Opublikowano Wczoraj o 04:31 1 dn Cześć, Przychodzę dziś ze złymi wieściami może dla niektórych bardzo dobrymi. Powodem tej decyzji jest kilka czynników, ale głównym jest niepewne oprogramowanie które wykorzystujemy. Pewne decyzje które zachodzą poprzez zarząd ic powoduje że tracę motywację do działania bo nagle może się okazać że zostaje w czarnej dupie bez perspektyw. Dalszy rozwój jest mocno ograniczony. Na początku planowałem stworzy własne rozwiązanie, ale to bardzo bardzo czasochłonny proces który może zająć długie miesiące a migracja danych bez strat może być bardzo problematyczna. Stąd nie widzę sensu dalszego rozwoju i utrzymywania platformy skoro i tak przyjdzie moment że trzeba będzie to ubić. Co dalej? Czas pokaże możliwe że zostanie tu jakaś drobna opcja komunikacji dla stałych bywalców w formie czatu. Czas działania pozostanie do wypełnienia zobowiązań wobec klientów.Dziękuję wszystkim za zaufanie. To był dobry czas,Peace✌️
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. weź mi ktoś wytłumacz o co chodzi - forum zniknie i nie będzie dostępu do tematów?
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor 21 godzin temu, lolustc napisał(a):weź mi ktoś wytłumacz o co chodzi - forum zniknie i nie będzie dostępu do tematów?Tak
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor 21 godzin temu, MilA napisał(a):A nie można przejść na XenForo np.? Szkoda zamykać to forum :(Rozważałem różne opcje ale migracja danych jest problematyczna i xenforo to też dość przestarzały soft ale możliwe że mają inną polityke niż ic5Możliwe że zone albo mpc na tym zyska
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Czy ja wiem czy XenForo jest aż tak przestarzałe? WoltLab też się prężnie rozwija i jest tańszy niż IPS.Panie, napisałeś takie rzeczy tutaj a nie napiszesz konwertera danych z IPS do innego silnika? Wierzę w Ciebie... Tak tu się fajnie siedzi i się zadomowiłem a Ty chcesz to zamknąć.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Ja nie chciałbym tego projektu zamykać, ale to jest spowodowane głównie niepewnym jutrem, a co jeśli poświęcę na rozwój content kolejne lata a soft przestanie być wsparany dla self hosted bo takie są coraz głośniejsze słuchu od twórców. To jest mocno demotywujace. Migracja danych to dość kompilowany proces zwłaszcza o tak różnych środowiskach.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Zawsze można spróbować to zmigrować. Widziałem jak chatem się bawiłeś to i z migracją dasz radę. xDMy Cię będziemy motywować.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Nie biorę się za coś za co się nie znam. Czatem można się wspierać ale on za ciebie nie zrobi robotę. Jest zakres gdzie mam wiedzę i mogę coś podzialac a są obszary gdzie to dla mnie trudne rzeczy.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Szkoda, tyle czasu i pracy w to dałeś. To Forum ze wszystkich ma najlepszą optymalizacje. Co będziesz robił po forum? same nudy będą wariacie.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Autor 19 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):Szkoda, tyle czasu i pracy w to dałeś. To Forum ze wszystkich ma najlepszą optymalizacje. Co będziesz robił po forum? same nudy będą wariacie.Sęk w tym że ja nadal chciałbym je rozwijać ale pewne decyzje są dla mnie demotywujace bo za rok może się okazać że obecne oprogramowanie nie będzie udzielać mi już wsparcia i aktualizacji. To jest największe ograniczenie.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. ściepa publiki na licke albo coś. Jedno z niewielu nie martwych for o metinie w Polsce szkoda zamykać
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. proszę o informacje do kiedy mam czas zapisania (prawie) wszystkich tutoriali
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Autor 16 godzin temu, lolustc napisał(a):proszę o informacje do kiedy mam czas zapisania (prawie) wszystkich tutorialiDo końca czerwca na pewno