Opublikowano 15 Stycznia15 Sty Autor W dniu 15.01.2026 o 13:16, farmal3x napisał(a):Error compile client: cannot open input file 'xxhash.lib'Masz gotową maszynę z windows z gotowym src które się kompiluje
Opublikowano 15 Stycznia15 Sty The archive is corrupted, I cannot extract the file; this has been reported before.@Sasori
Opublikowano 10 Marca10 Mar W dniu 15.01.2026 o 16:41, Sasori napisał(a):Masz gotową maszynę z windows z gotowym src które się kompilujeMożna prosić o reupload maszyny z windowsem? Nie da się jej wypakować "Błąd sumy kontrolnej"
Opublikowano 5 Kwietnia5 Kwi I'm not sure if this update fixed anything. Wikipedia is still buggy, and so is the offline store search. I doubt this update includes any major fixes.
Opublikowano 5 Kwietnia5 Kwi W dniu 5.04.2026 o 14:31, szilo9905 napisał(a):I'm not sure if this update fixed anything. Wikipedia is still buggy, and so is the offline store search. I doubt this update includes any major fixes.Major fixes for free? broo, u made my day XD
Opublikowano 5 Kwietnia5 Kwi Autor W dniu 5.04.2026 o 14:31, szilo9905 napisał(a):I'm not sure if this update fixed anything. Wikipedia is still buggy, and so is the offline store search. I doubt this update includes any major fixes.I didn't change anything in these files, buddy. I just prepared them so that anyone could run them.
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Programista W dniu 5.04.2026 o 14:36, ARK napisał(a):major fixes for free? broo, u made my day XDhe meant fixes
Opublikowano 7 Kwietnia7 Kwi Cześć. Jestem w trakcie przerabiania tych plików pod PVE serwer z PVP nie hardcorowym max 120lvl, poratuje ktoś jakimś w miarę ogarniętymi plikami, robie wszystko od 0, ale idzie jak wolno, popoprawiałem troche plików już też pod względem kompilacji, składni, używania polskich znaków przez biny itdchar_battle.cppchar.cppskill.cppregen.txtbattle.cppmob_proto (txt)item_proto (txt)map_a1 itd. ze spawnami mobów@Sasori świetna robota, fajna paczka do zabawy, po 12 latach wróciłem do grzebania :)
Opublikowano 22 Kwietnia22 Kwi Premium Mam małe pytanko, przy wypakowywaniu windows.rar , wyrzuca mi błąd o uszkodzonym pliku - pobierałem dwukrotnie. Jest jakaś aktualizacja tego?
Opublikowano 23 Kwietnia23 Kwi Paczka jest uszkodzona ostatnio pytałem @Sasori czy mógłby ponownie wrzucić, ale chyba już jej nie ma. :/
Opublikowano 23 Kwietnia23 Kwi Autor Niestety :/ nie mam a nawet jakbym miał to mam tak chujowy internet w de że upload trwałby z trzy dni xd
Opublikowano 23 Kwietnia23 Kwi Premium W dniu 23.04.2026 o 04:43, Sasori napisał(a):Niestety :/ nie mam a nawet jakbym miał to mam tak chujowy internet w de że upload trwałby z trzy dni xdjest opcja dopytać o pare rzeczy? Przy próbie odpalenia metin2.sln wydupca mi z VS 2019 od groma bledow, które probuje powoli naprawiać, bo tego systemu nie idzie pobrać przygotowanego.
Opublikowano 23 Kwietnia23 Kwi Premium Takich głównie, przy pierwszej kompilacji metin2server.auth, wywala mase błędów, poprawiłem już windows SDK, wersje tego, ciągle z tym samym walczę, od samego pobrania plików jedynie do tego doszedłem.EDIT : Usunąłem folder hunter i manualnie pobrałem blik do Boosta, zeby nie pobieral zs internetu tylko z gotowego pliku, i chyba zakonczylo sie sukcesem, bo bledow brak, wklejam drugi ss.
Opublikowano 24 Kwietnia24 Kwi Premium W dniu 24.04.2026 o 07:28, Sasori napisał(a):Cieszymy się że sobie poradziłeś 💪Napotkałem kolejny problem, skonfigurowałem wszystkie pliki po włączeniu serwera w panelu, każdy z nich jest uruchomiony i się nie wyłącza, czyli master,auth,gameserver,gb, wszystko poprawnie się odpala, jednakże przy kompilowaniu metin2client.run, run.dev się nie odpala, mrygnie okienko na sekunde i się wyłącza, z sysloga już nie pokazuje się nic, wszysztkie problemy z podwójnymi plikami w dungach zniwelowane, jednakże dalej się to nie odpala - dodałem polecenie w jsonie aby przy uruchomieniu clienta w odpowiedzi pojawiło się okienko - pojawia się, więc nowy skompilowany plik działa i się uruchamia, ale client nadal nie. 16h walki, nadal nic :D jakies tipy?edit : Albo, gdzie są kompletne pliki do odpalenia? Bo mam wrażenie jakby brakowało jakis plików do odpalenia run.dev, ale nie mogę ich znaleźć, wszystko co odpalam jest client/bin, ale jakby brakowało jakiś plików.
Opublikowano 24 Kwietnia24 Kwi Autor W dniu 24.04.2026 o 12:45, Matty07 napisał(a):Napotkałem kolejny problem, skonfigurowałem wszystkie pliki po włączeniu serwera w panelu, każdy z nich jest uruchomiony i się nie wyłącza, czyli master,auth,gameserver,gb, wszystko poprawnie się odpala, jednakże przy kompilowaniu metin2client.run, run.dev się nie odpala, mrygnie okienko na sekunde i się wyłącza, z sysloga już nie pokazuje się nic, wszysztkie problemy z podwójnymi plikami w dungach zniwelowane, jednakże dalej się to nie odpala - dodałem polecenie w jsonie aby przy uruchomieniu clienta w odpowiedzi pojawiło się okienko - pojawia się, więc nowy skompilowany plik działa i się uruchamia, ale client nadal nie. 16h walki, nadal nic :D jakies tipy?edit : Albo, gdzie są kompletne pliki do odpalenia? Bo mam wrażenie jakby brakowało jakis plików do odpalenia run.dev, ale nie mogę ich znaleźć, wszystko co odpalam jest client/bin, ale jakby brakowało jakiś plików.RozwińNic nie brakuje wszystko jest ;)Pokaż co masz w folderze logs w cliencie po odpaleniu binki zapakowanym cliencie.
Opublikowano 24 Kwietnia24 Kwi Premium W logs nie ma nic, plik tekstowy który jest pusty - wcześniej był problem z flame_dungeon, ale pozamieniałem pliki i więcej się nic nie pokazuje. Okienko sie odpala na sekunde i znika. W dniu 24.04.2026 o 13:58, Sasori napisał(a):nic nie brakuje wszystko jest ;)pokaż co masz w folderze logs w cliencie po odpaleniu binki zapakowanym cliencieEDIT : Odpalam klienta z gotowego folderu:C:\Users\sasor\Desktop\client\binUruchamiam run_dev.exe wrzucony do bin.Klient mignie na sekundę i się zamyka.Folder logs po odpaleniu jest pusty - nic się tam nie tworzy.Jeśli przez „zapakowany klient” masz na myśli jeszcze inny układ / inny exe / konieczność przepakowania packów, to napisz proszę dokładnie co mam odpalić i z którego folderu