Opublikowano 23 Października 20232 l Witajcie, Chciałbym podzielić się z Wami pewnym aspektem mechaniki listy znajomych, który wymagał poprawy. Dotychczas, kiedy jeden z graczy usuwał innego z listy znajomych, efekt tej decyzji był widoczny jedynie dla osoby dokonującej tej zmiany. Osoba, której dotyczyło to działanie, nie otrzymywała żadnej informacji i nie dostrzegała różnicy na swojej liście. Uważam, że jest to niekorzystne dla obu stron. Osoba usunięta z listy nie ma możliwości dowiedzieć się o tym, a osoba dokonująca usunięcia nie ma pewności, czy jej decyzja została przyjęta. Dlatego postanowiłem wprowadzić stosowną modyfikację. Dzięki mojej poprawce, każda interakcja z listą znajomych będzie teraz odzwierciedlona i widoczna dla obu stron. Co więcej, osoba usunięta z listy otrzyma powiadomienie o tej decyzji. Mam nadzieję, że to uaktualnienie przyczyni się do jeszcze lepszej jakości interakcji między graczami na naszych serwerach. Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie oraz ewentualne sugestie dotyczące tej zmiany! Przedstawienie błędu: Prezentacja rozwiązania: Wymagane wdrożenie: Implementacja: 📁 Lokalizacja pliku: 'game -> messenger_manager.cpp' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodaj 🔍 Szukaj ♻️ Zamień 📁 Lokalizacja pliku: 'game -> packet.h' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj Teraz po MESSENGER_SUBHEADER_GC_MOBILE dodaj przecinek! 📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonMessenger.cpp' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień 📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> packet.h' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj Teraz po MESSENGER_SUBHEADER_GC_MOBILE dodaj przecinek! 📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_string.txt' ➕ Dodaj Jeśli nie korzystasz z locale string czytanego z klienta gry musisz zmienić pakiet chatu.
Opublikowano 23 Października 20232 l Autor @ExoCarossa Skąd taki pomysł, że miałby dostać perm bana? 😄 Szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę takiej sytuacji, sprawdź to. Aktualizacja Sprawdziłem, podczas zmiany nazwy postaci automatycznie jest usuwana z listy znajomych. Test Podsumowując wszystko działa poprawnie. Po zmianie nazwy postać jest usuwana z listy znajomych kliknięcie usuń gdy już nie ma co usuwać nie wykonuje żadnej akcji. Postać na której zmieniałem nick została wylogowana po zmianie nazwy w ten sposób są wprowadzane zmiany to nie żaden błąd jak coś. 🙂
Opublikowano 23 Października 20232 l Może dodać opcje, że został zbanowany? Taka na czerwono albo na szaro ze nieaktywny czy cos xD
Opublikowano 23 Października 20232 l Autor @GTW Rozważę taką funkcję. Jednak, jest to temat związany z wcześniej opisaną poprawką, więc nie odbiegajmy od głównego tematu.
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Cytat messenger_manager.cpp:247:137: error: use of undeclared identifier '__account'; did you mean 'account'? DBManager::Instance().Query("DELETE FROM messenger_list WHERE (account='%s' AND companion='%s') OR (account='%s' AND companion='%s')", __account, __companion, __companion, __account);
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Autor @ExoCarossa Musisz mieć wgrane zabezpieczenie przed sql injector ponieważ robiłem te zmiany na poprawionej funkcji tu masz rozwiązanie.
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l 📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_string.txt' ➕ Dodaj 267 [Przyjaciele] Gracz %s usunął Cię z listy znajomych. Że w ten sposób? Cytat ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Gracz %s usunal Cie z listy znajomych.")), account.c_str(); Jak dodałem w ten sposób to przy usunięciu kogoś ze znaj tylko my dostaniemy informacje a tamta osoba już nie.
Opublikowano 17 Grudnia 20232 l Autor W tym poradniku nie ma kodu, który wysyła informacje dla drugiego gracza, zaktualizuje poradnik w wolnym czasie.