Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.
Testy nowej platformy wystartowały chcesz pomóc kształtować nowa wersje portalu - daj znać na priv a podrzucimy dostęp do wczesnej wersji

Jak skonfigurować adminpage na plikach martysama v5.8?

Featured Replies

Opublikowano

Cześć wszystkim. :)
Mam pytania odnośnie konfiguracji CONFIGów serwera dla ADMINPAGE.
Np dla CH1 Core 1 wygląda u mnie to tak:

JSONKod został skopiowany
VIEW_RANGE: 10000PASSES_PER_SEC: 25SAVE_EVENT_SECOND_CYCLE: 180PING_EVENT_SECOND_CYCLE: 180BIND_IP: moje_ip_vpsPROXY_IP: 127.0.0.1DB_ADDR: 127.0.0.1COMMON_SQL: 127.0.0.1 metin2 password srv1_common 3306LOG_SQL: 127.0.0.1 metin2 password srv1_log 3306TEST_SERVER: 0ADMINPAGE_IP: 127.0.0.1ADMINPAGE_IP1: moje_ip_vpsADMINPAGE_PASSWORD: hasloMAX_LEVEL: 120CHANGE_ATTR_TIME_LIMIT: 0EMOTION_MASK_REQUIRE: 0PRISM_ITEM_REQUIRE: 0SHOP_PRICE_3X_TAX: 0GLOBAL_SHOUT: 1ITEM_COUNT_LIMIT: 250STATUS_POINT_GET_LEVEL_LIMIT: 120STATUS_POINT_SET_MAX_VALUE: 90SHOUT_LIMIT_LEVEL: 15DB_LOG_LEVEL: 1EMPIRE_LANGUAGE_CHECK: 0PLAYER_SQL: 127.0.0.1 metin2 password srv1_player 3306HOSTNAME: srv1-ch1-core1CHANNEL: 1MAP_ALLOW: 1 21 41 3 23 43 4 24 44 5 25 45PORT: 13101P2P_PORT: 14101DB_PORT: 15000

Czemu PORT i P2P_PORT nadają na ip vpsa (wiem że w BIND_IP jest ip vpsa, ale czy jest jakaś zmienna dla ADMINPAGE aby to zablokować tylko na lokalnym adresie?)? Da się jakoś przepiąć P2P_PORT aby nadawał tylko na 127.0.0.1?

Jeżeli mam samo ADMINPAGE_IP: 127.0.0.1 to nie mogę się połączyć z adminpage z vpsa, jezeli mam dodatkowo ADMINPAGE_IP1 moje_ip_vps to wtedy mogę i działa łączenie i wysyłanie komend.
Chciałbym aby serwer czyli porty gry były bindowane na adresie vpsa, a P2P_PORT czyli porty od ADMINPAGE nadawały i otrzymywały komendy na lokalnym IP?

Czy to bezpieczne aby p2p_port bindował się na ip vpsa i był wystawiony na świat jeżeli mam ADMINPAGE_IP: 127.0.0.1 i ADMINPAGE_IP1: moje_ip_vpsa?
Jak można to rozwiązać to jak chcę? Da się jakoś konfiguracją serwera metin2? Czy tylko przez ipfw?

Edit:

Do czego chcę używać adminpage?

Do wykonywania komend na serwerze z wykorzystaniem panelu admina - ale nie wiem czy jest sens. 😅

Najważniejsze dla mnie to aby wyświetlać aktualną ilość graczy + możliwe z podziałem online na każdym CH i może core.

Chyba że jest na to inny patent niż who i adminpage? Zapytanie z bazy ze sprawdzaniem last_online jest niby okej, ale nie zawsze dokładne chyba.

Pozdro