Opublikowano 7 Czerwca7 Cze Siema, powracam z pytaniem o DROP KD z metinów .Sprawa wygląda tak, mam ustawioną flagę która wyłącza drop kamieni duszy z metinów i ona działa lecz tylko kiedy sobie metina zrespie komendą, przykładowo /m 8008 Metin Duszy, respiąc je komenda nie leci żadne kd a gdy wstawie tego metina na mapę i ustawie mu resp to z nich dalej lecą zastanawiam się dlaczego tak jest, próbowałem to obejść jakimiś questami żeby zablokować wszystkie id kdkow które mam w bazie danych ale i tak nie pomogło. Ktoś wie może co poradzić?
Opublikowano 9 Czerwca9 Cze Jeśli chcesz całkiem się tego pozbyć to pozbądź się funkcji DetermineDropStone z source i po problemie.
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze O jakiej fladze mówisz? Jeśli masz na myśli flagę dla przedmiotu ITEM_ANTIFLAG_DROP to ona nie działa w ten sposób że nie będzie dropić tylko blokuje możliwość upuszczania tego przedmiotu na ziemie przez gracza. Najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu usunięcie domyślnej funkcji, która obsługuje drop kamieni duszy z Metinów. Dokładnie funkcja DetermineDropMetinStone znajdziesz ją w char.cpp musisz również usunąć wszystkie wywołania, które mogą być w innych plikach np. char_item.cpp - nie pamiętam dokładnie.