Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Witajcie!
Przedstawiam Wam Edytor Dropu do Metin2 — darmowe narzędzie stworzone z myślą o właścicielach serwerów, developerach i osobach, które chcą szybko i wygodnie zarządzać plikami dropów na swoim serwerze Metin2.

Co potrafi Edytor Dropu?

• Łatwe wczytywanie plików dropów w formacie Metin2 (.txt) — importuj dowolne pliki konfiguracyjne dropu bezpośrednio do programu.

• Intuicyjna edycja wartości procentowych dropu — zmieniaj szanse na upadek przedmiotów jednym kliknięciem.

• Dodawanie i usuwanie wpisów dropów — szybko modyfikuj zawartość listy, aby dostosować ją do swoich potrzeb.

• Automatyczne poprawianie i aktualizacja kolejności ID — koniec z bałaganem w pliku!

• Podgląd i filtrowanie wpisów — wyszukuj przedmioty po ID lub nazwie, aby wygodnie nawigować po liście.

• Zapis zmian bezpośrednio do pliku — natychmiast aktualizuj plik dropu na serwerze.

• Obsługa polskich znaków i kodowania ANSI/UTF — praca z plikami bez problemów z polskimi literami.

Dlaczego warto wybrać właśnie ten Edytor Dropu?

• Prostota i przejrzystość — interfejs zaprojektowany tak, aby każdy użytkownik, nawet początkujący, szybko opanował edycję.

• Szybkość działania — błyskawiczne wczytywanie i zapisywanie plików, płynne działanie.

• Wsparcie i rozwój — oferuję bezpłatne wsparcie techniczne, pomoc w konfiguracji oraz aktualizacje programu.

• Brak ukrytych kosztów — narzędzie jest całkowicie darmowe, bez reklam i zbędnych dodatków.

• Przyjazny kontakt — zawsze możesz liczyć na szybką odpowiedź i pomoc na forum lub prywatnie.

Dla kogo jest ten Edytor?

• Administratorów serwerów Metin2, którzy chcą usprawnić pracę z plikami dropów.

• Programistów i developerów customowych serwerów.

• Osób, które lubią mieć pełną kontrolę nad zawartością dropów i chcą ją łatwo modyfikować.

Jak zacząć?

1. Pobierz edytor z załącznika.

2. Uruchom plik .exe (nie wymaga instalacji ani dodatkowych bibliotek).

3. Załaduj plik dropu (np. drop.txt).

4. Edytuj wartości, dodawaj lub usuwaj wpisy.

5. Zapisz zmiany.

Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?

Zapraszam do kontaktu w tym temacie lub prywatnie. Chętnie pomogę skonfigurować narzędzie i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Program tworzony w Pythonie może być oznaczany przez niektóre antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny (np. RiskWare).
Jest to znany problem z aplikacjami stworzonymi przez PyInstaller (więcej: link do artykułu PyInstaller & antivirus false positives)
Zapewniam, że program nie zawiera żadnego złośliwego kodu, a na życzenie mogę udostępnić pełny kod źródłowy.

scan:

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

32350ef429c56a11885f1e14cc5264ec.png

Edytowane przez Mizuki

Opublikowano
30 minut temu, Mizuki napisał(a):

Witajcie!
Przedstawiam Wam Edytor Dropu do Metin2 — darmowe narzędzie stworzone z myślą o właścicielach serwerów, developerach i osobach, które chcą szybko i wygodnie zarządzać plikami dropów na swoim serwerze Metin2.

Co potrafi Edytor Dropu?

• Łatwe wczytywanie plików dropów w formacie Metin2 (.txt) — importuj dowolne pliki konfiguracyjne dropu bezpośrednio do programu.

• Intuicyjna edycja wartości procentowych dropu — zmieniaj szanse na upadek przedmiotów jednym kliknięciem.

• Dodawanie i usuwanie wpisów dropów — szybko modyfikuj zawartość listy, aby dostosować ją do swoich potrzeb.

• Automatyczne poprawianie i aktualizacja kolejności ID — koniec z bałaganem w pliku!

• Podgląd i filtrowanie wpisów — wyszukuj przedmioty po ID lub nazwie, aby wygodnie nawigować po liście.

• Zapis zmian bezpośrednio do pliku — natychmiast aktualizuj plik dropu na serwerze.

• Obsługa polskich znaków i kodowania ANSI/UTF — praca z plikami bez problemów z polskimi literami.

Dlaczego warto wybrać właśnie ten Edytor Dropu?

• Prostota i przejrzystość — interfejs zaprojektowany tak, aby każdy użytkownik, nawet początkujący, szybko opanował edycję.

