Skocz do zawartości

Naprawa błędu zamykania sesji gracza przy użyciu polecenia 'SCMD_QUIT'

Opublikowano

image.png.0e7c992d8e04626ffb1a13531be3462e.png

Cześć,

Występuje problem z zamykaniem sesji. Gdy gracz zamyka klienta gry poprzez polecenie 'chat_type_command - quit', postać gracza pozostaje nadal zalogowana w grze. Problem wynika z braku kluczowego warunku w kodzie, który powinien być odpowiedzialny za zamknięcie sesji połączenia po wykonaniu polecenia quit. Aby rozwiązać problem, należy dodać do kodu warunek, który sprawdza, czy polecenie quit zostało wykonane. Jeśli tak, należy zamknąć sesję połączenia.

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'game -> cmd_general.cpp'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

♻️ Zamień

🔐 Ukryta Treść 🔐

Featured Replies

Opublikowano

Dzieląc się tym kodem, sprawiłeś, że gra jest o niebo lepsza. Dzięki!

Opublikowano

Magia znajduje się tutaj, dzięki!

Opublikowano

Dziękuje

Opublikowano

Jest moim zdaniem jeden bug w tym fixie. W momencie gdy gracz zdecyduje się wyjść z gry za pomocą przycisku "Wyjdź z gry" to wylogowuje gracza, a nie wyłącza całej aplikacji tak jak to było i jest w metinie. Może to być denerwujące dla niektórych.

Opublikowano

thx

Opublikowano
13 godzin temu, atk napisał(a):

Jest moim zdaniem jeden bug w tym fixie. W momencie gdy gracz zdecyduje się wyjść z gry za pomocą przycisku "Wyjdź z gry" to wylogowuje gracza, a nie wyłącza całej aplikacji tak jak to było i jest w metinie. Może to być denerwujące dla niektórych.

Ukryj zawartość

🔐 Ukryta Treść 🔐

• 💬 Skomentuj poniżej, aby odkryć ukrytą zawartość!
    👍 Nie zapomnij zostawić reakcji, aby podziękować autorowi za jego pracę!

właśnie to sprawdziłem, rzeczywiście tak działa ta poprawka troszkę zmienia sens "wyjdz z gry" 😄 

@Sevence

33 minuty temu, Sevence napisał(a):

@ExoCarossa @atk Ta poprawka dotyczy polecenia 'quit', do wychodzenia z gry jest używana inna funkcja. Możemy to zaktualizować w bardzo prosty sposób, chcecie uzyskać taki efekt?

Demo:

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'root -> uisystem.py'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

♻️ Zamień

🔐 Ukryta Treść 🔐

No właśnie, dodanie kodu z tematu spowoduje że opcja WYJDZ Z GRY przestanie clienta zamykać 😄

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie, właśnie zerknąłem, że funkcja 'ExitApplication' zamyka klienta przez /quit, zaktualizowałem temat powinno teraz działać bez problemu. 

Opublikowano
14 minut temu, Sevence napisał(a):

Faktycznie, właśnie zerknąłem, że funkcja 'ExitApplication' zamyka klienta przez /quit, zaktualizowałem temat powinno teraz działać bez problemu. 

Wsumie, wpadłem że jeżeli znajdziesz jakiś problem w danym temacie to masz możliwość oznaczenia kazdego kto skomentował?

Coś w stylu

"poprawiłem xxx" @Sevence @atk?

Opublikowano
  • Autor

@ExoCarossa Zaimplementujemy to rozwiązanie w nowej wersji Sharegon, która będzie wdrożona w pierwszym kwartale 2024. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki

Opublikowano

Dzięki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Premium

podziekowal