Opublikowano 4 Lutego4 Lut Cześć, witam! Mam problem dotyczący edycji serwera, pliki których używam to udostępnione na naszym forum pliki Terabithia/Temerica. Chciałem edytować 2 rzeczy. Mianowicie : Gdy na postaci GM loguje do gry, wchodzi ona jakby w tryb obserwatora, po lewej stronie wyskakuje „plusik” z podpisem „zakończ obserwację”. Jest to dość denerwujące ponieważ w tym trybie nie mogę otworzyć eq itp. Wchodzi w ten tryb za każdym razem gdy gdziekolwiek się przeniosę. Na postaci GM zamiast pokazywać jej poziom obok rangi, widnieje napis „GM” chciałbym to przywrócić do normalności aby zamiast tego napisu widniał normalnie poziom postaci. To tyle i aż tyle. Nie mam pojęcia gdzie mam tego szukać i co zmienić. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!
Opublikowano 4 Lutego4 Lut 1) w input_login.cpp poszukaj w ::EnterGame coś podobnego i wypierdolC++Kod został skopiowany if (ch->GetGMLevel() >= GM_LOW_WIZARD) ch->SetObserverMode(true); przekompiluj src i wsio2) to pewnie w bince w InstanceBaseEffect.cpp w ::UpdateTextTailLeveledytuj odpowiednio i przekompiluj
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Autor W dniu 4.02.2026 o 21:46, _daha_0 napisał(a):1) w input_login.cpp poszukaj w ::EnterGame coś podobnego i wypierdolC++Kod został skopiowany if (ch->GetGMLevel() >= GM_LOW_WIZARD) ch->SetObserverMode(true);przekompiluj src i wsio2) to pewnie w bince w InstanceBaseEffect.cpp w ::UpdateTextTailLeveledytuj odpowiednio i przekompilujRozwińZnalazłem taki wpis:// boserver mode for GM (disabled)//if (ch->GetGMLevel() > GM_LOW_WIZARD && !test_server){// ch->SetObserverMode(false);}Gdy usunąłem go całego, występował błąd w kompilacji. Po zmienieniu na disabled, false oraz dodaniu "//" kompiluje normalnie ale nie ma efektu w grze. Nadal wchodzi w tryb obserwatora czy jak zwał tak zwał.EDIT: Ten problem ogarnięty. Podmieniłem zbudowany plik game i już jest okej. Jeden problem rozwiązanyNie mogę znaleźć takiego pliku o nazwie którą podałeś. Edytowane 5 Lutego5 Lut przez P48
Opublikowano 5 Lutego5 Lut W dniu 5.02.2026 o 06:23, P48 napisał(a):Nie mogę znaleźć takiego pliku o nazwie którą podałeś.W userinterface powinien być
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Autor @Sevence W dniu 5.02.2026 o 07:05, Sevence napisał(a):W userinterface powinien byćNiestety w tej paczce nie ma source klienta. Więc trochę lipa.EDIT: Znalazłem source klienta na internecie, po zmianie w pliku : InstanceBaseEffect.cpp i skompilowaniu - wszystko bangla :D Edytowane 5 Lutego5 Lut przez P48