Opublikowano 1 Grudnia 20231 r Cześć i czołem! Poprawka dotyczy zablokowania dodawania wzmocnień oraz zmianek w itemy ślubne typu - Smoking, Suknia Ślubna oraz Bukiet. Na dole umieszczam podgląd sytuacji oraz rozwiązanie. Przed: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Po: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'game->char_item.cpp' 🔍 Szukaj: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕ Dodaj nad: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔍 Szukaj: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕ Dodaj pod: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔍 Szukaj: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕ Dodaj pod: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📂 Lokalizacja pliku: 'share -> locale -> poland -> locale_string.txt' 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano 1 Grudnia 20231 r Ogromne dzięki! Na przyszłość, jak tworzysz funkcje, to najlepiej anglojęzyczne nazwy. Edytowane 1 Grudnia 20231 r przez Bartosz
Opublikowano 2 Grudnia 20231 r Sprytne w sumie nie wpadłbym na to żeby bonować przedmioty ślubne i miałem wrażenie, że domyślnie nie da się tego zrobić. ;o
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r Autor // Aktualizacja tematu pod entry 1.5 ___________________________________ Lokalizacja pliku: 'game->char_item.cpp' static bool ENTRY_ODZIEZ_SLUBNA(int vnum) { switch (vnum) { case 50201: case 11901: case 11900: return true; } return false; }
Opublikowano 12 Stycznia 20241 r Jest dobrze ale tych smokingów z tego co widzę jest więcej bynajmniej w oryginale ja bym to zrobił tak + dodanie bukietów: Pod w USE_ATTRIBUTE2: if (ITEM_COSTUME == item2->GetType()) { ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("ĽÓĽşŔ» şŻ°ćÇŇ Ľö ľř´Â ľĆŔĚĹŰŔÔ´Ď´Ů.")); return false; } Dodaj: if ((item2->GetVnum() >= 11901 && item2->GetVnum() <= 11914) || (item2->GetVnum() >= 50201 && item2->GetVnum() <= 50202)) // Przedmioty ślubne i kostiumy. return false; Edytowane 12 Stycznia 20241 r przez Marchewa
Cześć i czołem!
Poprawka dotyczy zablokowania dodawania wzmocnień oraz zmianek w itemy ślubne typu - Smoking, Suknia Ślubna oraz Bukiet.
Na dole umieszczam podgląd sytuacji oraz rozwiązanie.
Przed:
Po:
Implementacja:
📂 Lokalizacja pliku: 'game->char_item.cpp'
🔍 Szukaj:
➕ Dodaj nad:
🔍 Szukaj:
➕ Dodaj pod:
🔍 Szukaj:
➕ Dodaj pod:
📂 Lokalizacja pliku: 'share -> locale -> poland -> locale_string.txt'