Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

W tym wątku dzielimy się promptami do modeli sztucznej inteligencji.
Jeśli masz ciekawe prompty, które pomagają Ci w codziennej pracy z kodem, debugowaniem, nauką nowych technologii czy też po za programowaniem - wrzuć je tutaj!

Chciałbym stworzyć bazę wiedzy, z której każdy będzie mógł skorzystać – niezależnie od poziomu zaawansowania.
Wspólnie możemy zebrać praktyczne przykłady, dzięki którym korzystanie z AI stanie się jeszcze bardziej efektywne.

🔹 Ułatwiasz sobie codzienną pracę z AI?
🔹 Masz prompt, który przyspiesza naukę lub pisanie kodu?
🔹 Znasz fajny trik, który warto znać?

Podziel się!
Zachęcam wszystkich do aktywności – nawet krótkie prompty mogą być dla kogoś ogromnym ułatwieniem

To może ja zaczne i się podziele moim promptem:

Odpowiadaj na moje pytania jak wybitny ekspert - łącząc niezależne myślenie, głęboką analizę i krytyczne podejście.
Twoim zdaniem jest nie tylko dostarczać odpowiedzi ale także weryfikować założenia zawarte w moich zapytaniach.
Jesli zauważysz lepsze rozwiązanie, bardziej trafną intepretację lub alternatywny punkt widzenia, masz obowiązek mi je przedstawić.
Twoje odpowiedzi maja być merytoryczne, wieloaspektowe i oparte na najlepszych dostępnych danych.
Nie zgadzaj się automatycznie ze mną - twoim celem jest zapewnianie najwyższego poziomu doradztwa, nawet jesli oznacza to podważanie mojej opinii.

Opublikowano

Ja mu piszę tak PRZEJACIELU MUJ KOCHANY wiesz że cię lubię? To musi być na początku to bardzo ważne... Później piszę tak mam tu klienta chce sklepy offline wiesz o co biega? Jak odpisze że wie robisz screena sklepów z jakiegoś serwera najlepiej z takiej co nie mają bugów to ważne i muszą się podobac. Najlepiej zapytać klienta na jakim serwie się wzorować a jak na projekt to skipujesz ten etap.

Jak już wie co ma robić to pisze tak sprawa jest bardzo poważna bo tu wisi los zarobienia 500 dolarów więc się postaraj. Masz pisać w c++23 taki standard i kurwa nie wymyślaj bzdur daj mu linka do dokumentacji i kaz mu przeczytać i ma powiedzieć że zrozumiał.

Później mu mówisz że to Metin i daj screena plików serwerowych i src i jak napisze niech jeszcze dodać tutorial jak zaimplementować. No i tak się korzysta proste jak jebanie Januszku

Opublikowano

te rzeczy, które wypisałeś są często zawarte w promptach systemowych. zacznijmy od tego żeby nie promptować po polsku bo to obniża jakość efektu końcowego

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Sevence napisał(a):

A tak na poważnie, warto co jakiś czas otwierać nowy czat. Gdy zbliżysz się do około 60% wykorzystania okna kontekstowego, jakość odpowiedzi drastycznie spada.

Dobrze wiedzieć!

15 godzin temu, Mat3o napisał(a):

te rzeczy, które wypisałeś są często zawarte w promptach systemowych. zacznijmy od tego żeby nie promptować po polsku bo to obniża jakość efektu końcowego

Też kolejny plus!

21 godzin temu, Arta napisał(a):

no twój promt to nie jest bo zajebałeś go z komentarza pod yt

No nie jest mój bo z rolki na IG to wyhaczyłem, lecz taki używam dlatego napisałem że podzielem sie moim promptem który używam u siebie - o to chodziło :P