Opublikowano 21 Lutego21 Lut Kilka dni temu wpadło mi na maila info o aktualizacji cennika w OVH. Od 1 kwietnia 2026 płacimy więcej za wybrane serwery vps oraz dodatkowe IP. Co się zmienia?W górę idą ceny gamy VPS 2026 (od VPS-1 do VPS-6) oraz VPS w Local ZonesDrożeją adresy Additional IPv4Kimsufi i So You Start na razie bez zmian.Dlaczego drożej? OVH tłumaczy się wzrostem cen komponentów (RAM, NAND) przez globalne zapotrzebowanie na moc pod AI. Wygląda na to, że "podatek od sztucznej inteligencji" dopadł też zwykłych użytkowników serwerów. Wrzucam screena z konkretnymi kwotami, które dostałem dla swoich usług. Jak widać tanio już było.🙁W mojej ocenie to po prostu nałapali klientów przez niskie ceny, a teraz pyk podwyżki. Wygląda na to, że era tanich vps w OVH właśnie się kończy.Treść oficjalnego e-mail jaki otrzymałem
Opublikowano 21 Lutego21 Lut Przeciez to dalej grosze podniesione przy vpsach, nawet nie odczujesz miesiecznie tego
Opublikowano 21 Lutego21 Lut Rowniez rosnaca inflacja, podniesienie ceny minimalnej to wiadomo ze rynek to stabilizuje
Opublikowano 22 Lutego22 Lut Autor W dniu 21.02.2026 o 23:18, Bamboo napisał(a):Ja o dedyku jeszcze nic nie dostałem XDAktualnie tylko najnowsza seria tych tanich serwerów VPS i koszt dodatkowego adresu IP. Kimsufi i SYS i reszta usług OVH bez zmian na razie.
Opublikowano 22 Lutego22 Lut Na chwile obecną wciąż się opłaca. Patrząc na to co dostajesz względem innych firm oferujących hosting to nie mają sobie równych. :D
Opublikowano 22 Lutego22 Lut Mimo wszystko to w porównaniu do exone wypada bardzo dobrze, więcej dziennie na fajki wydam niż ta podwyżka xDOVHExone