Skocz do zawartości

Ograniczenie poziomu dla użycia flagi 'SKILL_FLAG_REMOVE_GOOD_AFFECT' (Rozproszenie Magii & Leczenie)

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Pewnie spotkaliście się nie raz z osobami które tworzyły taktycznie postacie z niskim poziomem a dokładnie Szamana Healer & Sure WP gdzie priorytetowo rozwijały umiejętności 'Leczenia' u Szamana Healera u Sury WP - 'Rozproszenie Magii' na P.Wiem, że ta taktyka może być irytująca dla innych graczy, dlatego wprowadzam nowe ograniczenie dotyczące użycia flagi usuwającej affecty.

Od teraz gracze będą mogli użyć flagi usuwającej efekty tylko na celach, które różnią się od nich poziomem o maks. 15 poziomów, możesz to skonfigurować w 'SKILL_REMOVE_AFFECT_MAX_LEVEL_DIFF' Dzięki nowemu ograniczeniu, gracz poziomu na przykład (100 lvl) nie będzie można użyć flagi usuwającej efekty na postaci poziomu 1, ale będzie mógł użyć jej na postaci poziomu 85.

Mam nadzieję, że wprowadzone ograniczenia pomogą w utrzymaniu sprawiedliwości i fair play w grze.

Prezentacja:

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'common -> length.h'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodaj:

🔐 Ukryta Treść 🔐

📂 Lokalizacja pliku: 'common -> service.h'

Dodaj:

🔐 Ukryta Treść 🔐

📂 Lokalizacja pliku: 'common -> char_skill.cpp'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

♻️ Zamień

🔐 Ukryta Treść 🔐

📂 Lokalizacja pliku: 'share -> locale -> poland -> locale_string.txt'

Dodaj:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Featured Replies

Opublikowano

Super Rozwiązanie

Opublikowano

Dzięki Areczku, po tej modyfikacji jak to dodałem to tam te borowiki mogą mi naskoczyć z tymi 18lv postaciami z rozpro na p 😄 

Opublikowano

Teraz daggerek będzie totalnym kotem nie do przejścia 😄