Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Naprawa niespójności w systemie znajomych

Featured Replies

Opublikowano

bugfix.webp.0a739ad15af71c44f5367650b6c9e164.webp

Witajcie,

Chciałbym podzielić się z Wami pewnym aspektem mechaniki listy znajomych, który wymagał poprawy. Dotychczas, kiedy jeden z graczy usuwał innego z listy znajomych, efekt tej decyzji był widoczny jedynie dla osoby dokonującej tej zmiany. Osoba, której dotyczyło to działanie, nie otrzymywała żadnej informacji i nie dostrzegała różnicy na swojej liście. Uważam, że jest to niekorzystne dla obu stron. Osoba usunięta z listy nie ma możliwości dowiedzieć się o tym, a osoba dokonująca usunięcia nie ma pewności, czy jej decyzja została przyjęta. Dlatego postanowiłem wprowadzić stosowną modyfikację. Dzięki mojej poprawce, każda interakcja z listą znajomych będzie teraz odzwierciedlona i widoczna dla obu stron. Co więcej, osoba usunięta z listy otrzyma powiadomienie o tej decyzji.

Mam nadzieję, że to uaktualnienie przyczyni się do jeszcze lepszej jakości interakcji między graczami na naszych serwerach.

Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie oraz ewentualne sugestie dotyczące tej zmiany!

Przedstawienie błędu:

Prezentacja rozwiązania:

Wymagane wdrożenie:

Implementacja:

📁 Lokalizacja pliku: 'game -> messenger_manager.cpp'

🔍 Szukaj

Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto

Dodaj

🔍 Szukaj

♻️ Zamień

📁 Lokalizacja pliku: 'game -> packet.h'

🔍 Szukaj

Dodaj

Teraz po MESSENGER_SUBHEADER_GC_MOBILE dodaj przecinek!

📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonMessenger.cpp'

🔍 Szukaj

♻️ Zamień

📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp'

🔍 Szukaj

Dodaj

📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> packet.h'

🔍 Szukaj

Dodaj

Teraz po MESSENGER_SUBHEADER_GC_MOBILE dodaj przecinek!

📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_string.txt'

Dodaj

Jeśli nie korzystasz z locale string czytanego z klienta gry musisz zmienić pakiet chatu. 

Opublikowano
  • Autor

@ExoCarossa Skąd taki pomysł, że miałby dostać perm bana? 😄 Szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę takiej sytuacji, sprawdź to.

Aktualizacja

Sprawdziłem, podczas zmiany nazwy postaci automatycznie jest usuwana z listy znajomych.

Test

image.gif.3dabd02c657e2c7160feb409292795be.gif

Podsumowując wszystko działa poprawnie. Po zmianie nazwy postać jest usuwana z listy znajomych kliknięcie usuń gdy już nie ma co usuwać nie wykonuje żadnej akcji. 

Postać na której zmieniałem nick została wylogowana po zmianie nazwy w ten sposób są wprowadzane zmiany to nie żaden błąd jak coś. 🙂

Opublikowano

Może dodać opcje, że został zbanowany? Taka na czerwono albo na szaro ze nieaktywny czy cos xD

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

messenger_manager.cpp:247:137: error: use of undeclared identifier '__account'; did you mean 'account'?
        DBManager::Instance().Query("DELETE FROM messenger_list WHERE (account='%s' AND companion='%s') OR (account='%s' AND companion='%s')", __account, __companion, __companion, __account);

Opublikowano

📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_string.txt'

Dodaj

267	[Przyjaciele] Gracz %s usunął Cię z listy znajomych.

Że w ten sposób?

Cytat

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Gracz %s usunal Cie z listy znajomych.")), account.c_str();

Jak dodałem w ten sposób to przy usunięciu kogoś ze znaj tylko my dostaniemy informacje a tamta osoba już nie.

image.png.054fdcdc316eceeca202b36236a1bb93.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...