Opublikowano Wtorek o 17:293 dn Witajcie!Przedstawiam Wam Edytor Dropu do Metin2 — darmowe narzędzie stworzone z myślą o właścicielach serwerów, developerach i osobach, które chcą szybko i wygodnie zarządzać plikami dropów na swoim serwerze Metin2.Co potrafi Edytor Dropu?Łatwe wczytywanie plików dropów w formacie Metin2 (.txt) — importuj dowolne pliki konfiguracyjne dropu bezpośrednio do programu.Intuicyjna edycja wartości procentowych dropu — zmieniaj szanse na upadek przedmiotów jednym kliknięciem.Dodawanie i usuwanie wpisów dropów — szybko modyfikuj zawartość listy, aby dostosować ją do swoich potrzeb.Automatyczne poprawianie i aktualizacja kolejności ID — koniec z bałaganem w pliku!Podgląd i filtrowanie wpisów — wyszukuj przedmioty po ID lub nazwie, aby wygodnie nawigować po liście.Zapis zmian bezpośrednio do pliku — natychmiast aktualizuj plik dropu na serwerze.Obsługa polskich znaków i kodowania ANSI/UTF — praca z plikami bez problemów z polskimi literami.Dlaczego warto wybrać właśnie ten Edytor Dropu?Prostota i przejrzystość — interfejs zaprojektowany tak, aby każdy użytkownik, nawet początkujący, szybko opanował edycję.Szybkość działania — błyskawiczne wczytywanie i zapisywanie plików, płynne działanie.Wsparcie i rozwój — oferuję bezpłatne wsparcie techniczne, pomoc w konfiguracji oraz aktualizacje programu.Brak ukrytych kosztów — narzędzie jest całkowicie darmowe, bez reklam i zbędnych dodatków.Przyjazny kontakt — zawsze możesz liczyć na szybką odpowiedź i pomoc na forum lub prywatnie.Dla kogo jest ten Edytor?Administratorów serwerów Metin2, którzy chcą usprawnić pracę z plikami dropów.Programistów i developerów customowych serwerów.Osób, które lubią mieć pełną kontrolę nad zawartością dropów i chcą ją łatwo modyfikować.Jak zacząć?Pobierz edytor z załącznika.Uruchom plik .exe (nie wymaga instalacji ani dodatkowych bibliotek).Załaduj plik dropu (np. drop.txt).Edytuj wartości, dodawaj lub usuwaj wpisy.Zapisz zmiany.Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?Zapraszam do kontaktu w tym temacie lub prywatnie. Chętnie pomogę skonfigurować narzędzie i rozwiać wszelkie wątpliwości.Program tworzony w Pythonie może być oznaczany przez niektóre antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny (np. RiskWare).Jest to znany problem z aplikacjami stworzonymi przez PyInstaller (więcej: link do artykułu PyInstaller & antivirus false positives)Zapewniam, że program nie zawiera żadnego złośliwego kodu, a na życzenie mogę udostępnić pełny kod źródłowy.scan: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Edytowane Wtorek o 17:413 dn przez Mizuki
Opublikowano Wtorek o 18:033 dn 30 minut temu, Mizuki napisał(a):Witajcie!Przedstawiam Wam Edytor Dropu do Metin2 — darmowe narzędzie stworzone z myślą o właścicielach serwerów, developerach i osobach, które chcą szybko i wygodnie zarządzać plikami dropów na swoim serwerze Metin2.Co potrafi Edytor Dropu?Łatwe wczytywanie plików dropów w formacie Metin2 (.txt) — importuj dowolne pliki konfiguracyjne dropu bezpośrednio do programu.Intuicyjna edycja wartości procentowych dropu — zmieniaj szanse na upadek przedmiotów jednym kliknięciem.Dodawanie i usuwanie wpisów dropów — szybko modyfikuj zawartość listy, aby dostosować ją do swoich potrzeb.Automatyczne poprawianie i aktualizacja kolejności ID — koniec z bałaganem w pliku!Podgląd i filtrowanie wpisów — wyszukuj przedmioty po ID lub nazwie, aby wygodnie nawigować po liście.Zapis zmian bezpośrednio do pliku — natychmiast aktualizuj plik dropu na serwerze.Obsługa polskich znaków i kodowania ANSI/UTF — praca z plikami bez problemów z polskimi literami.Dlaczego warto wybrać właśnie ten Edytor Dropu?Prostota i przejrzystość — interfejs zaprojektowany tak, aby każdy użytkownik, nawet początkujący, szybko opanował edycję.Szybkość działania — błyskawiczne wczytywanie i zapisywanie plików, płynne działanie.Wsparcie i rozwój — oferuję bezpłatne wsparcie techniczne, pomoc w konfiguracji oraz aktualizacje programu.Brak ukrytych kosztów — narzędzie jest całkowicie darmowe, bez reklam i zbędnych dodatków.Przyjazny kontakt — zawsze możesz liczyć na szybką odpowiedź i pomoc na forum lub prywatnie.Dla kogo jest ten Edytor?Administratorów serwerów Metin2, którzy chcą usprawnić pracę z plikami dropów.Programistów i developerów customowych serwerów.Osób, które lubią mieć pełną kontrolę nad zawartością dropów i chcą ją łatwo modyfikować.Jak zacząć?Pobierz edytor z załącznika.Uruchom plik .exe (nie wymaga instalacji ani dodatkowych bibliotek).Załaduj plik dropu (np. drop.txt).Edytuj wartości, dodawaj lub usuwaj wpisy.Zapisz zmiany.Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?Zapraszam do kontaktu w tym temacie lub prywatnie. Chętnie pomogę skonfigurować narzędzie i rozwiać wszelkie wątpliwości.Program tworzony w Pythonie może być oznaczany przez niektóre antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny (np. RiskWare).Jest to znany problem z aplikacjami stworzonymi przez PyInstaller (więcej: link do artykułu PyInstaller & antivirus false positives)Zapewniam, że program nie zawiera żadnego złośliwego kodu, a na życzenie mogę udostępnić pełny kod źródłowy.scan: https://www.virustotal.com/gui/file/fa5409bf4dcf7f595edbc29c15d14e5d72a69f942e4f3d5dabdbc49e4d956c73?nocache=1drop_editor_gui.exePanie Mizuki a co to za wiruski w skanie:
Opublikowano Wtorek o 18:043 dn Kategorie usług w których specjalizuje się ten Twórca Usługi Graficzne
Opublikowano Wtorek o 18:123 dn Autor 8 minut temu, Januszek napisał(a):Panie Mizuki a co to za wiruski w skanie:Pliki pythona kompilowane w plik exe. Nie będę tracił licencji i przepuszczał przez klucz. Czyta się tematy do końca Program tworzony w Pythonie może być oznaczany przez niektóre antywirusy jako potencjalnie niebezpieczny (np. RiskWare).Jest to znany problem z aplikacjami stworzonymi przez PyInstaller (więcej: link do artykułu PyInstaller & antivirus false positives)Zapewniam, że program nie zawiera żadnego złośliwego kodu, a na życzenie mogę udostępnić pełny kod źródłowy.
Opublikowano Wtorek o 20:173 dn Dzień dobry, czym różni się Twoje dzieło od Tego co dał @kris006 . Pytam bo się nie znam, pozdrawiam.
Opublikowano Wtorek o 20:293 dn Autor 7 minut temu, ExoCarossa napisał(a):Dzień dobry, czym różni się Twoje dzieło od Tego co dał @kris006 . Pytam bo się nie znam, pozdrawiam.Szybka edycja dropu, symulacja, możesz sobie ustawić % dropu z zakresu 10-50% i program sam zrobi algorytm i w całym pliku nieważne ile masz grup ustawi dostosowany drop. Potem możesz zrobić symulację i zmieniać aż Ci się spodoba. Dodatkowo jak masz 20 grup dropu i w każdej chcesz usunąć item co dropi a ma pozycje 8 na 30 to program automatycznie zmienia kolejność. Czyli nie robisz nic. Wpisujesz tylko i masz gotowy plik Chcę go rozbudowywać, czekam na propozycje i będę wrzucał update. Jest to mój pierwszy program i nie wiedziałem czegoś takiego. Dodatkowo mam funkcję u siebie nie udostępniłem. Jak masz Group - Chińskie znaczki albo inne nazwy. To program po twoim itemnames spolszy Ci cały plik i doda odpowiednie nazwy mobów i przedmiotów
Opublikowano Środa o 05:313 dn Jak ktoś chce szybko zarządzać dropem to otwiera plik w swoim ulubionym edytorze i szybko edytuje ☠️Ale fajnie wygląda, przyda się dla kogoś początkującego co klasycznie odpala serwer dla 3 kolegów z klasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opublikowano Środa o 06:083 dn No ja się właśnie zastanawiam nad celem takiego narzędzia. To tak naprawdę nic nie usprawnia w mojej ocenie. Teoretycznie narzędzie powinni przyspieszyć jakoś czynność, a ty robisz dokładnie to samo co w pliku konfiguracyjnym z tym że wpisujesz wartości w odpowiednie pola. Chyba tylko dla początkujących to się przydaje.
Opublikowano Środa o 06:323 dn Autor 11 minut temu, Sevence napisał(a):No ja się właśnie zastanawiam nad celem takiego narzędzia. To tak naprawdę nic nie usprawnia w mojej ocenie. Teoretycznie narzędzie powinni przyspieszyć jakoś czynność, a ty robisz dokładnie to samo co w pliku konfiguracyjnym z tym że wpisujesz wartości w odpowiednie pola. Chyba tylko dla początkujących to się przydaje.zobacz jak działa opcja usun ID i powiedz mi, że zrobisz to szybciej.Druga sprawa, nie potrzebujesz żadnego zjebanego kodu do source żeby zrobić symulację. Wszystko robi program. I trzecia sprawa, chcę zobaczyć jak ustawisz procent dropu w 800 grupach w sekundę
Opublikowano Środa o 06:543 dn Fajny program idealny na zaliczenie poprawki pierwszego semestru przedmiotu Programowanie 1 na studiach, zasysam.