Skocz do zawartości
Opublikowano

Cześć wszystkim.

Szybkie pytanie, jaka część kodu odpowiada za szerokość ciemniejszego okna w oknie ulepszania. Gdyby nie było wiadome o co dokładnie chodzi przedstawię to graficznie.

okno.png.6288f965957f5f661a793529f9ed4f29.png

Chodzi o to pole, w którym wypisane zostały bony, chciałbym je poszerzyć, aby wszystkie treści należące do broni zostały umieszczone na tym polu, a nie żeby tak wystawały. Wczoraj z tym posiedziałem i poszerzyłem całe gui oraz zmieniłem umiejscowienie tego ciemniejszego "tła" gdzie widnieją bonusy. Ale za grosz nie mogę znaleźć opcji zmiany szerokości tego okna. Podsyłam również kody które edytowałem

refinedialog.py

uirefine.py

Dziękuje za pomoc.

Edytowane przez atk

Rozwiązane przez Wściekły Czun

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Wybacz, nie mam jak tego sprawdzić aktualnie, ale spróbuj linijka 154 w uirefine.py powiększyć te 30 > 90 i zobacz jak się zachowa.

newWidth = self.toolTip.GetWidth() + 30

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Bartosz napisał(a):

Wybacz, nie mam jak tego sprawdzić aktualnie, ale spróbuj linijka 154 w uirefine.py powiększyć te 30 > 90 i zobacz jak się zachowa.

newWidth = self.toolTip.GetWidth() + 30

Taak, jeśli chodzi o to linijkę, teorytycznie można pomyśleć, że zmienna nowa szerokość odpowiada w pełni za szerokość tego ciemniejzsego okienka. Zmieniałem to wcześniej, ale zmieniłem to również i teraz. Nie ma niestety pozytywnego rezultatu. Dziękuje serdecznie za odpowiedź.

obraz.png.9c86bab7143760365e50f0ee1c2f970d.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

SetSize Kolego

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Zobacz sobie ten temat:
metin2.dev/topic/29207-item-tooltip-width-fix/#comment-162334

Edytowane przez Dziki Czan

Opublikowano
7 godzin temu, Dziki Czan napisał(a):

Zobacz sobie ten temat:
metin2.dev/topic/29207-item-tooltip-width-fix/#comment-162334

Potwierdzam, działa. Troche kiczowato ale działa

Spoiler

image.png.64e1d62a0561694784ae8f3916237360.png

Spojrzałem przykładowo na Glevie to oni wyłączyli widoczność kd poczas ulepszania, co wsumie jest spoko. Przy dużej ilosci bonusów i ulep to okno będzie dłuższe niż ekran clienta xD

Spoiler

image.png.ae784c3061a0ef7ec02b5fa76fd7da6f.png

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.