-amd64pkg install python3 gccpython3 -m install psutilJeśli nadal brakuje pakietów, m2.py uruchom polecenie numer 7._______________________________________________________________________________UPDATE by Turek chce zarobić. Tak to wyszło reup jest na Turku, ale bez aktualizacji.edit.Owsap 6.2.4 Server Files + BSD by c++python.Moim zdaniem bardziej ogarnięta wersja nie ma tych bugów czy tam braków co tu choć dalej wydaje mi się że są błędy.FreeBSD 14.3 64 BitNazwa użytkownika: Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto Hasło: Mysql8NavicatNazwa użytkownika: Hasło: (Jeśli chcesz się zalogować do MySQL z BSD za pomocą komendy :Nazwa użytkownika: Hasło: Logowanie do gry - loginy:metin1hsmhasło: 12345Katalog gryKatalog źródełzdjęcie jak wygląda w grze z tematu z turka, uruchomiłem ale nie chciało mi się zdjęcia robić.Pobieranie:Mój skan:Jakby miał ktoś problem że nie łączy z filezillą itp to ustawiasz mostkowana karta sieciowa bridged i dajesz w networking interfaces w bsd dhcp włączony i używasz tamtego ip.temat z turka jak coś
Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze Było:https://sharegon.pl/topic/1424-owsap-pliki-serwerowe-komplet/#comment-15036
Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze W dniu 3.06.2025 o 13:34, luki3507 napisał(a):Było:https://sharegon.pl/topic/1424-owsap-pliki-serwerowe-komplet/#comment-15036Tu jest 6.2.6 a tam 6.2.4 jest jakaś różnica?
Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze W dniu 3.06.2025 o 15:57, Arta napisał(a):Tu jest 6.2.6 a tam 6.2.4 jest jakaś różnica?Fakt, mój błąd. Wersja od Januszka dodatkowo zawiera patcher + __RENEWAL_NOTICE__
Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze W dniu 3.06.2025 o 16:06, luki3507 napisał(a):Fakt, mój błąd.Wersja od Januszka dodatkowo zawiera patcher + __RENEWAL_NOTICE__No trudno pobrać i sprawdzić np. przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonany.
Opublikowano 3 Czerwca 20253 Cze W dniu 3.06.2025 o 16:14, Eclipse Shade napisał(a):No trudno pobrać i sprawdzić np. przez WinMerge ale spam w temacie do nabijania postów jak najbardziej prawidłowo wykonany.Oo Eclipse, największy hejter Marty samy wrócił. Kupiłeś w końcu te pliki czy dalej płaczesz nad niepełnym wyciekiem XD>?@Januszek A nie lepiej zrobić jeden temat z tymi plikami Owsapa?
Opublikowano 4 Czerwca 20254 Cze W dniu 3.06.2025 o 20:28, tricker napisał(a):Zrób ktoś vdi nie chce mi się bawić, a tak poważnie to fajne pliki.Na Turku jest vdi i jakieś poprawki od nich.
Opublikowano 4 Czerwca 20254 Cze W dniu 3.06.2025 o 20:28, tricker napisał(a):Zrób ktoś vdi nie chce mi się bawić, a tak poważnie to fajne pliki.Ehh, znaj łaskę pana ( ͡° ͜ʖ ͡°)https://mega.nz/file/AswizaZb#IPD97Aeq-cKukYdU3hhZ8A_YxmVEfKceq5BXAdmeJGsDane:root - vdi/mysqlpassword - vdi/mysqlGra:admin12345
Opublikowano 4 Czerwca 20254 Cze W dniu 4.06.2025 o 12:47, ARK napisał(a):Ehh, znaj łaskę pana ( ͡° ͜ʖ ͡°)https://mega.nz/file/AswizaZb#IPD97Aeq-cKukYdU3hhZ8A_YxmVEfKceq5BXAdmeJGsDane:root - vdi/mysqlpassword - vdi/mysqlGra:admin12345RozwińStop making kadłubki metinowe.
Opublikowano 4 Czerwca 20254 Cze W dniu 4.06.2025 o 14:11, mrvns napisał(a):Stop making kadłubki metinowe.No dobra. następnym razem oznaczę odpowiednia osobę do tego zadania zważając na rangę osobnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opublikowano 5 Czerwca 20255 Cze Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/ServerJak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.Po tym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, na razie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.
