Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Hej, chcę kupić VPS'a z obsługiwanym FreeBSD 13/14.

Natrafiłem na eXone.pl który ma całkiem znośne ceny i w sam raz wystarczyłby mi na odpalenie serwera + zabawę z 3/4 kolegami.

W załączniku zarzucam aktualną ofertę, jeśli macie jakieś opinie o tym hostingu albo polecacie lepszy (i w miarę podobnej cenie) to byłbym wdzięczny za kontakt tutaj w temacie albo na prywatnej wiadomości.

Dziękuję.

oferta_exone.png

Rozwiązane przez wojciech74

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

u mnie również na exone i żadnych problemów + free reinstalacja

Opublikowano

długi czas korzystałem z arubacloud a potem przeniosłem się na Rapiddc, świetny hosting.

do testów ludzie polecają też contabo, cena przebija wszystkie inne hostingi imo

Opublikowano
Godzinę temu, mrvns napisał(a):

długi czas korzystałem z arubacloud a potem przeniosłem się na Rapiddc, świetny hosting.

do testów ludzie polecają też contabo, cena przebija wszystkie inne hostingi imo

na contabo jak pisał @KizioRCK dyski nie istnieją. Czy szary ludzik dla 3 znaj to odczuje? nie wiem.

Opublikowano

Po kiego wy kupujecie te vps jak na ovh w gamie eco sa nie vps a dedyki po 32gb ram 4cpu 8 watkow 120gb ssd sata po 56zł co przy zainstalowaniu bsd z systemem plikow zfs osiagaja wyniki w okolicach ponad 1gb/s dyski mimo że dysk ma max przepustowosc 455mb/s. Minus to instalacja bsd na tym przez ipmi w javie które jest dosc wolne ale jak juz sie zainstaluje to smiga git

Kategorie usług w których specjalizuje się ten Twórca

Opublikowano
29 minut temu, KizioRCK napisał(a):

Po kiego wy kupujecie te vps jak na ovh w gamie eco sa nie vps a dedyki po 32gb ram 4cpu 8 watkow 120gb ssd sata po 56zł co przy zainstalowaniu bsd z systemem plikow zfs osiagaja wyniki w okolicach ponad 1gb/s dyski mimo że dysk ma max przepustowosc 455mb/s. Minus to instalacja bsd na tym przez ipmi w javie które jest dosc wolne ale jak juz sie zainstaluje to smiga git

Istnieje jakiś tut jak wykonać takową instalacje?

Opublikowano
17 minut temu, KizioRCK napisał(a):

2 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Istnieje jakiś tut jak wykonać takową instalacje?

Na stronie ovh przeciez jest pokazane jak zainstalowac swoje iso przez ipmi na dedyku

Opublikowano
5 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):

na contabo jak pisał @KizioRCK dyski nie istnieją. Czy szary ludzik dla 3 znaj to odczuje? nie wiem.

Miałem serwer na vpsie z 4gb ramu, dysk HDD jak dobrze pamiętam, 200on i wąskim gardłem był RAM.

Opublikowano
11 godzin temu, mrvns napisał(a):

Miałem serwer na vpsie z 4gb ramu, dysk HDD jak dobrze pamiętam, 200on i wąskim gardłem był RAM.

Ale na contabo te ich dyski SSD są wolniejsze niż dyski HDD xD

• Poly zablokował(a) ten temat
  • Sevence odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.