Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Cześć,mam pytanie odnośnie zmiany CH.Czy ktoś z Was wie, dlaczego przed zmianą kanału ekran na chwilę się „freezuje”, a dopiero po 1–3 sekundach przechodzi dalej (najpierw screen loading, potem postać)?U mnie wygląda to tak:– odliczanie 3, 2, 1– krótki freeze (ok. 1–3 sekundy)– dopiero potem ładowanie i zmiana CHPróbowałem już grzebać w src klienta oraz w plikach pack, ale niestety nic nie udało mi się znaleźć ani poprawić — problem cały czas występuje.Czy to jest normalne zachowanie (np. związane z połączeniem/relogiem na inny kanał), czy raczej coś mam źle skonfigurowane?Będę wdzięczny za każdą wskazówkę 🙂 Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez necro93
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Hej Necro, Podeślij fragment networkmodule / selectcharacterNetworkModule Najczęściej:client/src/UserInterface/PythonNetworkStream.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStream.h client/src/NetworkModule.cpp client/src/NetworkModule.hSelectCharacter (wybór postaci / wejście do gry) Najczęściej:client/src/UserInterface/PythonCharacterManager.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStreamPhaseSelect.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStreamPhaseGame.cppPython (UI – ważne)client/root/uiSelectCharacter.py client/root/uiLogin.py client/root/game.pyNie wiem mogę się mylić, ale to tam chyba wszystko się dzieje.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Jak będę w domu to z ciekawości to sprawdzę ale wydaje mi się że to chyba nie rozwiąże problemu bo to chyba jest podczas wyboru postaci a głównie mi zależy na tym freeze.Ale szczerze mówiąc nie bardzo widzę, co dokładnie może powodować ten freeze przed zmianą CH. Wygląda to tak, jakby klient na chwilę się zatrzymywał przed przełączeniem fazy / reconnectem.Coś w stylu jak tutaj w tym temacie ale to podczas poruszania klientem po pulpicie. Mam to w planach zrobić ale najpierw chce uporać się z tym problemem.https://sharegon.pl/topic/449-napraw-zawieszanie-si%C4%99-gry-podczas-przeci%C4%85gania-klienta/#comment-4619 Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez necro93
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 godziny temu, roller napisał(a):Hej Necro,Podeślij fragment networkmodule / selectcharacterNetworkModule Najczęściej:client/src/UserInterface/PythonNetworkStream.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStream.h client/src/NetworkModule.cpp client/src/NetworkModule.hSelectCharacter (wybór postaci / wejście do gry) Najczęściej:client/src/UserInterface/PythonCharacterManager.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStreamPhaseSelect.cpp client/src/UserInterface/PythonNetworkStreamPhaseGame.cppPython (UI – ważne)client/root/uiSelectCharacter.py client/root/uiLogin.py client/root/game.pyNie wiem mogę się mylić, ale to tam chyba wszystko się dzieje.majster nawet nie wiadomo o co chodzi a ty przepisujesz jego pytanie do chata i wrzucasz odpowiedz daj mu napisac o co chodzi nawet nie wiadomo o jakie pliki chodzi teraz każdy mądry przez to AI xd
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak Ci bardzo zależy to wystarczy przejrzeć gdzie w main thread kod się "blokuje". Polecam zajrzeć w CPythonApplication::Process i tam sobie wypluć logi. Jeśli masz podejrzenie, że jest to związane z pakietami to wypluj sobie logi w np. bool CNetworkStream::Recv(int len, void* pDestBuf)Jak nie logi to debugger no i tyle. Powodzenia.
Opublikowano 55 minut temu55 min. Autor Sprawdzę to, dam znac jak wrócę z pracy. :) Edytowane 54 minuty temu54 min. przez necro93