Opublikowano 17 Listopada 20232 l Cześć wszystkim! W opisie umiejętności jest informacja o czasie odnowienia. Niestety oryginalna funkcja nie uwzględniała bonusu do szybkości zaklęcia, który skraca ten czas. Poniżej znajdziecie filmik, który wyjaśnia błąd, oraz implementację nowej wersji funkcji, która naprawia ten problem. W skrócie, błąd polegał na tym, że funkcja obliczała czas odnowienia umiejętności bez uwzględnienia bonusu - szybkości zaklęcia. W nowej wersji funkcji bonus ten jest uwzględniany, dzięki czemu czas odnowienia umiejętności jest krótszy. Prezentacja błędu Prezentacja rozwiązania: Zmiany: Zmieniłem nazwy zmiennych dla lepszego zrozumienia. Dodałem warunek sprawdzający liczbę argumentów. Uwzględniłem wartość bonusu szybkość zaklęcia w opisie umiejętności. Użyłem precyzyjnych typów danych. Zmieniłem styl formatowania. Dodałem dodatkowe komunikaty o błędach. Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonSkill.cpp' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ♻️ Zamień
Opublikowano 17 Listopada 20232 l Coś co jest w grze a nie działało w opisie w końcu zostało naprawione 😄
Opublikowano 9 Grudnia 20232 l Dzięki Twojej pomocy gra stała się bardziej grywalna i przyjemna. Jestem Ci bardzo wdzięczny.