Opublikowano 6 Czerwca 20256 Cze W dniu 5.06.2025 o 23:16, marcin9994PL napisał(a):Nie cd /home/metin2/Serwer tylko cd /home/metin2/ServerJak ktoś ma problem z polskimi znakami to wchodzi w bsdconfig. By wpisać to na klawiaturze w freebsd na vdi z tego tematu to wpisujemy bsdconfig, tutaj by wpisac "i" piszemy klawiszem " ' " tą literę, ten klawisz jest koło : lub ; .W bsdconfig wchodzimy w Console potem Keymap a w keymap zjeżdżamy na Polish ISO klikamy enter, później exit dalej exit lub exit bsdconfig.Po tym wszystkim w konsoli wpisujemy kbdcontrol -l pl i powinno banglać, na razie serwera jeszcze nie uruchomiłem xd ale jakby ktoś miał z powyższymi problem co napisałem to zostawiam dla potomnych.Yy po co tyle zabawy kbdmap i wybierasz język potem w confgu IP i Lang pod swój. Utrudnianie sobie życia i liked
Opublikowano 6 Czerwca 20256 Cze Czy tylko ja jestem na tyle ułomny i nie umiem używać PML? W okienku mam że spakowane w 0ms i no nie spakowane xd
Opublikowano 6 Czerwca 20256 Cze Nie wiem czemu ale nie działa mi ftp i MySQL chyba że tutaj nie łączy się przez filezille i navicata xdedit już działa nie wiem czemu ale jak zmieniłem w maszynie ip z 192.168.1.50 na 192.168.50.138 to zaskoczyło pewnie jest jakiś powód przyczyna ale nie zagłębiam się w to xd.
Opublikowano 6 Czerwca 20256 Cze W dniu 6.06.2025 o 12:21, ExoCarossa napisał(a):Czy tylko ja jestem na tyle ułomny i nie umiem używać PML? W okienku mam że spakowane w 0ms i no nie spakowane xdNie wiem u mnie działa normalnie.
Opublikowano 6 Czerwca 20256 Cze Nie wiem czemu ale nic nie mogę pobrać i edytować w filezilli xdw filezilli wyskakuje mi using username root potem access denied a na maszynie mam "error pam authentication failure for root from metin2"#editproblem rozwiązany wystarczyło ustawić dla root hasło bo nie ma hasła.#edit2znalazłem w plikach stronę do changeloga wszystkich wersji tutaj link:http://62.171.146.112/docs/#najnowsza wersja to 6.2.9
Opublikowano 7 Czerwca 20257 Cze Takie pytanie - co z prawami autorskimi Owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.
Opublikowano 7 Czerwca 20257 Cze W dniu 7.06.2025 o 07:38, takuma_22 napisał(a):Takie pytanie - co z prawami autorskimi owsap? Chce je ściągnąć ale mieszkam za granicą i chce wiedzieć jak to wygląda.xD tak samo jak z prawami ymir/webzen xDDDD
Opublikowano 7 Czerwca 20257 Cze Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wszędzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa.
Opublikowano 7 Czerwca 20257 Cze W dniu 7.06.2025 o 15:21, takuma_22 napisał(a):Panowie pytanko i prośba o pomoc - pokazuje mi IP w ifconfig 192.168.1.50 i myślę że to jakiś błąd i nie moje. Nie mogę zalogować się w winscp. Reszta działa i się odpala. W cliencie zmienić wwszedzie IP na to samo w serverinfo czy jak? Komenda sysinstall nie działa.No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.Tam masz pewnie jakoś nowsza wersje bsdka wiec bedzie bsdconfig a nie sysintall.
Opublikowano 7 Czerwca 20257 Cze W dniu 7.06.2025 o 17:05, ARK napisał(a):No to ip nie jest twoje tylko twórcy tej maszynki.Tam masz pewnie jakoś nowsza wersje bsdka wiec będzie bsdconfig a nie sysintall.No dobra już sam znalazłem to wcześniej. Wpisuję swoje IP oraz 255.0.0.0 maskę. Dalej nie mogę się połączyć z winscp oraz navicat. Błąd podczas połączenia z serwerem. Serwer normalnie startuje w VirtualBox.