• Szybkość działania — błyskawiczne wczytywanie i zapisywanie plików, płynne działanie.

• Wsparcie i rozwój — oferuję bezpłatne wsparcie techniczne, pomoc w konfiguracji oraz aktualizacje programu.

• Brak ukrytych kosztów — narzędzie jest całkowicie darmowe, bez reklam i zbędnych dodatków.

• Przyjazny kontakt — zawsze możesz liczyć na szybką odpowiedź i pomoc na forum lub prywatnie.

Dla kogo jest ten Edytor?

• Administratorów serwerów Metin2, którzy chcą usprawnić pracę z plikami dropów.

• Programistów i developerów customowych serwerów.

• Osób, które lubią mieć pełną kontrolę nad zawartością dropów i chcą ją łatwo modyfikować.

Jak zacząć?

1. Pobierz edytor z załącznika.

2. Uruchom plik .exe (nie wymaga instalacji ani dodatkowych bibliotek).

3. Załaduj plik dropu (np. drop.txt).

4. Edytuj wartości, dodawaj lub usuwaj wpisy.

5. Zapisz zmiany.

Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?

Zapraszam do kontaktu w tym temacie lub prywatnie. Chętnie pomogę skonfigurować narzędzie i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Program tworzony w Pythonie może być oznaczany przez niektóre antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny (np. RiskWare).
Jest to znany problem z aplikacjami stworzonymi przez PyInstaller (więcej: link do artykułu PyInstaller & antivirus false positives)
Zapewniam, że program nie zawiera żadnego złośliwego kodu, a na życzenie mogę udostępnić pełny kod źródłowy.

scan: https://www.virustotal.com/gui/file/fa5409bf4dcf7f595edbc29c15d14e5d72a69f942e4f3d5dabdbc49e4d956c73?nocache=1

drop_editor_gui.exe

32350ef429c56a11885f1e14cc5264ec.png

Panie Mizuki a co to za wiruski w skanie:
image.png

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Januszek napisał(a):

Panie Mizuki a co to za wiruski w skanie:
image.png

Pliki pythona kompilowane w plik exe. Nie będę tracił licencji i przepuszczał przez klucz. Czyta się tematy do końca

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

Dzień dobry, czym różni się Twoje dzieło od Tego co dał @kris006 . Pytam bo się nie znam, pozdrawiam.

Szybka edycja dropu, symulacja, możesz sobie ustawić % dropu z zakresu 10-50% i program sam zrobi algorytm i w całym pliku nieważne ile masz grup ustawi dostosowany drop. Potem możesz zrobić symulację i zmieniać aż Ci się spodoba. Dodatkowo jak masz 20 grup dropu i w każdej chcesz usunąć item co dropi a ma pozycje 8 na 30 to program automatycznie zmienia kolejność. Czyli nie robisz nic. Wpisujesz tylko i masz gotowy plik

Chcę go rozbudowywać, czekam na propozycje i będę wrzucał update. Jest to mój pierwszy program i nie wiedziałem czegoś takiego. Dodatkowo mam funkcję u siebie nie udostępniłem. Jak masz Group - Chińskie znaczki albo inne nazwy. To program po twoim itemnames spolszy Ci cały plik i doda odpowiednie nazwy mobów i przedmiotów

Opublikowano

Jak ktoś chce szybko zarządzać dropem to otwiera plik w swoim ulubionym edytorze i szybko edytuje ☠️
Ale fajnie wygląda, przyda się dla kogoś początkującego co klasycznie odpala serwer dla 3 kolegów z klasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

No ja się właśnie zastanawiam nad celem takiego narzędzia. To tak naprawdę nic nie usprawnia w mojej ocenie. Teoretycznie narzędzie powinni przyspieszyć jakoś czynność, a ty robisz dokładnie to samo co w pliku konfiguracyjnym z tym że wpisujesz wartości w odpowiednie pola. Chyba tylko dla początkujących to się przydaje.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Sevence napisał(a):

No ja się właśnie zastanawiam nad celem takiego narzędzia. To tak naprawdę nic nie usprawnia w mojej ocenie. Teoretycznie narzędzie powinni przyspieszyć jakoś czynność, a ty robisz dokładnie to samo co w pliku konfiguracyjnym z tym że wpisujesz wartości w odpowiednie pola. Chyba tylko dla początkujących to się przydaje.

zobacz jak działa opcja usun ID i powiedz mi, że zrobisz to szybciej.

Druga sprawa, nie potrzebujesz żadnego zjebanego kodu do source żeby zrobić symulację. Wszystko robi program.

I trzecia sprawa, chcę zobaczyć jak ustawisz procent dropu w 800 grupach w sekundę

• Sevence odpiął/ęła ten temat