Opublikowano 1 Grudnia 20232 l Cześć i czołem! Poprawka dotyczy zablokowania dodawania wzmocnień oraz zmianek w itemy ślubne typu - Smoking, Suknia Ślubna oraz Bukiet. Na dole umieszczam podgląd sytuacji oraz rozwiązanie. Przed: Po: Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'game->char_item.cpp' 🔍 Szukaj: Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodaj nad: 🔍 Szukaj: ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj: ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'share -> locale -> poland -> locale_string.txt'
Opublikowano 1 Grudnia 20232 l Ogromne dzięki! Na przyszłość, jak tworzysz funkcje, to najlepiej anglojęzyczne nazwy. Edytowane 1 Grudnia 20232 l przez Bartosz
Opublikowano 2 Grudnia 20232 l Sprytne w sumie nie wpadłbym na to żeby bonować przedmioty ślubne i miałem wrażenie, że domyślnie nie da się tego zrobić. ;o
Opublikowano 11 Stycznia 20242 l Autor // Aktualizacja tematu pod entry 1.5 ___________________________________ Lokalizacja pliku: 'game->char_item.cpp' static bool ENTRY_ODZIEZ_SLUBNA(int vnum) { switch (vnum) { case 50201: case 11901: case 11900: return true; } return false; }
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Jest dobrze ale tych smokingów z tego co widzę jest więcej bynajmniej w oryginale ja bym to zrobił tak + dodanie bukietów: Pod w USE_ATTRIBUTE2: CKod został skopiowanyif (ITEM_COSTUME == item2->GetType()){ ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("ĽÓĽşŔ» şŻ°ćÇŇ Ľö ľř´Â ľĆŔĚĹŰŔÔ´Ď´Ů.")); return false;} Dodaj: CKod został skopiowanyif ((item2->GetVnum() >= 11901 && item2->GetVnum() <= 11914) || (item2->GetVnum() >= 50201 && item2->GetVnum() <= 50202)) // Przedmioty ślubne i kostiumy. return false; Edytowane 12 Stycznia 20242 l przez Marchewa