Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Chciałbym zacząć ale nie wiem jak sie zabrać, na których plikach i dlaczego ale docelowo chce tylko postawić serwer z alchemią i szarfami na tyle by na hamachi dało sie zagrać.Jakich programów potrzebuje? prócz oczywiście Virtualboxa, visual studio?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Jak chcesz czysto 4fun to nawet Terenzo/TMP4 tylko musisz dodać szarfy. Martysama, oswap ma dodane te systemy już.Co do tego jakich programów potrzebujesz to jeszcze dorzuć WinSCP.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Autor 1 minutę temu, ExoCarossa napisał(a):Jak chcesz czysto 4fun to nawet Terenzo/TMP4 tylko musisz dodać szarfy. Martysama, oswap ma dodane te systemy już.Co do tego jakich programów potrzebujesz to jeszcze dorzuć WinSCP.pobrałem martysame 5.8 i WinSCP co dalej?freeBSD mam teraz zacząć odpalać na Virtual boxie?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 4 minuty temu, Chariel napisał(a):pobrałem martysame 5.8 i WinSCP co dalej?freeBSD mam teraz zacząć odpalać na Virtual boxie?Jeżeli chcesz na hamaku/localhost to tak. Paczka z czystym FreeBSD czy przygotowana pod odpalenie serwera?
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Autor 1 minutę temu, ExoCarossa napisał(a):Jeżeli chcesz na hamaku/localhost to tak. Paczka z czystym FreeBSD czy przygotowana pod odpalenie serwera?freeBSD pobrałem z linku z tego poradnika w opisie ale wersja 1.3.5a paczke marty z tego wpisu https://sharegon.pl/topic/902-source-martysama_v58/#comment-18353do tego poradnika nawiązuje https://www.youtube.com/watch?v=qnGm6pmQg_0
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Autor Co po tym jak wykonałem wszystko z poradnika?i połączyłem sie na winSCP
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Pobierz Navi i zrob konto do gry później zmień IP w rootach i zaloguj się do gry
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Proponowałbym obczaic sobie filmiki Paszki na YouTubie. Dobra są dla początkujących żeby popatrzeć co z czym i jakim
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 2 godziny temu, Largo napisał(a):Proponowałbym obczaic sobie filmiki Paszki na YouTubie. Dobra są dla początkujących żeby popatrzeć co z czym i jakimproblem w tym że Paszka używa plików torenzo a ja nie wiem jak nawigować po Martysamie zbytnio
Opublikowano 34 minuty temu34 min. Autor Jak jestem już na końcowym etapie poradnika: https://www.youtube.com/watch?v=qnGm6pmQg_0to mam wrzucić coś do roota w winSCP czy co dalej aby to odpalić wejśc na serwer, i jak kompilowac pliki jest jakaś apka czy coś?
Opublikowano 34 minuty temu34 min. no jak zaczynasz z marta to musisz lekutko uzbroic sie w czerpliwosc bo tam duzo rzeczy jest po chinsku zrobione,no co stary odpalasz se virtuala majac gotowa maszyne jezeli masz taka, rozpakowywujesz sobie rooty zmieniasz sobie ip, a jezu packera musisz zrobic pewnie na poczatek XDnie wiem czy tam adminpanel masz do odpalania serwera ale jakbys nie potrafil,### How do I get set up? ###// mysql dep# cd /usr/ports/databases/mysql56-client# make WITH_XCHARSET=all install clean## OR# pkg install mysql56-client// extern extract# cd ./Srcs# tar -xzf Extern.tgz// cryptopp dep# cd ./Srcs/Extern/cryptopp# gmake libcryptopp.a -j4//how to compile all-the-server (db+game+dep)# cd ./Srcs/Server# gmake all j4//how to compile just game (not necessary)# cd ./Srcs/Server/game/src# gmake -j4//how to compile just db (not necessary)# cd ./Srcs/Server/db/src// rooty masz w folderze klienta zwyklego nie sorucejezu za jakie grzechy usuneli chat :((nie no tym kompilujesz source caly, masz takie dodatki do tych plikow? tam wszystko napisane jak sie to odpala
Opublikowano 31 minut temu31 min. Autor 1 minutę temu, Dex666 napisał(a):no jak zaczynasz z marta to musisz lekutko uzbroic sie w czerpliwosc bo tam duzo rzeczy jest po chinsku zrobione,no co stary odpalasz se virtuala majac gotowa maszyne jezeli masz taka, rozpakowywujesz sobie rooty zmieniasz sobie ip, a jezu packera musisz zrobic pewnie na poczatek XDnie wiem czy tam adminpanel masz do odpalania serwera ale jakbys nie potrafil,[code]### How do I get set up? ###* Summary of set up// mysql dep# cd /usr/ports/databases/mysql56-client# make WITH_XCHARSET=all install clean## OR# pkg install mysql56-client// extern extract# cd ./Srcs# tar -xzf Extern.tgz// cryptopp dep# cd ./Srcs/Extern/cryptopp# gmake libcryptopp.a -j4//how to compile all-the-server (db+game+dep)# cd ./Srcs/Server# gmake all j4//how to compile just game (not necessary)# cd ./Srcs/Server/game/src# gmake -j4//how to compile just db (not necessary)# cd ./Srcs/Server/db/src# gmake -j4mam te wszystkie komendy wpisać na wirtualce w chronologicznej kolejności tak? i co to jest packer?
Opublikowano 29 minut temu29 min. W wirtualce nie musisz tego wpisywać z tego co pamiętam, po prostu odpalasz tylko serwer
Opublikowano 28 minut temu28 min. Autor jak? prosze mi tłumaczyć jak małpie, jak wpisuje /start na wirtualce to pisze że command not found
Opublikowano 22 minuty temu22 min. musisz przerzucic do prawidlowego folderu pliki startowe (star/stop/clear etc) potem zrob sobie w glownym folderze skroty zebys nie wpisywal co chwile cd /fsdfsfsf etcstart to wrzucasz do glownego folderu w ftp czyli root co nie, potem wejdz sobie w folder juz gotowych plikow do odpalenia i bedziesz mial tam start.py, patrzysz jaka masz kategorie czyli np /usr/home/chuj/metin2 i wpisujesz to do tego co wyslalem i daj prawym na plik potem i ustaw prawa 777pokazalbym ci na jakims andydesku ale w cugu jestem i ledwo na oczy widze juz
Opublikowano 20 minut temu20 min. Autor kurde masz może discord? xD1 minutę temu, Dex666 napisał(a):musisz przerzucic do prawidlowego folderu pliki startowe (star/stop/clear etc) potem zrob sobie w glownym folderze skroty zebys nie wpisywal co chwile cd /fsdfsfsf etcstart to wrzucasz do glownego folderu w ftp czyli root co nie, potem wejdz sobie w folder juz gotowych plikow do odpalenia i bedziesz mial tam start.py, patrzysz jaka masz kategorie czyli np /usr/home/chuj/metin2 i wpisujesz to do tego co wyslalem i daj prawym na plik potem i ustaw prawa 777pokazalbym ci na jakims andydesku ale w cugu jestem i ledwo na oczy widze juz