Opublikowano 3 Grudnia 20232 l Cześć wam, Dzisiaj zajmiemy się naprawą kilku błędów związanych z bukietem ślubnym. Dodatkowo, w bazie danych i kliencie gry usuniemy powielone wpisy dotyczące przedmiotów ślubnych. Błędy te dotyczą graficznych glitchy na niektórych modelach postaci, które są związane z bukietem ślubnym. Poniżej zamieściłem filmik, na którym widać te błędy. Przedstawienie błędów: Przedstawienie rozwiązania: Implementacja Zapytanie SQL: Usuwamy niepotrzebne rzeczy z bazy danych (smokingi, suknie, bukiety). Robimy to za pomocą polecenia SQL, które usuwa wpisy o id (11902, 11904, 11911, 11912, 11913, 11914, 50202). Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto Zapytanie SQL: Zostawiamy tylko dwa wpisy - smoking i suknię o numerach 11901 i 11903. Zmieniamy ich identyfikatory na 11900 i 11901. Zapytanie SQL: Usuwamy obronę z smokingu i sukni, tak jak jest to na oficjalnym serwerze. Robimy to przez aktualizację 'item_proto' w bazie danych. Teraz przechodzimy do zmian w kliencie gry: 📂 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> item_list.txt' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: 📂 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> item_desc.txt' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: 📂 Lokalizacja pliku: 'icon - item' Przejdź do tego folderu i zmień identyfikatory w ikonkach na 11900 dla garnituru i 11901 dla sukni. Jeśli znajdziesz inne ikonki ślubne, po prostu je usuń. ❗Po tych zmianach pakujemy edytowane pliki i konwertujemy 'item_proto' do klienta gry.❗ Przejdźmy teraz do źródła gry: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> unique_item.h' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_horse.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień: Teraz przejdźmy do głównego błędu z bukietem: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 📂 Lokalizacja pliku: 'sharer -> locale -> poland -> locale_string.txt' Błąd z opisem: Jeśli chodzi o bukiet, to jest jeszcze mały błąd w jego opisie. Bukiet jest zaklasyfikowany jako rodzaj broni, przez co pokazuje się wartość ataku. Chcemy to zmienić, żeby wartość ataku się nie wyświetlała: Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'root -> uiToolTip.py' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj
Opublikowano 3 Grudnia 20232 l Nie wiem czy zauważyłeś, ale po założeniu sukni ślubnej został miecz, może warto by było automatycznie ściągać broń o ile ta nie jest bukietem przy zakładaniu sukni? Albo dodac komunikat "najpierw zdejmij bron".
Opublikowano 3 Grudnia 20232 l Autor @Bartosz Suknia i smoking jest zaprojektowana tak, aby ukrywać broń więc nie widzę takiej potrzeby. @Delta Nie jest to możliwe, może używasz starego identyfikatora. Aktualizacja: Dobra faktycznie mój błąd, zaktualizowałem poradnik.