Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Potrzebuje waszej pomocy kiedyś widziałem filmik z pogodą można był ustawić burze jak pada deszcz z dzwiękami piorunów i było słychać jak pada deszcz bylo to bardzo realistyczne miałem to kiedyś na kompie ale zrobiłem formata i przepadło może ktoś z was pamięta taki flimik albo ma na kompie był bym bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

🎯Wskazówki dotyczące szybszego udzielania pomocy

Nasza społeczność postara się pomóc tak szybko, jak to możliwe, Zanim otrzymasz odpowiedź, zapoznaj się z poniższymi wskazówkami‼️

🏷️Co warto dołączyć do tematu?

• Pliki logów są kluczowe dołącz sysser, syslog z odpowiedniego kanału, klienta gry, a także db lub auth. Jeśli problem dotyczy uruchamiania dołącz również plik start.log

• Opisz dokładną sytuację, co się dzieje i kiedy pojawia się problem.

• Wskaż, co zmieniałeś, jakie pliki edytowałeś przed wystąpieniem problemu.

• Poinformuj nad z jakich plików serwerowych / źródła korzystasz.

• Jeśli to problem z systemem, który dodawałeś, napisz nam, co to za system i ewentualnie wstaw link lub załącznik do niego. (o ile to publiczne rozwiązanie)

💡Dobre praktyki

• Dodajesz kod? Skorzystaj z bloku kodu. W edytorze wybierz blok kodu z pierwszej opcji na pasku. Wklej tam kod i wybierz odpowiedni język programowania wtedy składnia zostanie podświetlona i łatwiej go przeanalizować

• Nie pisz posta pod postem użyj opcji edytowania tematu. Jeśli post został edytowany widzimy to.

• Nie wysyłaj zawartości pliku sysser, syslog wklejając go w edytor! Po prostu dołącz te pliki jako załącznik do tematu.

• Jeśli sam znajdziesz rozwiązanie problemu wcześniej - podziel się nim pomoże nam to budować bazę wiedzy dla innych.

🏷️Awaria serwera gry (padły kanały)

W tym przypadku sytuacja jest nieco inna. Podczas awarii serwera gry zostanie utworzony zrzut pamięci. Taki plik zostanie wygenerowany w folderze z plikami serwerowymi w kanale gry, db lub auth w zależności który z procesów uległ awarii. Chcemy się dowiedzieć, co było przyczyną i właśnie w tym pliku znajdziemy odpowiedź. Jednak wcześniej musimy ten plik zdebugować tu podrzucam link do tematu: poradnik debugowania pliku .core następnie wstawić do tematu z prośbą o pomoc sam screen lub skopiować log po zdebugowaniu pliku .core.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Sevence napisał(a):

To masz na myśli?

Metin2Dev | M2Dev
No image preview

Dynamic Weather

M2 Download Center This is the hidden content, please Sign In or Sign Up ( Internal NEW V2 ) This is the hidden content, please Sign In or ba2d7bcb090c3233ef2f2987d46...

nie moge sie zrejestować na tej stronce mogłbys mi jakies ss wysłać jak to wygłąda?

Opublikowano
  • Autor

Registration is currently disabled

oki dzięki

Jak by ktoś miał konto na tej stornce i by wrzucił ss jak to wygląda bym był wdzięczny

Edytowane przez aerox9832.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Sevence napisał(a):

Ciekawe serii wyłączona jest?

chciałem sie zrejestrować ale wyskakuje Registration is currently disabled

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, wojciech74 napisał(a):

@edit, o to Ci chodzi?

Gyazo
No image preview

Gyazo Screen Video

Sprawdziłem i to nie to, tu tylko tyle co na ss, działać, działa. Jak coś znajdę to Ci podrzucę

image.png

image.png

wiesz co chyba nie to, tam było bardzo to realistyczne pamiętam ze byla noc bardzo realistyczna burza i deszcz dzięki za trud z poświęciłeś czas zby to wgrać i sprawdzić może jeszcze gdzieś to znajde chociaż wątpie